اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۹۶۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - 31 July 2018
همایش تغذیه با شیر مادر زیربنایی زندگی سالم که به مناسبت هفته جهانی تغذیه شیر مادر در سالن همایش های رازی برگزار شد.

همایش تغذیه با شیر مادر زیر بنای زندگی سالم برگزار شد به گزارش خبرنگار سرویس روزمره های عصرپرس، مسعود ناصری پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در همایش تغذیه با شیر مادر زیربنایی زندگی سالم با اشاره به اینکه هزار روز اول زندگی از لقاح تا 9 ماه بارداری مادر و دو سال پس از تولد را دوران طلایی و کلیدی سلامت کودک دانست و اظهار داشت: این دوران بسیار برای آینده هر انسانی حیاتی است،حداکثر رشد مغزی، عمده یادگیری پایه ای کودک، شخصیت کودک، ارتباط عاطفی کودک و مادر در این دوره اتفاق می افتد.

ناصری پور درادامه گفت: دوران شیر دهی به کودک مهم ترین دوران زندگی کودک است و از مهم ترین شاخص بهداشتی و توسعه یافتگی در کاهش مرگ و میر کودکان است.

وی افزود: از عوامل تاثیر گذار در تغذیه با شیر مادر از نظر روحی  و روانی، افزایش ضریب هوش،کاهش عفونت های مختلف، کاهش افزایش وزن کودکان و دیگر عوامل رشد کودکان تاثیر بسزایی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه گفت: در راستای اقتصاد مقاومتی نیز توجه به شیر مادر از اهمیت زیادی برخورددار است .

ناصری پور در ادامه با اشاره به بیماری تومور چشمی کودکان گفت: در کشور و در طول یک دهه گذشته پیشرفت های چشمگیری در بخش چشم پزشکی صورت گرفته که در سال 2008 از 83 درصد امروز به بالای 95 درصد و در حد کشور های توسعه یافته می باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود:با تشخیص زود رس بیماری های چشمی می توان از نابینایی کودکان جلوگیری کرد.

وی گفت: با دیدین علامت های مانند مردمک سفید، انحراف چشم به پزشک مراجعه کرده، چرا که با یک تشخیص ساده می توان کودک را از نابینایی نجات داد.

1.5 میلیون نوزاد سالانه با تغذیه شیر مادر نجات می یابد

در ادامه علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شیر مادر نوعی واکسن است که برای پیشگیری از بیماری ها باید به نوزاد داده شود، افزود: سالانه جان یک و نیم میلیون نوزاد در جهان از طریق تغذیه با شیر مادر نجات می یابد.

وی درادامه افزود: شیر مادر تنها ماده غذایی است که برای سلامتی نوزادان سودمند است.

وی با بیان اینکه شیر مادر یک بافت زنده است، اظهار داشت: شیر مادر محصول بیولوژیک و ارگانیک است و از بروز بسیاری بیماری ها پیشگیری می کند.

رئیسی با اشاره به اینکه شیر ماده ای است که از سوءتغذیه جلوگیری می کند، تصریح کرد: در جوامع فقیر و با درآمد پایین سوءتغذیه با کوتاهی قد و کم وزنی همراه است و این در حالی است که در جوامع با درآمد بالا عدم تغذیه با شیر مادر، بیماری های غیرواگیر و افزایش وزن را ایجاد می کند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: از مشکلات متعدد مادران نحوه شیردهی است که باید در این زمینه آموزش ببینند. برخی مراجعات مادران به مراکز بهداشتی به این علت است که تصور می کنند شیر آنها کافی نیست و به همین دلیل نوزاد خود را با شیر خشک تغذیه می کنند؛ در حالی که این تصور درست نیست و پزشکان باید مادران را به تغذیه نوزاد با شیر خود توصیه کنند.

وی با اشاره به اینکه در سراسر کشور خانه های بهداشت فعال هستند و به مادران باردار خدمات ارایه می دهند، اظهار داشت: بیشترین خدمات این مراکز را مادران باردار دریافت می کنند. در این مراکز باید پزشکان مادران را به زایمان طبیعی تشویق کنند زیرا سزارین میزان بستری در بخش مراقبت های ویژه و مرگ و میر نوزادان را افزایش می دهد.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: ایجاد بیمارستان های دوستدار کودک، مراقبت از کودکان سالم، پایش رشد، غربالگری کودک، واکسیناسیون، سلامت دهان و دندان، پایش بینایی و شنوایی، غربالگری و تغذیه تکمیلی و مشاوره با خانواده ها برای ترویج تغذیه با شیر مادر از دستاوردهای وزارت بهداشت در راستای ارتقای سلامت کودکان است.

رئیسی با بیان اینکه با این دستاوردها مرگ و میر نوزادان کاهش می یابد، افزود: یکی از اهداف وزارت بهداشت آن است که با گسترش زایمان ایمن و کاهش سزارین های بی مورد و ترویج تغذیه با شیر مادر، در راستای داشتن کودکان سالم گام بردارد.

وی اظهار داشت: تاکید بر این است که در بیمارستان ها شروع تغذیه با شیر مادر در ساعات اولیه تولد نوزاد باشد.

کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، دچار آلرژی می شوند

علیرضا مرندی فوق تخصص اطفال نیز در این همایش گفت: تغذیه با شیر مادر باعث پیشگیری از سوءتغذیه می شود؛ در حال حاضر سوءتغذیه عامل 50 درصد مرگ و میر کودکان زیر 5 سال است.

وی با بیان اینکه شیر مادر سهم عمده ای در سلامتی دارد، افزود: رشد تکامل، پیشگیری از پوکی استخوان و سرطان ها از فواید شیر مادر است.

مرندی تصریح کرد: کارخانه های شیرخشک سازی، محصولات خود را برای ما تبلیغ می کنند در حالی که تغذیه با شیر مادر نباید تا دوسالگی قطع شود.

به گفته وی، کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، دچار آلرژی می شوند و سیستم ایمنی بدن آنها تضیعف می شود. 

خبرنگار: پروین مرادی 

نام:
ایمیل:
* نظر: