اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
کد خبر: ۷۷۸۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۷ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - 06 February 2018
در گفتگوی تلفنی روسای جمهور ایران و روسیه؛
رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، ادامه تلاش های مشترک برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه به ویژه سوریه را ضروری دانستند و تاکید کردند: فقط مردم سوریه هستند که باید درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند و با تحمیل هر تصمیمی خارج از سوریه بر مردم این کشور مخالفیم.

مخالفت ایران با حضور بدون اجازه نیرو‌های خارجی در سوریه

به گزارش عصرپرس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی روز سه شنبه در تماس تلفنی "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه، با اشاره به اینکه «جمهوری اسلامی ایران مخالف حضور نیروهای خارجی در خاک سوریه بدون اجازه دولت و ملت این کشور است»، افزود: ادامه تنش در شمال سوریه به نفع هیچ‌کس نیست و امیدواریم همه کشورهای منطقه به تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه احترام بگذارند.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت همکاری های مشترک تهران، آنکارا و مسکو برای مبارزه با تروریسم و بازگرداندن آرامش و ثبات در سوریه گفت: این همکاری ها ضروری است همانند گذشته و تا پیروزی نهایی مردم سوریه بر تروریست ها تقویت شود و ادامه یابد .

روحانی همچنین از برگزاری نشستی میان رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در ادامه همکاری تنگاتنک سه کشور در ایجاد صلح و ثبات در منطقه و مبارزه با تروریسم استقبال کرد.

رئیس جمهور، روابط تهران – مسکو را نیز رو به توسعه خواند و با تاکید بر ضرورت اجرای سریع تر توافقات میان دو کشور اظهار داشت: اجرای سریع تر توافقات و تسهیل و گسترش همکاری های بانکی میان تهران – مسکو ، جهشی را در روابط مشترک در همه عرصه ها ایجاد خواهد کرد.

روحانی همچنین با اشاره به اقدامات تخریبی برخی کشورها علیه توافق برجام ، گفت: ایران همچنان به تعهداتش به برجام تا زمانی که طرف مقابل به آن پایبند باشد ، متعهد خواهد ماند و در این مسیر، لازم است جلو اقدامات تخریبی برخی کشورها علیه برجام گرفته شود.

رئیس جمهور از روند پیشرفت همکاری های صلح آمیز هسته ای میان ایران و روسیه نیز ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: روند اجرای توافقات و تفاهمات میان دو کشور به خوبی به پیش می رود و امیدواریم امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا به همکاری های دوجانبه و منطقه ای شتاب بیشتری دهد.روحانی سپس به وضع وخیم مردم یمن و ادامه بمباران ها و گسترش بیماری ها در این کشور اشاره و بر ضرورت تلاش برای حل مسالمت آمیز بحران یمن و کمک به مردم بی پناه این کشور تاکید کرد.

رئیس جمهور همچنین اتهامات واشنگتن و ریاض مبنی بر ارسال موشک از ایران به یمن را کاملا تبلیغاتی و بی اساس دانست و تاکید کرد که طرح این اتهامات کاملا بی اساس، صرفا تلاشی در ادامه اقدامات دولت ترامپ برای تضعیف برجام است.

رئیس جمهور روسیه نیز در این تماس تلفنی با تاکید بر اینکه مسکو مصمم است روابط خود را با تهران در همه عرصه ها تعمیق ببخشد، اظهار داشت: شرکت های بزرگ روسیه برای پیشبرد طرح ها و توافقات میان تهران – مسکو به شدت فعال هستند و این روند با شتاب ادامه دارد و نشست آینده کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در مسکو گامی مهم در تقویت این همکاری های مشترک خواهد بود.

ولادیمیر پوتین، توافق هسته ای میان ایران و کشورهای 1+5 را بسیار مهم خواند و تاکید کرد: روسیه معتقد است هر تلاشی برای تضعیف این توافق برای منطقه بسیار مضر و خطرناک است و ما این موضع خود را صراحتا به اطلاع همتایان خود رسانده ایم.

رئیس جمهور روسیه همچنین از نهایی شدن مذاکرات مرتبط با تدوین موافقتنامه موقت در ایجاد منطقه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا خبر داد و گفت: با امضای نهایی این سند میان ایران و اتحادیه اوراسیا همکاری های میان این دو، وارد مرحله نوینی خواهد شد.

وی در ادامه به موضوع سوریه اشاره کرد و اظهار داشت: روسیه نیز همانند ایران معتقد است که فقط مردم سوریه هستند که باید درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند و با تحمیل هر تصمیمی خارج از سوریه بر مردم این کشور مخالفیم و مسکو به این موضع خود پایبند است.

رئیس جمهور روسیه موفقیت نشست سوچی را دستاورد مشترک ایران، روسیه و ترکیه دانست و گفت: تلاش برخی کشورهای فرامنطقه ای برای تجهیز تروریست ها و تجزیه سوریه نگران کننده است و معتقدیم حضور هر گونه نیروهای نظامی در خاک یک کشور، باید با اجازه دولت آن کشور و یا با مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد و خلاف این امر دخالت آشکار در امور یک کشور مستقل محسوب می شود.

پوتین همچنین وضع مردم یمن را وخیم و نگران کننده خواند و بر ضرورت تلاش همه کشورها برای تقویت پیگیری راه حل های مسالمت آمیز و بازگرداندن آرامش و امنیت به این کشور تاکید کرد.

      

 


نام:
ایمیل:
* نظر: