اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۸۱۲۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - 05 March 2018
رییس سازمان جنگل ها در نشست خبری هفته منابع طبیعی:
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی که قرار بود برای تأمین منابع مالی آزاد راه تهران-شمال هزینه شود با پیگیری این سازمان بازگردانده شد.

یک هزار هکتار اراضی جنگلی آزادراه تهران – شمال آزاد شد

به گزارش عصرپرس، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت روز ملی درختکاری و هفته منابع طبیعی برگزار شد با اشاره به اینکه نقش و جایگاه بی بدیل منابع طبیعی در تمام دنیا بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در اهمیت حفاظت از خاک ، در سال های اخیر به طور قابل توجهی شاهد حفاظت از عرصه های منایع طبیعی هستیم.

به گفته خلیل آقایی 30 میلیون هکتار اراضی منابع طبیعی به منظور حفاظت به بهره بردارانی که در آن عرصه زندگی می‌کنند، واگذار شده است.

آقایی با اشاره به آخرین وضعیت واگذاری اراضی به آزاد راه تهران- شمال گفت: براساس تفاهم نامه سازمان جنگل ها با بنیاد مستضعفان تخریب و ساخت و ساز و بهره برداری از عرصه های جنگلی از دستور کار خارج شد و تنها براساس قانون اراضی مرتعی و منابع طبیعی تابع شرایط و قوانین به بهره برداران واگذار می شود.

این مقام مسئول گفت: با تلاش سازمان جنگلها، حدود هزار هکتار از اراضی جنگلی به منابع طبیعی بازگردانده شد، چراکه هیچ گونه دخل و تصرف و دستکاری در عرصه های جنگلی نباید صورت گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به آنکه جنگل بستر ترقی و توسعه کشور است، بنابراین سازمان جنگل‌ها به عنوان نماینده دولت برای تامین مالی پروژه اقدام به واگذاری اراضی مرتعی در هر جایی که جنگل نباشد و به منابع طبیعی آسیبی وارد نشود، خواهد کرد.

وی افزود: سال 75 بنابر مصوبه دولت برای تامین مالی پروژه، 6250 هکتار اراضی ملی به آزادراه تهران-شمال اختصاص داده شد که مجددا به 2780 هکتار کاهش پیدا کرد.

این مقام مسئول گفت: محدودیتی در واگذاری منابع طبیعی نداریم، این درحالی است که براساس قانون، امکان واگذاری جنگل‌ها وجود ندارد.

آقایی تعداد پرونده های قطع نهال و درخت در سال گذشته را بیش از 2400 مورد اعلام کرد و گفت: امسال این رقم به 2300 مورد تقلیل یافته است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در بخش دیگر سخنان خود با اظهار نگرانی از وضعیت ریزگردها بیان کرد: ریزگرد ها منشاء داخلی و خارجی دارند به طوریکه در شش ماه نخست سال منشا آنها خارجی و شش ماهه دوم داخلی است.

اختصاص 150 میلیون دلار بودجه به ریزگردها

وی ادامه داد: سال گذشته وزارت جهاد در استان هایی که با پدیده ریزگردها روبرو بودند در مساحتی بالغ بر 5 هزار هکتار اقدام به نهال کاری کرد که امسال متعهد شدیم که نهال کاری و مدیریت چرای مراتع را در سطحی معادل 30 هزار هکتار داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه فعالیت اصلی ریزگردها در جنوب شرق اهواز است، افزود: 45 هزار هکتار اراضی در این منطقه کانون اصلی ریزگردها هستند که در سال 97 مقام معظم رهبری، 150 میلیون دلار بودجه از صندوق توسعه ملی به بحث ریزگردها اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه طرح توقف بهره برداری از جنگل در برنامه ششم توسعه یکی از محورهای اساسی سازمان جنگل هاست، تصریح کرد: براساس ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه بند (ب) بهره برداری از جنگل را به کسی واگذار نخواهیم کرد، بدین منظور هرگونه بهره برداری از جنگل؛ قاچاق محسوب می شود.

به گفته آقایی؛ با توجه به طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال،از ابتدای سال 97  هیچ گونه مجوز بهره برداری از درختان جنگلی، صادر نخواهد شد.

این مقام مسئول از اختصاص 200 میلیون دلار اعتبار به پروژه آبخیزداری خبر داد و گفت: با عنایت مقام معظم رهبری، 200 میلیون دلار اعتبار به طرح های آبخیزداری و آبخوان داری به عنوان یک فعالیت ویژه اختصاص خواهد یافت و انتظار می رود با پیگیری منابع طبیعی در سال 97، شاهد فعالیت برجسته ای در این حوزه باشیم.

به گفته رئیس سازمان جنگل ها در دو سال آینده انتظار می رود طرح کاداستر ممیزی مراتع و منابع در نقاط حساس، انجام شود.


نام:
ایمیل:
* نظر: