اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
کد خبر: ۸۷۵۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 11 May 2018
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: در سالی که به عنوان حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده است با افتخار اعلام می‌کنیم که بیش از ۸۰ درصد قطعات و تجهیزات پروژه‌هایی که در خطوط لوله استفاده می‌شود، ساخت داخل است.

بهره مندی ۸۰ درصدی از ساخت داخل در خطوط لوله و مخابرات نفت

به گزارش عصرپرس به نقل ازشانا، عباسعلی جعفری نسب با اشاره به ربع قرن تجربه در بخش پشتیبانی از سازندگان داخلی گفت: از سال‌ ۱۳۷۲ در مجموعه خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز در دستور کار قرار گرفت که نتایج  خوبی در پی داشت.

وی افزود: برای نمونه بیشتر توربین‌های مورد استفاده در صنعت نفت، درآن زمان آمریکایی و اروپایی بود؛ ما همان موقع هم در بخش ساخت داخلی قطعات اقداماتی را آغاز کردیم. همین امر باعث شده در دوره تحریم مشکل زیادی پیدا نکنیم و بتوانیم عملیات را به خوبی و بدون وقفه ادامه دهیم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تصریح کرد: برخی شرکت‌های داخلی امروز به نقطه‌ای رسیده‌اند که توربین کامل را مشابه خارجی‌ها و حتی بهتر از توربین‌های آمریکایی با رنج سه مگاوات، تابلوهای برق و بسیاری دیگر از کالاها را به طور کامل بسازند و همچنین بیشتر کارهای نگهداری و تعمیرات توربین‌ها در داخل کشور انجام می‌شود.

به گفته جعفری‌نسب، این روند خودکفایی از قطعات کوچکتر نظیر پیچ و مهره، فلنج ها و اتصالات آغاز شده و بعد به تولید قطعات پیچیده تر مانند مکانیکال سیل‌ها که برای پمپ‌ها ضروری است، رسید.

وی همچنین اظهار کرد: در زمینه پروژه‌های تحقیقاتی هم شرکت‌های دانش بنیان کارهای ستودنی انجام داده‌اند که می‌توان به ساخت درایو الکتروموتورهای دور متغیر با ولتاژ متوسط اشاره کرد که حدود دوسال است که در سرویس قرار دارد.

جعفری نسب اظهار امیدواری کرد که  اعتماد به سازندگان داخلی ادامه یابد تا جایی که شرکت‌های ایرانی در پروژه های خارج از مرز نیز حضور داشته باشند.

وی تاکید کرد: اقدام‌های خودکفایی هم اکنون به سطحی رسیده است که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به همه سازندگان توربین در دنیا اعلام کرده که ترجیح ما این است که برای همکاری با ما باید از حداکثر توان ایرانی استفاده شود.

جعفری نسب ادامه داد: هم اکنون با بیش از  ۱۵ شرکت خارجی در زمینه خرید تجهیزات مورد نیاز صنعت انتقال در ارتباط هستیم و یک شرکت خارجی هم در حال تجهیز کارگاهی در شهر پرند است. همچنین در زمینه سیستم نشت یاب اتوماتیک هم با شرکتی انگلیسی قرارداد بستیم که این سیستم روی ۳۰۰ کیلومتر از خطوط لوله شمال غرب کشور به صورت آزمایشی نصب شده و تا یک ماه آینده به صورت رسمی به بهره برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه این شرکت  بر اساس طرح‌های نگهداشت ظرفیت انتقال خود، هر ساله پروژه های تعمیراتی و نوسازی زیادی را در دستور کار قرار داده است. گفت: در بحث بازسازی و نوسازی ماشین آلات دوار همچون توربین، کمپرسور، پمپ ها و الکتروموتورها هر ساله برنامه منظمی برای تعمیرات با حداکثر توان داخلی وجود دارد.

جعفری نسب با بیان این‌که نگهداری برخی تجهیزات مانند تجهیزات برق، کنترل، ‌ابزاردقیق، ماشین آلات دوار، مخازن و شیرآلات کاملا توسط شرکتهای داخلی انجام می‌شود افزود: تعمیر و نگهداری بخش‌هایی که مجهز به ماشین آلات خارجی است مانند توربین@های گازی که خیلی حساس هستند نیاز به پشتیبانی شرکت‌های سازنده دارد.

 

شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت بیش از ۱۶۵ توربین گازی در قالب ۱۶ مدل از سازندگان خارجی متفاوت در اختیار دارد، از این رو با توجه به محدودیت های بین المللی برای ایران از ۲۰ سال پیش برنامه ریزی برای خودکفایی در قطعات و تجهیزات پر مصرف این توربین ها در دستور کار ما قرار گرفته است، در نتیجه بسیاری از قطعات این توربین‌ها از سازندگان داخلی تامین و بخشی نیز به طور مستقیم از سازندگان خارجی این توربین‌ها گرفته می‌شود.

وی درباره قراردادهای جدید با سازندگان و صنعتگران ایرانی گفت: در بخش تولید داخل آخرین قرارداد ما مربوط به ساخت ۴ دستگاه توربین گازی ۳ مگاواتی به همراه پمپ و قطعات مربوطه با یک شرکت داخلی بوده است.

جعفری نسب تصریح کرد: در حوزه خطوط لوله هم برای بازسازی و نوسازی پروژه‌هایی اجرا کردیم. یکی از این پروژه ها بازرسی داخلی خطوط لوله به وسیله پیگرانی هوشمند است. در این روش پس از بازرسی هوشمند کل خطوط لوله و ارائه گزارش‌ها و تحلیل‌های آن، تصمیم گرفته می‌شود چه بخش‌هایی نیاز به نوسازی یا تعمیر دارد.

 


نام:
ایمیل:
* نظر: