اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۵۲۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - 25 September 2017
تازه‌ترین نتایج مطالعه بار بیماری‌ها در جهان که هر سال با مدیریت انستیتو سنجش و ارزشیابی سلامت در دانشگاه واشنگتن در سیاتل آمریکا انجام می‌شود، منتشر شد. در این مطالعه مهم جهان بیش از 50 پژوهشگر ایرانی از مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور مشارکت داشته‌اند.
سکته مغزی در ایران صعود کردبه گزارش سرویس سلامت عصرپرس، این مطالعه گسترده جهانی که دکتر ملک زاده، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در آن مشارکت داشته و در مجله « لنست» منتشر شده است، بار 330 بیماری را به همراه 84 عامل خطر در سطح 195 کشور جهان طی سالهای 1990 تا 2016 تحت بررسی قرار داده است.

نتایج این مطالعه مهم حاکیست: جمعیت ایران در سال 2016 به 81.3 میلیون نفر رسیده است و در این سال 360 هزار مرگ معادل 443 مرگ به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت رخ داده است.

نرخ مرگ و میر در مجموع در سال 2016 نسبت به 1990 ، 27 درصد کاهش یافته و مرگ و میر در تمامی سنین جمعیت ایران کاهش را نشان می‌دهد.

در ایران نرخ مرگ و مير کودکان زير يک سال به ازاي هر هزار تولد زنده، از ۵۳٫۴ مرگ در ۱۹۹۰ به ۱۵٫۱ مورد مرگ در سال ۲۰۱۶ کاهش پيدا کرده است.

ژاپن همچنان در صدر امید به زندگی در جهان است. نرخ امید به زندگی در ایران افزایش یافته و در زنان ایرانی به 78.4 سال و در مردان به 73.83 سال رسیده است.

در سال 2015 بیش از یک میلیون نفر بر اثر « اچ آی وی» و «ایدز» در جهان جان باختند که نسبت به سال 2006 کاهش 45.8 درصدی داشته است.

ایسکمیک قلبی در جهان در اکثر مناطق جهان علت اول مرگ زودرس است و سهم این بیماری در مرگ و میرها در سال 2016 حدود 19 درصد افزایش داشته است.

ايسکميک قلبي، سکته مغزي، تصادفات جاده‌اي، پرفشاري خون، آلزايمر، ديابت، بيماري انسداد مزمن ريوي، بيماري کليوي، ساير بيماري هاي قلبي عروقي و سرطان معده 10 علت اصلی مرگ و میر ایرانی ها هستند.

ایسکمیک قلبی در علل مرگ و میر ایرانی ها همچنان یکه‌تاز است و سهم آن در مرگهای سال 2016 ایران حدود 25 درصد بوده است، یعنی از هر 4 مرگ یک مرگ مربوط به این بیماری بوده است.

سکته مغزی با 29 هزار مرگ در سال 2016 در ایران به رتبه دوم علل مرگ و میر ایرانی ها صعود کرده است و تصادفات جاده‌ای به رتبه سوم تنزل یافته است.

مرگهای ناشی از دیابت در جهان در سال 2016 شامل 1.43 میلیون بوده و 31 درصد نسبت به 26 سال گذشته افزایش یافته است.

شیوع دیابت در ایران به بیش 10 درصد و پیش دیابت به بیش از 27 درصد رسیده است. سهم دیابت در تعداد مرگها از سال 2005 تا کنون 4 پله رشد کرده و از رتبه دهم علت مرگ به جایگاه ششم در کشور رسیده است و در سال 2016 این بیماری 14 هزار قربانی داشته است.

در سال 2016 حدود 54 هزار ایرانی بر اثر مجموع سرطان‌ها که کشنده‌ترین آنها سرطان معده بوده است جان باختند.

ایسکمیک قلبی، تصادفات جاده‌ای ، تولد زودرس نوزادی،‌ نقایص مادرزادی و سکته مغزی 5 علت اصلی از بین رفتن سالهای عمر به دلیل مرگ زودرس در ایران بوده‌اند.

درد کمر و گردن، اختلالات افسردگي، ميگرن، بيماري ارگان‌هاي حسي، بيماري هاي پوستي، اختلالات اضطرابي، ديابت، ساير بيماري هاي اسکلتي عضلاني، اختلالات مصرف مواد، و استئوآرتريت 10 علت اول از دست رفتن عمر ایرانی ها بر اثر ناتوانی در ۲۰۱۶ بوده اند.

پرفشاري خون سيستوليک، تغذيه ناسالم، بالا بودن قند خون، اضافه وزن و چاقي، کلسترول بالا، مصرف سيگار، آلودگي هوا، کم‌کاري کليوي، فعاليت بدني ناکافي و سوء تغديه مادر و کودک 10 عامل خطر مرگ در ایران هستند.

پرفشاري خون مسوول بيش از ۷۹ هزار مرگ در ايران در تمامي سنين و هر دو جنس،‌ طی سال 2016 بوده است.

سیگار مسئول مرگ 39 هزار، آلودگی هوا مسوول مرگ 29 هزار، کم کاري کليوي مسوول مرگ ۲۲ هزار و فعاليت بدني ناکافي مسوول مرگ ۱۴ هزار ایرانی در سال 2016 بوده اند.

بیش از 1.1 میلیارد نفر در سال 2016 مبتلا به بیماری‌های اعصاب و روان و اختلالات ناشی از مصرف مواد شدند.

افسردگی مزمن در تمام کشورهای جهان به جز 4 کشور جزو 10 علت تهدید کننده سلامت قرار دارد.

بیش از 67 هزار فقره خودکشی و 160 هزار دگر کشی در سال 2016 در سطح جهان گزارش شده است.

تعداد موارد مرگ ناشي از جنگ و تروريسم به طور چشمگيري افزايش داشته است و با ۱۴۳درصد افزايش به بيش از ۱۵۰ هزار مرگ در سال ۲۰۱۶ رسيده است.

مصرف سیگار مسوول 7 میلیون مرگ در جهان 2016 است.

یک پنجم مرگ های جهان در 2016 قابل انتساب به رژیم غذایی نامناسب است.

قند خون بالا، پرفشاري خون، اضافه وزن و چاقي، و کلسترول بالا در ميان ۱۰ عامل خطر اصلي مرگ و مير در زنان و مردان در کل جهان هستند.

مصرف مواد مخدر و تریاک در ایران شیوع بالایی دارد و خطر مهمی برای بیماری های قلبی و عروقی و نیز سرطان‌هاست.


نام:
ایمیل:
* نظر: