اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۶۸۷۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۳ دی ۱۳۹۶ - 24 December 2017
رییس کمیته پدافند غیر عامل وزارت ارتباطات عنوان کرد
رییس کمیته پدافند غیر عامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از تصویب پیشنهاد وزارت ارتباطات برای استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک و بانک های اطلاعاتی برای توزیع عادلانه و مناسب نیازمندی های حیاتی مردم در مواقع بحران خبر داد.

استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک برای توزیع نیازمندیهای مردم

به گزارش عصرپرس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صادق بیک پور مشاور وزیر و رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت های تابعه در همایش سراسری مدیران این وزارتخانه و شرکت های تابعه با اشاره به زلزله های اخیر کرمانشاه، کرمان و تهران، گفت : مهمترین مشکلاتی که در حوزه ارتباطات در این مواقع ایجاد می شود ترافیک شدید ارتباطی و وابستگی بسیار شبکه زیرساختی ارتباطات به برق است .

بيك پور غافلگیری را مهمترین نقطه ضعف دستگاه ها در این حوادث دانست و افزود : با توجه به اینکه سال های بسیاری است که در این حوزه صحبت می شود و برنامه و مانور اجرا می کنیم اما در زمان حادثه آمادگی نداریم و غافلگیرمی شویم که به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

بیک پور عدم نظارت کامل و کافی بر تجهیزات را یکی دیگر از مشکلات این حوزه عنوان کرد و گفت : برخی از تجهیزات و امکانات یا فرسوده بودند و یا قابلیت تحمل شوک حادثه را نداشتند .

وی در ادامه سخنان خود به آمادگی برای حادثه را باعث عدم غافلگیری دانست و افزود : در این حوادث نخستین قدم حفظ آرامش است و نباید مدیران به موضوع حادثه دامن بزنند و در آرامش می توان تصمیمات منطقی و عاقلانه ای گرفت .

رییس کمیته پدافند غیر عامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، استفاده حداکثری از تمام ظرفیت های حوزه ICT  در ستاد وزارتخانه و استان ها به صورت یکپارچه را یکی دیگر از الزامات این مواقع اعلام کرد .

وی تصریح کرد: بر اساس شرح وظایف مدیریت بحران، تامین ارتباطات مدیریت بحران از اولویت های این حوزه در مواقع بحران است که برای تسهیل مدیریت بحران الزامی است .

بیک پور، ایجاد و پایداری ارتباطات عموم مردم را قدم بعدی در مواقع بحران در حوزه ارتباطات دانست و افزود : ایجاد این ارتباطات موجب آرامش و بار مثبت در جامعه می شود و در صورت عدم ایجاد این ارتباطات همه دچار چالش و مشکل می شوند.

وی با تاکید به اینکه ما در حوزه ارتباطات مسئله داریم اما بحران نداریم، اظهار کرد : امکان دارد این مسئله با اطلاع رسانی نادرست و ایجاد بی انگیزگی و ناامیدی تبدیل به بحران شود .

رییس کمیته پدافند غیرعامل، استفاده از قابلیت ها، فرصت ها و ظرفیت ها را سه عامل مهم در مدیریت بحران بیان کرد و گفت : در این حوزه قابلیت ها و فرصت های فراوانی وجود دارد که به عنوان یک بخش اثر گذار در بخش های دیگر می توان از آن استفاده کرد  و ظرفیت های این حوزه را برای بخش های مختلف مانند امداد رسانی و تصمیم گیری های کلان نشان داد.

وی به اهدافی که در این حوزه برای مواقع بحران ترسیم شده است اشاره کرد و افزود : نخستین هدف عدم اختلال و پایداری ارتباطات در حوادث است به طوری که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست که ارتباطات در حادثه ای دچار اختلال شود .

بیک پور با انتقاد از مدیریت های جزیره ای مانند زلزله های اخیر در کرمانشاه و کرمان، تصریح کرد : بسیج امکانات و منابع و تمام ظرفیت های حوزه ICT  باید تحت مدیریت واحد و هماهنگی اداره کل ICT  استان ها به کار گرفته شود و دستگاه های مرتبط از اقدامات مستقل و بدون هماهنگی جلوگیری کنند.

وی با تاکید به نقش حوزه ICT  در توزیع نیازمندی های ضروری مردم در مواقع بحران، از تصویب پیشنهاد وزارت ارتباطات در شورای عالی مدیریت بحران خبر داد و افزود: براساس این مصوبه توزیع نیازمندی های ضروری مردم در مواقع بحران از طریق دولت الکترونیک و بانک های اطلاعاتی به صورت عادلانه و مناسب انجام می شود که اقدامات لازم برای اجرایی کردن این مصوبه در دست اقدام است.

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آزمایش بالن سیار مخابراتی در اربعین و زلزله کرمانشاه، تاکید کرد : بر اساس دستور وزیر ارتباطات این بالن برای تمام استان های کشور تهیه می شود که در مواقع بحران به اایجاد ارتباطات پایدار کمک کند.

وی همچنین از مدیران استانی این حوزه خواست که در مواقع بحران با هماهنگی ستاد مدیریت بحران به ارسال پیامک به مردم اقدام کنند و نمایندگان اپراتورها هم برای اطلاع رسانی به مردم با ستاد بحران هماهنگی داشته باشند.

نام:
ایمیل:
* نظر: