اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۲۵۵۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - 26 February 2017
8 اسفند 1395 خورشیدی برابر با 28 جمادی الاول 1438 هجری و 26 فوریه 2017 میلادی
رژيم بعث عراق در طول هشت سال دفاع مقدس، هرگاه كه شكست سختي از رزمندگان اسلام متحمل مي‏ شد، علاوه بر موشك باران و بمباران مناطق مسكوني و غير نظامي، برخلاف تمام موازين بين المللي،به طور وسيعي از بمب‏هاي شيميايي در جبهه‏ ها استفاده مي‏كرد
سرویس فرهنگی عصرپرس: رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 8 اسفند 1395) به شرح زیر می باشد.

• درگذشت استاد "صدرالدين محلاتي" محقق و شاعر (1359ش)

صدرالدين محلاتي متخلص به صدر، فرزند آيت‏اللَّه ميرزا ابوالفضل محلاتي در سال 1283ش (1323ق) در شيراز به دنيا آمد. وي پس از تحصيل مقدمات به عتبات عاليات رفت و در شهرهاي اصفهان و قم نيز به ادامه تحصيل پرداخت تا اين كه موفق به اخذ درجه اجتهاد گرديد. صدرالدين محلاتي از بدو تأسيس دانشكده ادبيات دانشگاه شيراز به تدريس زبان و ادبيات عرب اشتغال ورزيد و تا آخر عمر، استاد آن دانشكده بود.

• بمباران شيميايي جبهه ‏ها توسط رژيم بعث عراق در جريان جنگ تحميلي (1362 ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

رژيم بعث عراق در طول هشت سال دفاع مقدس، هرگاه كه شكست سختي از رزمندگان اسلام متحمل مي‏ شد، علاوه بر موشك باران و بمباران مناطق مسكوني و غير نظامي، برخلاف تمام موازين بين المللي،به طور وسيعي از بمب‏هاي شيميايي در جبهه‏ ها استفاده مي‏كرد كه منجر به سوختگي، مسموميت و ضايعات چشمي و ريوي در رزمندگان اسلام در جبهه و اهالي روستاها مي‏گرديد.

• رحلت فقيه بزرگوار آيت ‏اللَّه "سيدعلي كوه كمره‏ اي" (1319ش)

آيت‏اللَّه سيدعلي بن سيد علي‏نقي كوه كمره‏اي در تبريز به دنيا آمد. وي مقدمات و سطوح حوزوي را در زادگاه خود فرا گرفت و سپس براي ادامه تحصيل، عازم حوزه علميه نجف اشرف گرديد. ايشان در نجف در محضر عالمان بزرگي همچون ميرزا حبيب‏اللَّه رشتي، ملامحمد فاضل ايرواني و ملامحمد فاضل شرابياني شركت جست و پس از سالياني به مدارج والاي علمي دست يافت.

• درگذشت "غلامحسين بنان" استاد موسيقي ايراني (1364 ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

استاد غلامحسين بنان در سال 1290 ش به دنيا آمد و استعداد او در موسيقي از جواني آشكار شد و تحت تعليم پدرش قرار گرفت. در 1321 خوانندگي را در راديو ايران آغاز كرد و پس از تأسيس انجمن موسيقي ملي، در سال 1323 ش در اين انجمن نيز به تدريس و تعليم هنرجويان مشغول شد. بنان نه تنها در موسيقي
 و آواز سنتي و كلاسيك ايران استاد بود، بلكه بر نغمات جديد و موسيقي مدرن ايران نيز تسلط كامل داشت. حاصل همكاري مرحوم بنان با راديو ايران حدود 450 ترانه است كه همچون ديگر آثار ارزنده و گرانبهاي او در عرصه موسيقي ايران به يادگار مانده است. او در سال 1336 به دنبال سانحه رانندگي، بينايي چشم راست خود را از دست داد و در سال 1340 به عنوان اعتراض به هرج و مرج در موسيقي، خواندن را كنار گذاشت. سرانجام استاد بنان كه در سال‏هاي آخر عمر خود دچار بيماري گوارشي بود، در 74 سالگي در تهران جان سپرد و در امامزاده طاهر كرج مدفون گرديد.

• شهادت "حسين خرازي" فرمانده لشگر 14 امام حسين(ع) در جريان دفاع مقدس (1365ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

سردار رشيد سپاه اسلام شهيد حسين خرازي در سال 1336 ش در اصفهان به دنيا آمد. وي پس از اتمام دوران دبيرستان، در سال 1355ش به خدمت سربازي اعزام شد و با فرمان امام خميني مبني بر فرار سربازان از پادگان‏ها، به سيل خروشان مردم پيوست. شهيد خرازي درابتداي پيروزي انقلاب، با عضويت در كميته دفاع شهري اصفهان به حراست از جاده‏هاي حساس شهر مشغول بود. سپس يك سال پس از انقلاب، همزمان با توطئه گروهك‏هاي ضد انقلاب در گنبد و تركمن صحرا، به آن منطقه اعزام شد و به فرماندهي نيروها در يكي ازمحورهاي منطقه پرداخت و سپس چندين ماه در منطقه كردستان در راه دفاع از كيان اسلامي جانفشاني نمود. شهيد حسين خرازي،همزمان با آغاز جنگ و سقوط خرمشهر، به خوزستان اعزام شد و در منطقه خط شير، فرماندهي نيروهاي بسيج در مقابله با قواي متجاوز بعث را برعهده گرفت.

• روز امور تربيتي و تربيت اسلامي

نوجوانان و جوانان، نقش مهم و تعيين كننده‏اي در ساختن جامعه دارند. استمرار و بقاي هر جامعه نيز مستلزم انتقال مجموعه باورها، ارزش‏ها، رفتارها، گرايش‏ها، دانش‏ها و مهارت‏ها به نسل‏هاي جديد به وسيله آموزش و پرورش است. همچنين مدرسه، علاوه بر ايفاي نقش انتقال دانش و مهارت فني، به اجتماعي كردن افراد و نيز تطبيق دادن دانش‏آموزان با هنجارها و نگرش‏هاي اجتماعي مطلوب و مناسب توجه خاص دارد.

• رحلت عالم رباني و بزرگوار آيت ‏اللَّه "ملاعبداللَّه بروجردي" (1289ش)

آيت‏اللَّه ملاعبداللَّه بن عبدالباقي بروجردي در سال 1218ش (1256ق) در بروجرد به دنيا آمد. وي مقدمات علوم اسلامي را از علماي بروجرد فرا گرفت و پس از مدتي در حلقه درس شيخ ملا اسداللَّه بروجردي به فراگيري فقه و اصول پرداخت. ملاعبداللَّه بروجردي پس از آن راهي حوزه علميه اصفهان گرديد و از محضر درس شيخ محمدباقر اصفهاني و ديگران كسب فيض كرد و پس از سالياني، به مدارج بالاي علمي دست يافت. .

• شهادت شهید جواد ارفاق (1361ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

شهید جواد ارفاق در سال ۱۳۴۰ش در شهرستان آبادان چشم به جهان هستی گشود. جواد، دوران کودکی خود را در شهرستان زادگاهش گذرانید و به‌دنبال شروع تجاوز ناجوانمردانه دشمن بعثی به مرزهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به‌همراه خانواده به شهرستان بهبهان مهاجرت کرد. شهید بزرگوار تا قبل از عزیمت به میادین پیکار حق علیه باطل در بهبهان مشغول به تحصیل بود. جواد پس از اعزام به جبهه‌های نور، در تاریخ هشتم اسفندماه سال ۱۳۶۱ هجری شمسی در سن بیست و یک سالگی طی عملیات غرورآفرین خیبر در جزایر مجنون به فیض عظمای شهادت نائل گردید.

• شهادت شهید بهزاد امامی (1366ش)

شهید بهزاد امامی، هجدهم خردادماه ۱۳۴۴ش در تهران و در یک خانواده مذهبی چشم به جهان هستی گشود. بهزاد پس از گذراندن مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه در کنکور سراسری شرکت کرد و پس از قبولی وارد دانشگاه شد و در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصیل گردید. شهید بزرگوار در سال پایانی تحصیل در دانشگاه، برای نخستین‌بار از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی راهی جبهه‌ شد و به پیکار متجاوزان بعثی رفت تا این‌که سرانجام در تاریخ هشتم اسفندماه سال ۱۳۶۶ هجری شمسی در منطقه روانسر، پادگان شهید همت بر اثر انفجار مین در سن بیست و دو سالگی به شهادت رسید.

• شهادت شهید کمال ذاکری (1362ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

شهید کمال ذاکری، دهم شهریورماه ۱۳۴۳ش در روستای مشاء دماوند از توابع استان تهران چشم به جهان هستی گشود. اعتقادات مذهبی در خانواده شهید ذاکری، نقش اساسی داشت؛ به‌طوری‌که پدر بزرگوار شهید، از فعالان مسجد محل بود، از ابتدای ساخت مسجد مورد اشاره به‌طور مرتب در مسجد حضور داشت و در مناسبت‌های مذهبی و مراسم عزاداری به ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام می‌پرداخت. با تجاوز رژیم بعثی عراق به مرزهای نظام اسلامی، عازم جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شد تا این‌که طی عملیات غرورآفرین فتح‌المبین در منطقه‌ عملیاتی شوش بر اثر حمله‌ هوایی دشمن به‌شدت مجروح گردید و به بیمارستان اهواز منتقل شد و در تاریخ هشتم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در سن نوزده سالگی به درجه‌ رفیع شهادت نائل آمد.

• اعتبارات عمرانی برنامه چهارم 9 میلیارد ریال افزایش یافت(1350ش)

• زنان ایران در تهران و شهرستانها تظاهراتی نمودند(1350ش)

•  آیت الله العظمی خمینی برای مردم تبریز پیام فرستادند(1356ش)

و در این پیام آمده است: زنده باشند مردمان مجاهد عزیز تبریز که با نهضت عظیم خود مشت محکم بر دهان یاوه گویی زدند که با بوق های تبلیغاتی، انقلاب خونین استعمار را که ملت شریف ایران با آن صد در صد مخالف است، انقلاب شاه و ملت می خوانند. من به شما اهالی معظم آذربایجان نوید می دهم، نوید پیروزی نهائی.

• از ساعت 13/15 الی 14/15، سفارت ایران در برلن شرقی از سوی 14 دانشجوی ایرانی اشغال شد.(1356ش)

رادیو کلن در گزارشی اعلام کرد: «دانشجویان ایرانی از نیروهای امنیتی تقاضا کردند که نمایندگان مطبوعات را از کارشان آگاه کنند.» فصنامه مطالعاتی ایرانی، قصد دانشجویان ایرانی را اعتراض به برخورد دولتشان با شورش های تبریز دانست.

• در پی حمله مأموران گارد به دانشجویان دانشکده پلی تکنیک (امیرکبیر) و مجروح شدن عده ای ازآنان به همراه چند تن از اساتید، استادان این دانشگاه دست به تحصن زدند و در اعتراض به این اقدام گارد، از رفتن به کلاس خودداری کردند.(1356ش)

• امام پیامی خطاب به اهالی آذربایجان به مناسبت حوادث خونین تبریز و تسلیت به مردم و بزرگداشت شهدای این شهر ارسال کردند.(1356ش)


• به گزارش خبرگزاری فرانسه، حدود 50 نفر از دانشجویان ایرانی به منظور مخالفت با رژیم ایران در شهر پروز ـ در 200 کیلومتری شمال رم پایتخت ایتالیا ـ دست به یک اعتصاب غذای سه روزه زدند.(1356ش)

همچنین انجمن دانشجویان ایرانی در ایتالیا، با انتشار اعلامیه ای خاطر نشان کرد که به منظور دفاع از مبارزه ملت ایران و انقلاب تبریز، تظاهراتی در ایالت متحده انگلستان، سوئد، آلمان فدرال و ایتالیا صورت خواهد گرفت.

• امروز محمدعلی شاه که برای گردش آهنگ دوشان تپه را داشت هنگام عبور از خیابان الماسیه مورد سوء قصد قرار گرفت.(1286ش)

دو بمب در جلوی کالسکه او انداختند که هر دو منفجر شد. در این سوء قصد به شاه آسیبی نرسید ولی چند نفری مقتول و مجروح شدند.

• سيد ضياء الدين رئيس الوزراء اعلاميه مفصل و بلند بالائي با قلمي شيوا و عباراتي دلچسب كه حاكي از بيان سياست داخلي و خارجي دولت بود انتشار داد. (1299ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

وي در آن اعلاميه چند صد نفر از رجال و اعيان و اشراف را كه زمام مملكت را توارثاً در دست داشتند متهم به خرابي و فساد مملكت نموده و وعده داده بود به حساب گذشته آنها رسيدگي خواهد نمود. همچنين در اين اعلاميه الغاء قرارداد ايران و انگلستان را كه در زمان وثوق الدوله منعقد شده بود اعلام  نمود.

• سردار سپه وزير جنگ حقوق جديد صاحب منصبان را طي حكم عمومي قشون به شرح زير تعيين و ابلاغ كرد. (1300ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

سپهبد، 600 تومان؛ اميرلشگر، 400 تومان؛ سرتيپ، 280 تومان؛ سرهنگ، 180 تومان؛ نايب سرهنگ، 135 تومان؛ ياور، 120 تومان؛ سلطان، 90 تومان؛ نايب اول، 65 تومان؛ نايب دوم، 55 تومان؛ وكيل اول، 10 تومان؛ وكيل راست، 5/ 7؛ وكيل چپ، 6 تومان؛ سرجوخه، 5/ 4 تومان؛ تأمين اول، 4 تومان و تأمين دوم، 5 /3 تومان. بد نيست بدانيم كه اين حقوق تا مهرماه 1320 هيچگونه تغيير نكرد

• مستوفي الممالك پروگرام دولت را به مجلس داد. طرفداران مدرس به مخالفت برخاستند (1301ش)

• درگذشت «فرج الله سلحشور» کارگردان توانای سینما و تلویزیون ( 1394 ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

فرج الله سلحشور که متولد سال 1331 در شهر قزوین بود، کارگردانی مجموعه‌های تلویزیونی تاریخی-مذهبی چون ایوب پیامبر، مردان آنجلس و یوسف پیامبر(ع) را در کارنامه دارد. این آثار بویژه سریال یوسف پیامبر، در سراسر دنیا مخاطبان فراوان و میلیاردی پیدا کردند به گونه ای که در بسیاری از کشورهای منطقه و اسلامی، نام این سریال ها پرآوازه است.
او که از 27 دی ماه امسال بر اثر وخامت حالش در بیمارستان بقیة الله (عج) بستری بود، قصد داشت مجموعه موسی پیامبر را کارگردانی کند.
وی مدتی به دلیل ابتلا به بیماری سرطان ریه در بیمارستان بستری بود و سرانجام در صبح 8 اسفند ماه 94 دار فانی را وداع گفت.

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 28 جمادی الاول 1438 )

• درگذشت "علي بن عباس بغدادي" معروف به "ابن رومي" شاعر عرب(283 ق)

علي بن عباس بن جُريَح بغدادي، مُكَنَّي به ابوالحسن و معروف به ابن رومي و ابن جُرَيح از مشاهير شعراي اواخر قرن سوم هجري مي‏باشد كه با فصاحت و بلاغت شعر مي‏سرود. ابن رومي در جواني علوم متداول زمان خود را آموخت و در سرودن شعر نيز مهارتي بسيار يافت.


• تولد "حاج ملاعلي ميرزا خليلي" فقيه و عالم بزرگ ايراني(1226 ق)

حاج ملاعلي ميرزا خليلي پس از طي تحصيلات مقدماتي، دروس عالي خود را نزد عالماني هم‏چون شريف العلماء، ملاكريم كرماني و ملا اسماعيل بروجردي گذراند. وي در فقه، اصول فقه و رياضي، مهارت كافي داشت و در مدت زماني كوتاه، فقيهي دانا و رياضي‏داني برجسته شد. اين عالم رباني تا واپسين لحظات عمر، به تحقيق، مطالعه و تاليف اشتغال داشت.

• رحلت عالم مجاهد "ميرزا محمدحسن آشتياني" از رهبران مبارز نهضت تنباكو و از شاگردان شيخ انصاري در تهران(1319 ق)

ميرزا محمدحسن آشتياني ازعلماي برجسته‏ي عالم تشيع و از شاگردان ويژه‏ي شيخ مرتضي انصاري بود. وي پس از درگذشت شيخ انصاري به تهران آمد و به نشر انديشه‏هاي شيخ پرداخت. ميرزاي آشتياني به همراه علماي معتبر ديگر به مخالفت با امتياز انحصار خريد و فروش توتون و تنباكو به يك شركت انگليسي از سوي دولت ناصرالدين شاه پرداخت. تا اين كه با انتشار فتواي ميرزاي شيرازي در تحريم تنباكو، اين امتياز تحميلي ملغي گرديد

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 26 فوریه 2017 )

• مرگ "ماني" از مدعيان پيامبري در ايران در زمان سلسله ساسانيان (276م)

ماني، يكي از مدعيان پيامبري در 14 آوريل سال 216م در همدان به دنيا آمد. وي در ابتدا به آموختن حكمت و علوم و مطالعه در اديان زرتشتي، مسيحيت و ديگر مذاهب زمان خود پرداخت و در 24 سالگي ادعاي پيامبري كرد. ماني كتابي به نام ارژنگ داشت كه نقاشي‏هاي متنوعي داشت و حاوي دستورات او بود.

• نبرد تاريخي "موهاك" بين نيروهاي عثماني و مجارستان (1525م)

دولت عثماني در زمان سلطان سليم، دهمين خليفه عثماني به بالاترين حد شكوفايى و عظمت رسيده بود و در عين گستردگي فتوحات، همچنان در اروپا به پيش مي‏رفت. در سال 1521م ارتش عثماني بر بلگراد تسلط يافت و ولايت "ونيز" هم اطاعت و تبعيت خود از دولت عثماني را اعلام نمود.

• تولد "ويكتورهوگو" نابغه ادبيات فرانسه (1802م)

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

ويكتور ماري هوگو، درخشان‏ترين چهره ادبي قرن نوزدهم فرانسه، در 26 فوريه 1802م در شهر بِزانْسون اين كشور به دنيا آمد. وي از سال‏هاي ابتدايى زندگي وارد عرصه ادبيات شد و آثار بزرگان اين رشته را مطالعه كرد. هوگو در 25 سالگي به عضويت آكادمي فرانسه درآمد و هم‏زمان با آن به عنوان يكي از اعضاي مجلس مقنّنه انتخاب شد.

• پايان يافتن انجمن برلين براي تعيين سرنوشت قاره افريقا (1885م)

قرن نوزدهم دوره‏اي ديگر از استعمار به شمار مي‏رفت و كشورهاي امپرياليستي هر كدام بخش‏هايى از آسيا و افريقا را تحت سلطه خود قرار داده بودند. مسائلي چون اصول دموكراسي و ناسيوناليسم كه در كشورهاي سلطه ‏گر به عنوان مبانيِ پذيرفته شده مطرح بود، از سوي همين كشورها در ساير نقاط جهان اعمال نمي‏شد.

• امضاي عهدنامه دوستي ميان ايران و شوروي (1921م)

در عهدنامه دوستي ايران و شوروي كه چهار سال پس از انقلاب شوروي در 26 فوريه 1921م منعقد شد، مسكو اعلام كرد كه از سياست‏هاي استعماري روسيه تزاري در مورد ايران پيروي نمي‏كند. بر همين اساس، شوروي تمام قراردادهايى را كه روسيه با ايران بسته و به ضرر ايران بود، لغو كرد. هم‏چنين مسكو در عهدنامه دوستي با تهران، قراردادهايى را كه روسيه با دولت ثالثي عليه ايران امضا كرده بود، بي‏اعتبار دانست.

• درگذشت "ويليام اينْگْ" فيلسوف انگليسي (1954م)

ويليام رالْفْ اينْگ، فيلسوف انگليسي، در ششم ژوئن 1860م در انگلستان به دنيا آمد. وي پس از تكميل تحصيلات خود به تدريس در دانشگاه آكسفورد پرداخت و پس از آن به مدت 23 سال رئيس كليساي جامع سنت پل لندن بود. ويليام اينگ نسبت به ناداني‏ها و بيدادگري‏هاي زمانه، نظري انتقادي داشت و از اين بابت، غمگين و متنفّر بود، بدين سبب او را رئيس افسرده مي ‏ناميدند. وي ضمن بررسي فلسفه‏ هاي مختلف تاريخ، دو نظريه را رضايت بخش ‏ترين دستور براي زندگي روزانه عنوان كرد: نظريه جذبه فلاسفه نوافلاطوني و تعليمات حضرت عيسي(ع) در موعظه كوه زيتون.

• روز برگزاري "وارتانانک" جشن بزرگ ملي مسيحيان

تقویم تاریخ یکشنبه 8 اسفند

عید وارتانک سالروز قیام ملی ارامنه به رهبری وارتان مامیکونیان می باشد
نام:
ایمیل:
* نظر: