اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۴۹۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۶ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - 13 September 2017
اصحاب چاپ و نشر در اولین نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی هنر، فرصت را غنیمت دانسته و به پاره ای از مسائل و چالش های این حوزه پرداختند.

اهالی چاپ و نشر در نشست با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه گفتند؟به گزارش سرویس فرهنگ و هنر عصرپرس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر روز گذشته (سه شنبه) در نشستی صمیمی با نمایندگانی از ناشران، چاپخانه داران و کتابفروشان پای صحبت آن ها نشست و اظهار امیدواری کرد با استفاده از فرصت ایجاد شده بتوان افق های روشنی در حوزه فرهنگ دست یافت.

وی خود را از خانواده کتاب و نشر دانست و دلیل اینکه نخستین نشست خود با اصحاب هنر را به اهالی نشر و چاپ اختصاص داده همین مساله دانست.

در این نشست ٢٣ نفر از نمایندگان فعال این عرصه به برخی مسائل و مشکلات حوزه نشر اشاره کردند و خواستار توجه ویژه وزیر ارشاد به آنها شدند.

قاچاق کتاب مهم ترین مساله حوزه نشر

مدیر انتشارات صابرین در این نشست با قدردانی از تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران تصدی در معاونت فرهنگی گفت: در یک مقطع شنیده شد که جنابعالی قصد رفتن از وزارتخانه را دارید، موضوعی که باعث نگرانی ناشران شد و آنها را مجبور کرد طی نامه ای خواستار ماندن شما در این عرصه شوند.

محمدرضا توکل صدیق با بیان اینکه اخلاق زیر بنای فرهنگ است، افزود: در صورتی که بخواهیم فرهنگ جامعه اصلاح شود، باید ابتدا مدیران آن اخلاق مدار باشند تا بتوانند جامعه را متحول کنند؛ مساله ای که اکنون با بحران آن روبرو هستیم.

وی ادامه داد: شما اکنون در جایگاه مقتدرانه تری قرار گرفته اید و می توانید گره گشای مشکلات حوزه نشر باشید.

عضو انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان حضور صالحی را در دوران معاونت فرهنگی در ممیزی کتاب مفید توصیف کرد و افزود: شما بدون تنش این مساله را هدایت کردید و نتیجه آن پیشرفت های زیاد در این حوزه شد، هر چند شما با وجهه ای که در سطح نظام و میان صنوف دارید، خواهید توانست در آینده مشکلات پیش رو را از میان بردارید.

وی مهم ترین مشکل حوزه نشر و چاپ را کپی های غیر مجاز و قاچاق کتاب دانست و گفت: کتاب از محوری ترین سیاست هاست که با حمایت شما خوب است پیگیری شود.

انتقال غرفه های کودک به سالن های سرپوشیده در نمایشگاه

رییس انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان نیز گفت: یکی از دغدغه های ما در ٢٠ سال گذشته در حوزه کودک و نوجوان است زیرا فاقد کتابخانه های تخصصی هستیم و به کتابخانه های عمومی در حوزه کودک نیز توجه چندانی نمی شود، هر چند دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی به این امر اهتمام داشته است.

نادر قدیانی با تاکید بر راه اندازی کتابخانه های تخصصی به مشکلات غرفه های کودک و نوجوان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره کرد و افزود: گرمای زیاد داخل چادرهای موقت، رغبت خانواده ها را برای حضور فرزندان آنها در نمایشگاه کم می کند در حالیکه تاکید بر ترویج کتاب و کتابخوانی برای کودکان داریم، این مساله آنها را از این مکان دلزده می کند.

وی ادامه داد: سالهاست که این غرفه ها در چنین چادرهایی برپا می شود، اگر نوبتی هم باشد اکنون نوبت کودکان است که دارای غرفه های مناسب سر پوشیده در نمایشگاه کتاب تهران باشند.

به شما امید داریم

عضو هیئت مدیره انتشارات آشنا گفت: برای دومین بار است که یک معاون وزیر به مقام وزارت در ارشاد رسیده، بعد از احمد مسجد جامعی، سید عباس صالحی فرهیخته ای است که به این جایگاه ارتقا یافته برای بار اول فرصت سوزی کردیم هر چند هر بلایی کشیدیم از دولت بود، زیرا دولت بر سر حوزه فرهنگ و نشر آوار شده است.

سعید جلالی با اشاره به برنامه های ارائه شده توسط وزیر ارشاد به مجلس در زمان گرفتن رای اعتماد ادامه داد: این برنامه ها نشان داد چه اندازه شناخت در آسیب شناسی حوزه فرهنگ دارید و مخاطب متوجه شد وزیر چیزی از نگاهش پنهان نمی ماند.

وی با بیان اینکه دولت از حوزه اجراییات یک قدم عقب تر برود، اضافه کرد: واسپاری درمان درد حوزه نشر است در حالیکه سالهاست گفته می شود کار مردم را به مردم بسپارید اما هنوز هیچ اقدامی نشده، در صورتی که بخواهیم واسپاری با قدرت انجام شود نیاز به همگرایی و گفتمان واحد داریم.

جلالی افزود: پس از تجربه ١٢ وزیر حالا دیگر به شما امید داریم جناب وزیر، شما علاوه بر صداقت بر موضوع هم اشراف کامل دارید از این رو دستور دهید در کارگروه واسپاری افرادی کار بلد حضور یابند تا مشکل اصلی نشر رفع شود.

ترخیص کتاب از گمرک زمان بر است

مدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بین الملل نیز کپی رایت و ترخیص کتاب از گمرک را از مشکلات این حوزه بر شمرد و گفت: در برخی مواقع کتاب ١٢ روز طول می کشد تا به ایران برسد در حالیکه برای ترخیص آن به زمان یک ماهه نیاز است

سعید عابدینی با بیان اینکه بیشتر دانشجویان توان خرید کتاب را ندارند افزود: تلاش می کنیم کتاب را با قیمت ارزان به دست مصرف کننده برسانیم اما موانع پیش رو از جمله تاخیر در ترخیص و ورود کتاب به بازار این کار را با دشواری همراه می کند.

مردم توهم دانستن گرفته اند

سخنگوی مجمع ناشران دفاع مقدس هم گفت: چرا سیاستگذاری نمی کنید، مشکل کنونی ما کاغذ و لیتوگرافی نیست بلکه مشکل این است که مردم به توهم دانستن رسیده اند، چرا اعلام بحران کتاب نمی کنید؟

محسن مهرآبادی با طرح این سوال که آیا زمان تشکیل ستاد بحران نرسیده، افزود: چرا تصور می شود همه کارها باید سریع به ثمر بنشیند؟ چرا معاون فرهنگی ارشاد افتخار یک کار درست و ماندگار را از آن خود نمی کند؟

وی ادامه داد: مردم حتی اگر کتاب رایگان در اختیار داشته باشند، آن را نمی خوانند، اگر تخفیف ٧٠ درصدی هم به کتاب داده شود، آن ها سراغ کتاب نمی روند، مسئولان در همه وزارتخانه ها، از آموزش و پرورش تا وزارت علوم و صدا وسیما باید پای کار آیند و برای این بحران چاره اندیشی کنند.

خدمات خوب معاونت فرهنگی در چهار سال گذشته

رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم گفت: جامعه از معضل بزرگ شکاف های فرهنگی و اجتماعی رنج می برد و دوست دارند از حضور مسئولان برای رفع این دغدغه بهره مند شوند.

محمود آموزگار با بیان اینکه رد پای اقتصاد، آموزش و سیاست و بهداشت در حوزه فرهنگ به چشم می خورد و تاثیر بر آنها دارند، افزود: در دوره چهار ساله تصدی گری دکتر صالحی، فعالیت های خوبی انجام شده که لازم است تکمیل شود تا افق های روشن تری را پیش روی ما باز کند.

وی اظهار امیدواری کرد این سیاست ها به قوت تعقیب شود تا شاهد تکمیل پروژه های ناتمام در این معاونت باشیم.

بنابراین گزارش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پس از شنیدن این مشکلات گفت: اینکه یک معاون، وزیر شده فرصتی مغتنم برای اهالی نشر است زیرا وی تعلق خاطر به این حوزه دارد از این رو باید به عنوان یک سرمایه اجتماعی بدان نگاه کرد.

صالحی وعده کرد از همه ظرفیت ها برای رفع موانع موجود بر سر راه این حوزه و صاحبان آن استفاده کند.


نام:
ایمیل:
* نظر: