به گزارش عصرپرس از وزارت کشور، «عبدالرضا رحمانی فضلی» عصر سهشنبه پس از پایان جلسه قرارگاه ملی مبارزه با کرونا طرح محله محور شهید سلیمانی و طرح مدیریت جامع هوشمند را دو موضوع و دستور کار این جلسه ذکر کرد و گفت: این موضوعات با حضور چهار استاندار، روسای علوم پزشکی و فرماندهان سپاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: گزارشی که در جلسه ارائه شد نشان از توفیق نسبی این طرحها در همه استانها و شهرهای دارد و با تلاشهایی که دستگاههای اجرایی، کادر بهداشتی و درمانی انجام می دهند نتایج خوبی حاصل شده است.
وزیر کشور با بیان اینکه در موضوع رتبهبندی شهرها از قرمز و نارنجی عمدتاً به شهرهای زرد و آبی رسیدهایم. ، گفت: این شرایط باعث ایجاد گشایش در فعالیتهای مشاغل، خدمات و فعالیتهای فرهنگی شده است.
وزیر کشور گفت: نباید از گشایشهای ایجاد شده، تلقی عادی سازی شرایط داشته باشیم و کماکان باید تمام دستورالعملها، توصیهها و اقدامات در رعایت فاصله اجتماعی، عدم تجمع بیش از حد و موضوع استفاده از ماسکها و خودنگهداری و کمک به هموطنان و همنوعان را در نظر داشته باشیم.
وی با اشاره به استقبال مردم از طرح شهید سلیمانی و مدیریت جامع هوشمند اظهار داشت: پایه اصلی این طرحها بر مردم بوده است و توفیق خوبی حاصل شده است.
رحمانی فضلی با تاکید بر لزوم تداوم همکاری دستگاههای مختلف گفت: باید بتوانیم با همکاری دستگاهها و مردم مراحل پیشرفته کار را با استفاده از تجربیات و تحلیلهای علمی و پژوهشی با اولویتهایی در حوزههای مناطق، سنین مختلف افراد و هم در اقشار مورد توجه قرار دهیم و نگذاریم شرایط مناسبی که ایجاد شده دوباره به شرایط قبل یعنی نارنجی و قرمز برگردد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: طبق این طرحها در شهر و شهرستان مبنا محلات و در محلات هم مبنا خانواده است. یعنی محله، شهر، شهرستان و استان از پایین به بالا مورد رصد قرار میگیرد. در هر کدام از شهرها که علائمی دریافت کنیم که نشان دهنده ابتلای بالا یا بستری زیاد و مورد فوتی باشد باید در مراحل اولیه با اولویتبندیها از سطح خانواده، محله و شهر مانع تسری کرونا شویم.
وی با اشاره به مناسبتها و ایام پیش رو گفت: باید برای اهم این مناسبتها مانند دهه فجر و 22 بهمن تصمیمگیریهای مناسب داشته و سیاستهای لازم در نحوه برگزاری این جشنها با رعایت تمام شرایطی که مبتنی بر سلامت مردم است را اتخاذ کنیم.
رحمانی فضلی با تاکید بر لزوم آمادگی برای ایام نوروز گفت: به دنبال این هستیم که کمیتههای مربوطه پروتکلهای و ملاحظات لازم را برای مناسبتهای پیشرو داشته باشند، تصمیم گیری کنند و در قرارگاه و ستاد ارائه کنند.
وزیر کشور گفت: با توجه به اقداماتی که تاکنون صورت گرفته و روند کاهشی و نزولی که در ابتلا، بستری و فوتی داریم، مدیریت باید به شکلی باشد که به شرایط بد برنگردیم که با تامین واکسن کرونا بتوانیم در حوزههای مصون سازی، بهداشت و درمان به شرایط با ثبات و قابل اطمینان برسیم.
وی آثار اجتماعی کرونا را یکی دیگر از موضوعات مطرح در این نشست ذکر کرد و گفت: به شورای اجتماعی وزارت کشور مسئولیت و ماموریت داده شد تا با کمک همه دستگاهها و سازمانها این موضوع مورد بررسی قرار گیرد. در زمینه آثار روانی طرح هم مقرر شد وزارت بهداشت کار دقیقی روی آن انجام دهد تا سلامت بهداشتی و روانی مردم و همچنین شرایط اجتماعی مناسب برای مردم فراهم شود.