اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۸۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۹ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 06 May 2018
نمایندگان ملت با تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مخالفت کردند.

مخالفت نمایندگان ملت با تشکیل وزارت میراث فرهنگی

به گزارش عصرپرس به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز با طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با 139 رأی موافق، 63 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان رأی گیری این طرح گفت: با توجه به اینکه طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مغایر با برنامه ششم توسعه یعنی کاهش سطوح مدیریت و پست های سازمانی است، به دو سوم رأی نیاز دارد.

پس از رأی گیری درباره طرح مذکور نمایندگان با حضور در مقابل جایگاه هیات رئیسه تاکید کردند: این طرح مغایر با سیاست های برنامه ششم توسعه نیست.

رئیس مجلس هم پس از اظهارات نمایندگان تصریح کرد: این موضوع در هیات رئیسه مجلس بررسی می شود و اگر رأی مورد نیاز برای تشکیل وزارتخانه وجود داشته باشد اعمال می شود.

ظریف؛ ارسال دو یادداشت اعتراض به دولت افغانستان برای تامین حقآبه هیرمند

وزیر امور خارجه گفت: برای تأمین حقآبه هیرمند در ماههای اسفند و فروردین دو یادداشت اعتراض برای دولت افغانستان ارسال و سفیر افغانستان را نیز به وزارت امور خارجه دعوت کردیم.

محمدجواد ظریف که برای پاسخ به سوال آقای دهمرده نماینده زابل در خصوص حقآبه هیرمند در صحن علنی مجلس حاضر شده بود افزود: موضوع حقآبه جمهوری اسلامی ایران از هیرمند و هریرود، دو موضوعی است که سالها مسئله روابط ایران و افغانستان بوده است.

وی ادامه داد: قرارداد 1351 بعد از دهها سال مذاکره و گفتگو به نتیجه رسیده و از زمانی که جمهوری اسلامی ایران به صورت جدی این موضوع را پیگیری کرده تاکنون 16 بار جلسه ویژه حقآبه هیرمند برگزار شده است.

ظریف اضافه کرد: البته در سفرهایی که رئیس جمهور ایران و افغانستان به دو کشور داشته اند یکی از موضوعات اساسی ما با طرف افغان بحث حقآبه ایران از رودخانه هیرمند بوده است.

وی با بیان اینکه مشکل آب کشور و استان سیستان و بلوچستان تنها از طریق حقآبه حل شدنی نیست اظهار داشت: باید برنامه جامعی در این زمینه وجود داشته باشد اما موضوع امروز مربوط به وزارت امور خارجه و پیگیری های ویژه ای است که ما در این زمینه داشته ایم.

ظریف ادامه داد: علاوه بر طرح موضوع در همه جلسات و برگزاری جلسات ویژه در این زمینه، در سفری که سال گذشته به افغانستان داشتم با آقای اشرف غنی در این زمینه توافق کردیم که کمیته های پنجگانه ای برای بررسی وضعیت های مختلف بین دو کشور تشکیل و همه روابط بین ایران و افغانستان در یک بسته دیده شود و حقآبه هیرمند نیز یکی از موضوعات بود.

وی افزود: از پنج کمیته، سه کمیته به نتیجه رسیده و منتظر دو کمیته دیگر هستیم تا مجموعه را در یک توافق جامع راهبردی بین ایران و افغانستان در نظر بگیریم.

وزیر امور خارجه گفت: یکی از این سه کمیته که به نتیجه رسیده، کمیته آب بوده که از طرف ایران آقای عراقچی آن را تشکیل داده و به نتیجه رسیده است.

ظریف با بیان اینکه در موضوع هیرمند طرف افغان تعهد کرده که به حقآبه ایران احترام بگذارد و کمیته های تخصصی تشکیل دهد اظهار داشت: در حوزه هامون طرف افغان توافق کرده که باید حقآبه هامون تأمین و روش های مختلف تأمین آب هامون و مشکلات آن بررسی شود.

وی ادامه داد: در حوزه هریرود نیز توافق کردند همکاری های لازم صورت گیرد و به سمت یک رژیم حقوقی در این زمینه حرکت کنیم.

وزیر امور خارجه گفت: به نظر ما این تحول بسیار مهمی است که می تواند موضوع را در درازمدت حل کند اما در ماههای اسفند و فروردین براساس اطلاعاتی که ما از وزارت نیرو دریافت کردیم، میزان حقآبه جمهوری اسلامی ایران باید براساس قرارداد 1351 تأمین می شد که البته برای سال های خشک و معمولی متفاوت است، اما از نظر ما حتی برای سال های خشک نیز قابل قبول نیست لذا ما دو یادداشت اعتراض به دولت افغانستان ارسال و سفیر این کشور را به وزارت امور خارجه دعوت و موضوع را برای ایشان مطرح کردیم.

ظریف ادامه داد: البته یک مسیر دیگر عمل متقابل یعنی اقدام در جهت سخت گیری در برخی حوزه ها برای افغانستان است که این اقدام کماکان می تواند مورد استفاده قرار گیرد اما نیازمند این است که همه موضوعات در نظر گرفته شود مخصوصاً روابط همسایگی و برادرانه دو کشور باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: از دولت افغانستان توقع داریم با توجه به اینکه جمهوری اسلامی در طول 40 سال گذشته با سخاوت تمام به مردم افغانستان کمک کرده ، قبل از آنکه ما ناگزیر شویم در برخی حوزه ها اقدام متقابل انجام دهیم نیازهای به حق و قانونی جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار دهد.

نماینده زابل از پاسخ ظریف قانع شد

نماینده مردم زابل از پاسخ وزیر امور خارجه در خصوص پیگیری حقابه رودخانه هیرمند از افغانستان قانع شد.

سید حسین نقوی حسینی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح گزارش سوال حبیب‌الله دهمرده نماینده زابل، زهک ، هیرمند و هامون از وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه چرا تاکنون در باره حقابه ایران از رودخانه هیرمند از افغانستان اقدام جدی و لازم به عمل نیامده است، گفت: در اجرای ماده 209 آیین‌نامه داخلی مجلس و در پاسخ به نامه 22341/830 مورخ 24/7/96 هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی؛ سوال حبیب‌الله دهمرده نماینده زابل، زهک، هیرمند و هامون از وزیر امور خارجه برای بررسی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع داده شد و طی دو نوبت در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار گرفت.

نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی افزود: اما به دلیل عدم حضور وزیر نماینده سوال کننده تقاضای ارسال سوال جهت بررسی به صحن علنی را مطرح کرد. کمیسیون نیز مستند به تبصره یک ماده 210 آیین‌نامه داخلی مجلس و درخواست نماینده موضوع را جهت بررسی ارسال و در پایان با توجه به عدم اقناع سوال کننده، کمیسیون ضمن بررسی قلمرو سوال را ملی تشخیص داد.

بعد از پاسخ وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، حبیب الله دهمرده نماینده سوال کننده از پاسخ وی قانع شد.

ظریف: رفت و آمد اتباع افغان به ایران از طریق حذف ودیعه روادید تسهیل شد

وزیر امور خارجه گفت: وزارت امور خارجه با حذف ودیعه روادید، رفت و آمد اتباع افغان را تسهیل کرد.

محمدجواد ظریف در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال سه تن از نمایندگان استان سیستان و بلوچستان درباره اینکه استراتژی و برنامه جمهوری اسلامی ایران در تنظیم روابط با کشور افغانستان با توجه به وجود رودخانه‌ها و اکوسیستم آبی مشترک چیست، گفت: افغانستان همسایه مهمی برای جمهوری اسلامی ایران است که در طول سال‌های بعد از انقلاب با تنش و بحران در داخل مواجه بوده و امنیت ما از این تنش خسارت زیادی دیده است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه وزارتخانه مبتوعش با پوست و گوشت این تنش را احساس کرده است، گفت: وزارت امور خارجه11 شهید به دلیل تنش در افغانستان در زمان حمله طالبان به مزار شریف تقدیم کرده است.

وی با اشاره به اینکه تأمین امنیت افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران مهم است، ادامه داد: به دلیل دخالت‌های خارجی، تروریسم و افراط‌گرایی در این کشور لانه کرده و به دلیل انتقال داعش به افغانستان ما با افزایش خطر تروریسم در این کشور مواجه هستیم.

ظریف با بیان اینکه دو موضوع بسیار مهم در روابط ایران و افغانستان وجود دارد، یادآور شد: موضوع نخست رفت و آمدهای مرزی است که یکی از مشکلات بین دو کشور است و در این رفت و آمدها مشکل مواد مخدر و هجوم اتباع افغانستان به ایران که غیرقانونی وارد کشور می‌شوند وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات جدیدی برای صدور روادید اتباع افغان برای ورود به ایران ایجاد شده است، افزود: ودیعه‌ای که اتباع افغانستان باید برای روادید پرداخت می‌کردند برداشته و از این طریق رفت و آمد اتباع افغان به ایران تسهیل شد.

وزیر خارجه با بیان اینکه در بحث مواد مخدر در چارچوب دو جانبه و بین‌المللی مذاکرات زیادی با افغانستان صورت گرفته است، ادامه داد: در حوزه مسائل امنیتی نیز از طریق گفت‌وگوها و تسهیل ورود اتباع افغان به دنبال رفع مشکلات هستیم.

وی اظهار داشت: در حوزه آب هریررود و هیرمند که معضل دوم بین روابط دو کشور است پیگیری‌هایی صورت گرفته که تمام این موضوعات در 5 کمیته و در چارچوب یک بسته و قرارداد جامع با افغانستان پیگیری می شود.

ظریف با بیان اینکه کمیته آب، امنیت، مرزها، آموزش و روابط اقتصادی در حال بررسی موضوعات بین دو کشور هستند، افزود: نتایج این 5 کمیته در قالب یک قرارداد جامع امضا می‌شود که با امضای این قرارداد روابط ایران و افغانستان در سطح بی‌نظیری قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه توسعه اقتصادی شرق کشور از اولویت‌های اصلی وزارت امور خارجه است، ادامه داد: توسعه شرق کشور به نفع افغانستان، پاکستان، ایران و صلح و امنیت منطقه است.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: باید از امتیازاتی که به کشور دوست و برادر افغانستان ارائه کرده‌ایم در حوزه آب و مواد مخدر استفاده کنیم.

تبریک رئیس مجلس به مناسبت روزهای معلم و کارگر

رئیس مجلس شورای اسلامی روزهای معلم و کارگر را تبریک گفت.

علی لاریجانی در جلسه علنی امروز مجلس ضمن تبریک روز معلم گفت: این روز را به همه فرهنگیان و معلمان کشور تبریک می گوییم و سپاسگزار خدمات این عزیزان

هستیم.

وی در ادامه ضمن تبریک روز کارگر افزود: روز کارگر را نیز به همه کارگران و زحمتکشان عزیز تبریک می گوییم و برای آنها آرزوی توفیق داریم.

تذکر نماینده ارومیه درباره احقاق حقوق خبرنگار مجروح صدا و سیما در فرانسه

نماینده مردم ارومیه در تذکری شفاهی درخصوص مجروح شدن خبرنگار و فیلمبردار خبرگزاری صدا و سیما در فرانسه گفت: حفظ و احقاق حقوق خبرنگار ایرانی که در فرانسه به دست پلیس این کشور مجروح شده، ضروری است.

نادر قاضی پور در تذکری شفاهی افزود: اگر یک خبرنگار فرانسوی در تهران به دست پلیس ما زخمی می شد فرانسوی ها زمین و آسمان را به یکدیگر می دوختند اما متأسفانه در واکنش به این عمل در فرانسه ، هیچ اتفاقی رخ نداده است.

وی اضافه کرد : خبرنگار ایرانی در فرانسه مجروح می شود اما وزیر فرهنگ و ارشاد ما خوابیده است.

اعلام وصول سوال ملی نماینده بوشهر از وزیر ارشاد

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، سوال ملی نماینده بوشهر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را اعلام وصول کرد.

محمدعلی وکیلی در نشست علنی امروز موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:

- سوال ملی عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عزل غیرکارشناسی مدیران روحانی در حوزه های کلیدی این وزارتخانه و نحوه هزینه کرد نهاد کتابخانه های عمومی کشور.


نام:
ایمیل:
* نظر: