اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۲۲۴۳۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - 26 January 2021
اردکانیان
وزير نيرو بابیان اینکه حدود 80 درصد گازي كه توسط وزارت نفت به جامعه عرضه مي‌شود در بخش خانگي و تجاري مورد مصرف قرار مي‌گيرد، گفت:اصلا شاخص مطلوبي نيست و مخاطب مطلوب كردن آن هم صرفا مردم نيستند و مجموعه روش‌ها، سياست‌ها و ابزار بايد به‌كار گرفته شود.
مصرف 80 درصد گاز در بخش خانگی اصلا شاخص مطلوبي نيستبه‌گزارش عصرپرس از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، «رضا اردكانيان» روز سه‌شنبه در آئين بهره‌برداري از 23 پروژه صنعت آب و برق با اعتبار 686 میلیارد تومان در استان‌هاي قم، اصفهان، زنجان و سمنان در سي و هشتمين هفته از پويش #هرهفته_الف_ب_ايران اظهار داشت: در خراسان شمالي، واحد بخار نيروگاه سيكل تركيبي به ظرفيت 160 مگاوات به بهره‌برداري مي‌رسد.

وي همچنين اضافه كرد: سد مخزني «رمش» در نزدكي سنندج و شبكه آبياري و زهكشي آن به وسعت 560 هكتار، آب‌اندازي به شبكه «گاران» به وسعت 4600 هكتار، تصفيه‌خانه آب سقز و آبرساني به اين شهر و تصفيه‌خانه فاضلاب شهر كامياران از مجموعه طرح‌هايي است كه در استان مهم مرزي كردستان افتتاح خواهد شد و اين حسن تصادفي است كه در دهه فجر، مردم اين استان مرزي ما از اين طرح‌ها بهره‌مند خواهند شد.

اردكانيان گفت: فقط در بخش شبكه‌هاي آبياري و زهكشي كه افتتاح مي‌شود نزديك به 10 هزار نفر مشغول به كار خواهند شد؛ يعني اشتغالزايي اين شبكه‌ها و فعال شدن طرح‌هاي توسعه منابع آب و خاك در اين منطقه چنين ظرفيت قابل ملاحظه‌اي را به شغل پايدار خواهد رساند كه قطعا در توسعه روابط تجاري با كشور همسايه هم نقش و اثر قابل ملاحظه‌اي خواهد شد.

وي افزود:‌ تصفيه‌خانه‌هاي آب و فاضلاب از نمونه‌هاي حركت سالم و رو به جلوي طرح‌هاي توسعه و عمران كشور است. اين شاخص بسيار دلگرم‌كننده‌اي نه تنها در كشور كه در منطقه و سطح مناطق وسيعي از جهان كه مشغول اجراي اين طرح‌ها هستند، به‌شمار می‌آید.

اردكانيان گفت:‌ در موضوع تصفيه‌خانه فاضلاب، جمع‌آوري و تصفيه آن و استفاده مجدد از فاضلاب تصفيه شده يكي از شاخصه‌هاي توسعه يافتگي جامعه در بهداشت عمومي و استفاده صحيح از آب است.

وي همچنين خاطرنشان كرد: با احتساب پروژه‌هاي امروز، جمع پروژه‌هاي افتتاح شده سال 99 به 212 پروژه رسيد و تا 250 پروژه، 38 پروژه باقي مانده كه طبق برنامه تا پايان سال هفته به هفته در مدار بهره‌برداري قرار خواهند گرفت.

وي با اشاره به بهره‌برداري متوسط ماهانه از يك واحد تصفيه‌خانه در دولت تدبير و اميد خاطرنشان كرد: در دولت يازدهم 168 تصفيه‌خانه فاضلاب داشتيم كه وقتي وارد دولت سيزدهم مي‌شويم اين رقم به 269 مي‌رسد.

اردكانيان اظهار داشت: منابع مالي اين پروژه‌ها به طور عمده از بخش غير دولتي تدارك شده و اين بدان معناست كه به سطحي از توانايي در تدوين مدل‌هاي اقتصادي اجراي اين طرح‌ها رسيديم. قطعا نيروي انساني ورزيده شده اين عرصه در كار احداث تصفيه‌خانه‌هاي فاضلاب كشور متوقف نخواهد شد.

وزير نيرو افزود: بازار منطقه نيازمند تخصص و تجربه اين نیروی انسانی است و با توسعه روابط اقتصادي به‌ويژه در كشورهاي همسايه مي‌توانيم از اين ظرفيت تجديدپذير يعني منابع انساني ارزنده استفاده كنيم.

وي با اشاره به اینکه در زمینه تصفيه‌خانه‌هاي آب آمار عملكرد اين دولت، آمار دلگرم‌كننده‌اي است، گفت: در اين دولت هر دو ماه به طور متوسط يك تصفيه‌خانه آب وارد مدار بهره‌برداري شده و از عدد 119 به 175 تصفيه‌خانه در تابستان سال آينده خواهيم رسيد.

اردكانيان ادامه داد: آبرساني روستايي علاوه بر شاخصه‌هاي توسعه‌يافتگي، بهداشت عمومي و نظاير اين، يك شاخصه مهم عدالت اجتماعي است؛ اين كه هم‌وطن روستايي به شبكه آب سالم و پايدار همانند آنچه در شهرها محقق شده، در اين حجم وسيع دسترسي پيدا كند.

اردكانيان گفت: بي‌مناسبت نيست كه در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامي و در چهل و سومين بهار آزادي و استقلال كشور، اين مجموعه دستاوردها را تكرار كنيم كه سرمايه‌اي ارزشمند براي آينده است. البته مسيرهاي طي نشده و كارهاي باقي مانده را هم از خاطر نبريم. ما قطعا نيازمند توجه جدي‌تر به مسئله مصرف هستيم.

وي افزود: موافق اين نيستم كه وقتي به موضوع اصلاح مصرف اشاره مي‌شود جهت توجه ما صرفا متوجه مردم به معناي مصرف كننده باشد. اصلاح مصرف با عرصه توليد تفكيك ناپذير است. همانگونه كه براي تدوين سياست‌هاي توليد ابزار قانوني داريم، در عرصه مصرف هم دستمان بسته نيست. ابزارهاي متعددي در اختيار ما است كه بتوانیم در عرصه مصرف هم ايفاي نقش كنيم.

وزير نيرو ادامه داد: اگر در عرصه توليد،‌ عرصه‌ها، شيوه‌ها، ابزار و تجهيزات، رسانه‌ها و صحنه افكار عمومي ابزاري براي كمك به ما در ايفاي نقش خودمان در موضوع توليد به حساب مي‌آيد و همين ابزار براي ما در عرصه مصرف هم وجود دارد.

وي افزود: در دولت دوازدهم مطابق برنامه وزارت نيرو وارد دوره مديريت توامان عرضه و تقاضا شديم؛ اين بدان معناست كه در عرصه‌هاي توليد و مصرف مسئوليت داريم. اينگونه نيست كه وقتي به كمبود برخورد مي‌كنيم صرفا اصلاح را از مردم انتظار داشته باشيم. مجموعه عادات مصرفي مردم به نوعي نشات‌ گرفته از برنامه‌ها و سياست‌هاي بخش توليد و عرضه هم است.

اردكانيان گفت: نيروگاه‌هاي كشور در حالي كه مشكلي براي توليد ندارند و ظرفيت آماده قابل ملاحظه‌اي در اين بخش وجود دارد، اما به دليل مشكلات موجود در تامين سوخت مورد نياز آنها، با كمبودهايي براي توليد برق مواجه هستيم كه اين مسئله بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي افزود: يك سري راه‌حل كوتاه مدت و فوري است كه هم‌اينك با كمك وزارت نفت و رسانه‌ها و نيز مردم به آن پرداخته مي‌شود و اين شرايط را پشت سر خواهيم گذاشت، اما چيزي كه نبايد فراموش شود اين است كه شاخصه‌هاي مصرف گاز در بخش خانگي به هيچ وجه مناسب نيست و بايد با كمك خود مردم اين روش به سمت اصلاح برود.

اردكانيان خاطرنشان كرد: هم‌اينك حدود 80 درصد گازي كه توسط وزارت نفت به جامعه عرضه مي‌شود در بخش خانگي و تجاري مورد مصرف قرار مي‌گيرد كه اصلا شاخص مطلوبي نيست و مخاطب مطلوب كردن آن هم صرفا مردم نيستند و مجموعه روش‌ها، سياست‌ها و ابزار بايد به‌كار گرفته شود.

وي افزود: در زمان حاضر به ميزان 7 برابر حجم گاز تحويلي براي سوخت نيروگاه‌ها كه نه تنها برق مورد نياز بخش‌هاي خانگي و صنعت بلكه صنعت،‌ معدن و كشاورزي را هم فراهم ‌مي‌كنند به بخش خانگي و تجاري كشور گاز تحويل مي‌شود.

اردكانيان اظهار داشت: آنچه بايد روي آن متمركز شد اين است كه در سازمان دولت و بخش‌هاي دولتي و خدماتي بدون خدشه و اختلال در خدمت‌رساني به مردم، مصرف گاز و برق مديريت شود و همچنين از مردم هم درخواست كنيم كه به ميزان محدودي سعي كنند مصرف گاز خانگي را با يكي دو درجه كاهش دماي فضاي مسكوني خود مديريت و اصلاح كنند تا بتوايم اين شرايط را پشت سر بگذاريم.

نام:
ایمیل:
* نظر: