به گزارش عصرپرس، سرتیپ دوم پاسدار سعید محمد روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت سالگرد تاسیس این قرارگاه اظهارکرد: امروز کشور در وضعیت سختی به سر میبرد و فشارهای تحریمهای ظالمانه علیه کشور ما برقرار است که این فشار را مردم تحمل میکنند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) افزود: باید از این فشارهایی که امروز به کشور وارد میشود حداکثر استفاده را داشته باشیم و از آن فرصت ایجاد کنیم و نتیجه این فشارها این باشد که به خودکفایی و استقلال برسیم و روی پای خود بایستیم تا تهدیدهایی که با آن روبرو هستیم تبدیل به فرصتهای جدید شود.
وی گفت: قرارگاه بعد از تاسیس سعی کرده است که خلاء موجود در کشور را پوشش داده و به نوعی روحیه خودباوری را در کشور به اثبات برساند. قرارگاه از سال ۶۸ تا الان با دولتهای متعدد همکاری بسیار نزدیک و رو به رشدی را تجربه کرده و شاهد بودیم که سال گذشته مقام معظم رهبری از قرارگاه به عنوان بازوی اجرایی قوی دولتها یاد کردند.
محمد اضافه کرد: تلاش ما این است که همین موضع را در کنار دولتها حفظ کنیم و اگر جایی احساس نیاز کنند و خلاء وجود دارد، قرارگاه ورود پیدا کند و حل و فصل کند.
وی ادامه داد: قرارگاه با یک بدنه سنگین بخش خصوصی مشتمل بر حدود ۵ هزار شرکت بخش خصوصی مشغول فعالیت است. تلاش ما این است همانند دوران دفاع مقدس که سپاه پاسداران به عنوان یک زنجیره و نخ تسبیح عمل میکرد و توانمندیهای کشور را در مقابل دشمن سازماندهی می کرد، قرارگاه خاتم هم بتواند در بخش اقتصادی از کلیه ظرفیتهای کشور استفاده کند.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا با تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش در بخشهای مختلف کشور گفت: در این زمینه بنا به دلایلی غفلت هایی رخ داده به طوری که شاهد هستیم که خیلی از جاهای کشور آسیب پذیر است و تحریمها باعث شده در حوزههای مختلف مثل نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع معدنی و معادن و کشاورزی و امثال آن کشور دچار آسیبهایی باشد که نتیجه آن فشار مستقیم روی مردم است.
محمد با بیان اینکه با رصد گلوگاهها نقاط آسیب را شناسایی کردیم، ادامه داد: قرارگاه در زمینه تامین مالی طرحها ورود کرده و به نوعی سعی داریم نقدینگیهای سرگردان در بازارهای کاذب را به سوی پروژههای مولد و حل گلوگاههای کشور هدایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا چارچوب اصلی فکری خود را بیانیه گام دوم قراردادیم چرا که بیانیه گام دوم چارچوبهای اقتصاد مقاومتی را مجدداً تشریح کرده و راهکار داده و ماموریتها مشخص شده و آن را به عنوان یک سند برای فعالیتهای قرارگاه خاتم در نظر گرفته و در همان چارچوب ادامه فعالیت میدهیم.
فرمانده قرارگاه خاتم با بیان اینکه قرارگاه پروژههای بر زمین مانده را انجام میدهد، گفت: قرارگاه در این زمینه پروژه های متعددی را تحویل داده و طبق آمار در سال ۹۹ هر هفته یک پروژه را به اتمام رساندیم و تحویل دادیم و همین ماجرا برای ادامه سال ۹۹ هم برقرار است و با دولت برنامهریزی کردهایم که در ۶ ماه آینده ۳۷ پروژه مهم و تاثیرگذار را تکمیل و تا پایان دولت تحویل دهیم.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا گفت: با توجه به اینکه دولت مسائل و مشکلاتی چون نبود نقدینگی و منابع مالی دارد سعی کردیم انعطاف پذیری لازم را داشته باشیم و خیلی جاها در تامین مالی خودمان کمک دولت کنیم یا اینکه با روشهای متنوع و ظرفیتهای مختلفی که در بودجه ۹۹ پیشبینی شده و امیدواریم در بودجه ۱۴۰۰ بهتر دیده شود بتوانیم از داراییهای غیر مولد در دولت وجود دارد استفاده کنیم.
وی ادامه داد: کشور آنقدر ظرفیت دارد که نباید منتظر بمانیم مشکلی بابت بحث عدم نقدینگی در کشور وجود داشته باشد. حتی اگر نفت کشور به این صورت دچار تحریم باشد و فروش آن کاهش یابد، میتوان از ظرفیتهای داخلی مانند نقدینگی که نزد مردم است و اموال و داراییهای غیر مولد دولت برای فعال نگه داشتن پروژه ها استفاده کرد است. منتها باید رویههای جاری و روال های اداری وزارتخانه ها بازنگری شود.
محمد گفت: متاسفانه قوانین، دستورالعمل ها و بخشنامهها برای جنگ اقتصادی طراحی نشده است. در حالی که در خیلی جاها امکان این هست که از این توانمندیها با روشهای نوینی استفاده شود اما ضوابط و قوانین و مقررات باعث شده کارها گره بخورد.
براساس گزارش ایرنا،فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا با تاکید بر لزوم پرهیز از اقدامات جزیره ای دستگاهها گفت: قرارگاه تاحدی که توانسته این کار را انجام داده است و هیچ کجا منتظر نقدینگی نماندیم. پیشنهادات خوبی هم به دولت دادیم و این روشها را اجرا می کنیم.