اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۹۶۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - 30 July 2018
جلسه فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و انضباط مالی، با هدف بررسی پیامد‌ها و راهکار‌های مبارزه با فساد با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

جلسه فراکسیون شفاف سازی اقتصاد با حضور لاریجانی

به گزارش عصرپرس، در این جلسه ابتدا محمود صادقی نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون به ارائه گزارشی از چگونگی بررسی های علمی و تحلیلی صورت گرفته با کمک مرکز پژوهش های مجلس در زمینه مبارزه با فساد پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود گفت: یکی از اقدامات و درخواست های ما از مرکز پژوهش ها برای تهیه برنامه راهبردی، شفاف سازی اقتصادی بوده است.

صادقی افزود: در این زمینه دو کار صورت گرفته که مطالعه فراتحلیل کیفی مطالعات فساد با بررسی مقالات علمی و پژوهشی از سال 68 تاکنون و همچنین برنامه راهبردی 9 گانه برای شفافیت در مورد فساد بوده است.

وی هدف اصلی از این جلسه را که برخی از رؤسای کمیسیون ها و نمایندگان مجلس و اعضای فراکسیون حضور دارند بررسی مطالعات صورت گرفته در حوزه های مختلف ذکر کرد.

صادقی گفت: در این زمینه در سه حوزه در خصوص علل و عوامل فساد، آثار فساد و همچنین راهکارهای پیشگیری و مبارزه با آن مطالعاتی صورت گرفته است.

 

جلالی: در زمینه مبارزه با فساد قوانین زیادی نوشته شده ولی اجرا نشده است

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام این مرکز با اراده جدی این فراکسیون در جهت مبارزه با فساد و دیدگاه علمی به آن اقدامی نو و درخور توجه است.

کاظم جلالی در جلسه فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و انضباط مالی که با هدف بررسی پیامدها و راهکارهای مبارزه با فساد تشکیل شده است با اشاره به حرکت جدی برای مبارزه با فساد به اشکالات موجود در این زمینه پرداخت و افزود: یکی از اشکالاتی که در این زمینه وجود دارد این است که ما شاهد تعدد نهادها و سازمان های مبارزه کننده با فساد در کشور هستیم و همین امر موجب کندی کار از نظر ساختاری می شود.

وی همچنین گفت: تمام وظیفه مبارزه با فساد را ما به قوای سه گانه سپردیم و الآن انتظار مبارزه با این امر را داریم که باید در این زمینه از مشارکت مردمی نیز استفاده کرد.

جلالی با اشاره به اینکه با صرف تصویب قوانین مربوط به مبارزه با فساد نمی توان با این معضل مبارزه کرد افزود: در این زمینه قوانین زیادی نوشته شده ولی اجرا نشده است.

وی تأکید کرد: باید برای مبارزه با فساد برنامه عملی داشته باشیم.

جلالی با اشاره به اینکه باید به میزان شعار فسادی که می دهیم توجه کنیم که آیا در جامعه چنین فسادی وجود دارد یا نه گفت: با بررسی های علمی می توان به این نتیجه دست یافت که برخی از آمارها نوعی سیاه نمایی است و ما در مسئولان بالادست آنقدر حجم فساد نداریم و بیشتر در میان مدیران میانی است و این امر باید برای شفاف سازی اطلاع رسانی شود .

وی یکی دیگر از راه های مبارزه با فساد را شفاف سازی از طریق دولت الکترونیک ذکر کرد و افزود: متأسفانه هنوز در این زمینه ضعف داریم چرا که نهادها و دستگاه ها اطلاعات لازم در این زمینه را ارائه نمی کنند.

هم اکنون شمار دیگری از نمایندگان حاضر در این جلسه در حال ارائه دیدگاه های خود هستند و قرار است در ادامه، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به ارائه دیدگاه های خود بپردازد.


منبع:  صدا وسیما
نام:
ایمیل:
* نظر: