اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
کد خبر: ۴۷۹۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - 05 September 2017
وزیر بهداشت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به الحاق سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت اظهار کرد: ما به دنبال توسعه وزارت بهداشت نیستیم بلکه به دنبال تولیت بیمه بوده‌ایم چراکه مدیریت و فرماندهی این حوزه باید واحد باشد.
فرماندهی حوزه سلامت یکپارچه شود
به گزارش عصرپرس، دکتر سید حسن هاشمی در همایش کارگزاران نظام سلامت که با هدف تکریم و معرفی معاونان این وزارتخانه صبح امروز برگزار شد با اشاره به الحاق سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت اظهار کرد: ما به دنبال توسعه وزارت بهداشت نیستیم. بلکه آرزوی من این است که تعداد کارکنان وزارت بهداشت به ۲۰ هزار نفر و حتی کمتر برسد. درواقع ما به دنبال تولیت بیمه بوده‌ایم چراکه مدیریت و فرماندهی این حوزه باید واحد باشد. در حال حاضر بخشی از این تولیت از طرف مجلس به وزارت بهداشت منتقل شده است.

وی افزود: امیدواریم بیمه معنی علمی خود را در کشور پیدا کند. به همین منظور دولت و مجلس باید کمک کنند و صندوق ها یکپارچه شود. نمی شود هرکسی برای خود یک ساز بزند.

وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت ایجاد منابع مالی پایدار و تولیت واحد برای حوزه سلامت تصریح کرد: طبق سیاست‌های کلی رهبری و قانون، فرماندهی در حوزه سلامت برعهده وزارت بهداشت است که باید ابزار لازم آن نیز فراهم شود. اگر پایداری منابع و تولیت واحد اتفاق افتد هیچ بهانه‌ای برای انجام ندادن وعده‌های خود نداریم و متعهد می‌شوم که اگر این دو موضوع انجام شود، در پایان چهار سال به همه وعده های خود جامه عمل می پوشانیم.

هاشمی با بیان اینکه دوره سختی پیش‌روی وزارت بهداشت و حوزه سلامت قرار دارد، ادامه داد: اگر بنا باشد که در این حوزه تغییری صورت گرفت باید در حوزه اقتصادی تصمیمات سختی گرفت، به یک جراحی در این زمینه نیاز داریم، زیرا اگر عضوی از شما بیمار شود و آن را جراحی نکنیم شاید زندگی شما مورد تهدید قرار گیرد.

وزیر بهداشت یکی از مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت در دولت دوازدهم را دیجیتالیزه کردن خدمات اعلام کرد و گفت: در بهترین نظام‌های سلامت ۲۰ تا ۳۰ درصد منابع هدر می‌رود اگر بخواهیم جلوی هدر رفت منابع را بگیریم باید خدمات خود را به صورت الکترونیکی ارائه کنیم.

هاشمی در ادامه با تقدیر از فعالیت معاونان پیشین این وزارتخانه بیان کرد: کارنامه کاری این دوستان افتخارآمیز بود، آنها در این حوزه عاشقانه فعالیت کردند و ثمره آن نیز در رای اعتماد نمایندگان مشخص شد. زمانی که گزارش‌های دستگاه‌های نظارتی مثل سازمان بازرسی، ایرنا، وزارت اطلاعات و نظرسنجی‌های صداوسیما اعلام شد باور برخی از کسانی که به این حوزه اعتقاد داشتند قطعی‌تر شد. عده‌ای هم نمی‌خواهند باور کنند به همین دلیل بهتر است آنها را نبینیم و کار خود را ادامه دهیم.

وزیر بهداشت معتقد است، حوزه سلامت سخت‌ترین حوزه برای فعالیت است چراکه مردم ۲۴ ساعته با آن کار دارند. در کشور ما اگر کسی درمان شود شفا را از خود می‌داند و اگر اتفاقی برایش بیفتد ما را محکوم می‌کنند حتی اگر خودشان با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کرده باشند و یا در امر پیشگیری از بیماری غیرواگیر دخالت نکرده باشند.

قاضی زاده هاشمی ضمن تشکر از رسول دیناروند، معاون سابق غذا و دارو از او به عنوان یکی از دانشمندان برجسته کشور نام برد و گفت: سخت‌ترین بخش فعالیت های ایشان زخم زبان‌هایی بود که همیشه در این حوزه وجود داشته است. برای کسانی که در راه دین و کشور خدمت می‌کنند همیشه این حاشیه سازی‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به فعالیت‌های دکتر سیاری معاون سابق بهداشت نیز اظهار کرد: در این دوره به ما می گفتند که تنها به درمان توجه می کنیم اما دکتر سیاری اقدامات بسیار ارزنده ای در این حوزه انجام دادند. دکتر رئیسی که به جای ایشان به عنوان معاون بهداشت نیز انتخاب شدند در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در زمینه بهداشت بسیار موفق بوده‌اند. ایشان تاکنون در حوزه تخصصی کار نکرده و درآمدی از این مسیر نداشته‌اند.

وزیر بهداشت به خدمات دکتر آقاجانی معاون درمان نیز اشاره کرد و گفت: دکتر آقاجانی در حوزه درمان اقدامات ماندگاری انجام دادند که یکی از آنها بیمه شدن ۱۱ میلیون نفر بود. کار ایشان بسیار سخت بود و با جسارت تصمیمات بزرگی گرفتند.

وزیر بهداشت بازنگری کتاب ارزش نسبی و متعادل کردن تعرفه ها را بخش دیگری از اقدامات مثبت انجام شده در این دوره از فعالیت معاون درمان اعلام کرد و گفت: زمانی که ما کار خود را شروع کردیم همه بیمه ها ورشکست بودند و قیمت هتلینگ بیمارستان‌ها از یک مسافرخانه نیز ارزان تر بود. آقای آقاجانی با همکاری شورای عالی بیمه توانستند این قیمت ها را متعادل کنند. همچنین طرح مقیمی پزشکان و توزیع آنها در سراسر کشور جزو اقدامات موثر معاون درمان پیشین در حوزه سلامت بوده است.

وی همچنین اضافه کرد: دکتر حق دوست که از دانشگاه علوم پزشکی کرمان به عنوان معاون برنامه ریزی و هماهنگی انتخاب شده‌اند بسیار متفکر، برنامه ریز و پیگیری هستند. ایشان با توجه به سعه صدر بالا و محبوبیت خود در جلب مشارکت مخالفان طرح تحول و منتقدان آن موفق خواهند بود. در نقدهایی که می‌شود خیر و برکت وجود دارد و به اصلاح برنامه های ما کمک می‌کند.

هاشمی در خاتمه با بیان اینکه زمانی که شما به عنوان وزیر، رئیس‌جمهور یا حتی رئیس دانشگاه انتخاب می‌شوید مجبور هستید تصمیم بگیرید که این تصمیم برخی را خشنود می‌کند و برخی را ناراحت، تاکید کرد: تغییراتی که در وزارت بهداشت انجام می شود هدفمند است، ما برنامه‌ای را شروع کردیم و نقاط ضعف و قوت خود را می‌دانیم و برای هر حوزه‌ای برنامه‌ای خاص داریم.

طاهر موهبتی رئیس سازمان بیمه سلامت نیز در این مراسم با اشاره به حجم بالای قانونگذاری در حوزه سلامت طی چهارسال گذشته، بیان کرد: اگر حمایت معنوی رهبری و پشتیبانی نمایندگان نبود و دولت نیز سلامت را در اولویت خود قرار نمی‌داد، دستاوردهای امروز در حوزه سلامت رخ نمی‌داد.

وی افزود: در چهار سال گذشته شاهد تنقیح قوانین زیادی در این حوزه بوده‌ایم. همچنین در این مدت تنها یک سوال از این وزارتخانه در صحن علنی مجلس و حدود 20 مورد در کمیسیون‌ها مطرح شد، این در مقایسه با حجم 250 یا 150 سوالی بعضی از وزرا بسیار کم است.

نام:
ایمیل:
* نظر: