به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، علی رهبری رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، در نشستی خبری به تشریح عملکرد ۶ ماهه این مرکز پراخت و گفت: ارزش معاملات تجارت الکترونیکی تقریبا چهار برابر، تعداد نمادها در ۶ ماه نخست سه برابر و صدور گواهی امضای الکترونیکی ۲ برابر شده است.
گردش مالی تجارت الکترونیکی به ۶ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان رسید
وی در ادامه به مجموعه مبالغ تراکنشهای خرید از طریق درگاه پرداخت اینترنتی از ابتدای سال ۹۹ تا انتهای شهریور بر اساس گزارش شاپرک، اشاره کرد و گفت: مجموع مبالغ تراکنشهای خرید از طریق درگاه پرداخت به چهار هزار و ۴۷۵ میلیارد تومان و مجموع مبالغ پرداخت در محل و سایر روشها نیز یکهزار و ۹۱۸ میلیارد تومان است.
رئیس مرکز توسعه تچارت الکترونیک ادامه داد:اکنون ارزش کل گردش مالی تجارت الکترونیکی نیز به ۶ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان رسیده است.
رهبری با تاکید براینکه ویروس کرونا از عوامل اصلی بود که مردم را به سمت کسبوکارهای الکترونیکی سوق داده شودند، گفت: بسیاری از کسب وکارها آگهی استخدام چند هزار نفری زدند که این جای تقدیر دارد.
تسهیل در راه اندازی کسب و کار های الکترونیکی
وی افزود: مرکز تجارت الکترونیکی مدت زمان دریافت نماد را از پنج روز به یک روز کاهش داد تا راهاندازی کسب و کار اینترنتی برای متقاضیان تسهیل شود.
رهبری در ادامه به اهمیت زیرساخت برای توسعه تجارت الکترونیکی اشاره کردو گفت: ضریب نفوذ ۱۰۲ درصدی اینترنت، ضریب نفوذ ۶۵ درصدی تلفن همراه هوشمند، صدور حدود ۱۸۵ هزار گواهی امضاء الکترونیکی و مسائلی از این دست باعث این رشد چشمگیر تجارت الکترونیک در کشور شده است.
وی همچنین افزود: مبلغ هر خرید الکترونیکی بهطور میانگین ۴۱۷ هزار تومان برآورد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۵۳ درصد رشد داشته است.
رهبری ادامه داد: تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی نزدیک به ۱.۵ میلیارد فقره بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۲ درصد رشد داشته است. تعداد معاملات الکترونیکی دولتی حدود ۱۵۱ هزار فقره بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۴ درصد رشد داشته است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به اینکه در نیمه نخست سال ۹۹ تعداد اینماد سه برابر شده است و این رشد بیشتر در ماههای نخست سال اتفاق افتاده است. گفت: پراکندگی جغرافیایی این نماد متعلق به تهران، اصفهان، خراسان رضوی و فارس است. ۴۶ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی صاحبان بین ۳۰-۴۰ سال دارند و ۲۳ درصد۲۰ تا ۳۰ ساله هستند که میتوان نتیجه گرفت قشر جوان بیشترین میزان مشارکت را دارند.
۲۳ درصد واحدهای فعال در حوزه تجارت الکترونیکی دارای اینماد هستند
در ادامه نشست سمیه شعبانی کارشناس مسوول مرکز توسعه تجارت الکترونیک، با اشاره به اینکه بررسیهای انجام شده از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نشان میدهد ۲۳ درصد واحدهای فعال در حوزه تجارت الکترونیکی، دارای اینماد هستد، گفت: در این خصوص نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته اند.
بیشترین دارندگان اینماد در حوزه فروش کالا فعالیت میکنند
وی افزود: بیشترین دارندگان اینماد در حوزه فروش کالا فعالیت میکنند و پس از آن فعالان در دسته آموزش، برنامهنویسی و رایانه و تبلیغات و بازاریابی بیشتر نماد اعتماد الکترونیکی را از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی دریافت کردهاند.
شعبانی با تاکید براینکه سابقه فعالیت دارندگان نماد اعتماد الترونیکی نشان میدهد ۳۳ درصد کمتر از یک سال است،که فعالیت میکنند، گفت:و ۴۵ درصد این افراد بین یک تا چهار سال است که از عمر فعالیتشان میگذرد.
وی گفت: ۷۵ درصد فعالان تجارت الکترونیکی که کسب و کارشان اینماد دریافت کردهاند شخصیت حقیقی هستند و فقط ۲۵ درصد از این کسب و کار با نام شخصیت حقوقیشان فعالیت میکنند.
ادامه دارد...
خبرنگار: پروین مرادی