به گزارش عصرپرس به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در کارگاه آموزشی و همایش ملی «بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری» در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این مطلب افزود: ۵۰ درصد بیماریهای قلبی و عروقی و ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطانها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند.
وی گفت: مصرف کم میوه و سبزی علت ۱۹ درصد سرطانهای دستگاه گوارش و ۳۱ درصد بیماریهای
قلبی است.
وی افزود: از ۱۰ عامل بیماریهای غیرواگیر مهمترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب
است که موجب شده بیماریهای غیرواگیر از ۵۶ درصد در سال ۸۰ به ۷۶ درصد در سالهای اخیر
برسد.
عبداللهی گفت: مطالعات سال ۹۵ نشان میدهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها
نیز کمتر بوده است؛ مصرف حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه توصیه جهانی است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه افزود: مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطانهای
پروستات و سینه است که از شایعترین سرطان هاست.
وی گفت: چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال ۹۱ نشان میدهد این چاقی
در زنان ۶۱ درصد است.
عبداللهی کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و افزود: کمبود
ریزمغذیها اعم از کمبود آهن، کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامینهای A، ویتامین D، کمبود روی و ید
هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمبود ید
در ۳۰ سال پیش موجب بروز ۷۰ درصدی گواتر میشد که با غنی سازی نمک به ید تصفیه شده
باعث شد این عدد به ۵ درصد برسد که اگر از عرضه نمکهای غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود
دوباره به تدریج به همان وضع سابق باز می گردیم.