اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۲۰۵۵۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - 13 October 2020
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه به طور میانگین ناامنی غذایی در کشور کمتر از پنج درصد است،گفت: و ما در کشور گرسنگی نداریم اما در زمینه سوءتغذیه با مشکل مواجه هستیم چرا که بسیاری از افراد انرژی و پروتئین لازم را دریافت نمی کنند و دچار کمبودهای تغذیه ای هستند
میانگین ناامنی غذایی در کشور کمتر از پنج درصد استبه گزارش سرویس اجتماعی عصرپرس، زهرا عبداللهی روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس و به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، گفت: به طور میانگین ناامنی غذایی در کشور کمتر از پنج درصد است و در مناطق محروم و کم برخوردار حدود ۱۰ درصد است.گرسنگی و سوء تغذیه ناامنی غذایی است و ما در کشور گرسنگی نداریم اما در زمینه سوءتغذیه مشکل وجود دارد و بسیاری از افراد انرژی و پروتئین را دریافت نمی کنند و کمبودهای تغذیه ای دارند.

وی اظهار داشت: شیر و لبنیات از غذاهای اصلی برای تغذیه مناسب است. سرانه مصرف این مواد غذایی در کشور کم بوده و طی ۱۰ ساله اخیر شیر و لبنیات کمتر از مقدار توصیه شده مصرف می شود و به نوعی مردم عادت ندارند شیر بخورند و با توجه به اینکه روزانه قیمت این گروه غذایی افزایش می یابد اقشار آسیب پذیر و کم درآمد نیز کمتر استفاده از آن را در سبد خانوار قرار می دهند.

عبداللهی تاکید کرد: برای این اقشار باید یارانه مصرف شیر و لبنیات در نظر گرفته شود البته وزارت بهداشت در قالب برنامه حمایت از تغذیه مادران و نوزادان، شیر و لبنیات را در سبد غذایی آنها که از طریق وزارت رفاه انجام می شود، گنجانده است و در نظر داریم اقشار کم درآمد و آسیب پذیر نیز این مواد غذایی را دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: پیشنهادی نیز برای دولت داریم تا بخشی از یارانه روغن و شکر را به شیر و لبنیات اختصاص دهد زیرا شیوع بیماریهای غیرواگیر از جمله قلبی و عروقی، فشارخون بالا و غیره رو به افزایش است و باید برای دهک های درآمد پایین بخشی از یارانه را به سمت این مواد غذایی و گوشت و تخم مرغ هدایت کرد.

عبداللهی افزود: از سوی دیگر مصرف شیر و لبنیات نیز به فرهنگ سازی و آموزش دارد افرادی که توان مالی دارند، کمتر این مواد غذایی را استفاده می کنند، مصرف مردم به سمت نوشابه و نوشیدنی های غیر سالم رو به افزایش است. بسیاری از کودکان نیز شیر نمی خورند و اصلاح این رفتار به آموزش از طریق رسانه ها و صدا و سیما نیاز دارد.

وی ادامه داد: سوء تغذیه امری بسیار مهم است و اکنون چهاردرصد کودکان دچار کم وزنی و لاغری هستند، ۲۲ درصد کودکان چاق بوده و در شرایط کرونایی چاقی کودکان زیر پنج سال و نوجوانان رشد ۱۰ درصدی داشته است . مشکلات اقتصادی، افزایش بیکاری و قیمت بالای مواد غذایی بر روند سوء تغذیه تاثیر زیادی می گذارد.

عبداللهی در مورد مصرف مکمل های ورزشی اظهار داشت: متاسفانه موارد تقلبی مکمل های ورزشی در بازار وجود دارد و این مکمل ها خودسرانه مصرف میشوند. هر کسی مجاز به تجویز این مواد نیست و باید زیر نظر کارشناس و متخصص تغذیه تجویز شود.

وی گفت: لیست مکمل های مجاز در سایت سازمان غذا و دارو در دسترس است، و افراد می توانند با مراجعه به این سایت از کیفیت مکمل های ورزشی مطلع شوند.

عبداللهی تصریح کرد:آمادگی داریم نیازهای کشور در جهت اینکه تولید صنایع غذایی مفید چیست و چه نوع محصولاتی را تولید کنند، به نهادهای مربوطه اعلام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در این شرایط بحران کرونا علاوه بر تمام تلاشهایی که انجام می شود؛ مردم باید پروتکل ها ی بهداشتی را رعایت کنند فرهنگ سازی تغذیه نیز مهم است اگر مردم پیام های ساده تغذیه را مورد توجه قرار دهند و الگوی غذایی درستی داشته باشند، این امر در کاهش ابتلا به کرونا نیز موثر است. اگر به تغذیه درست توجه نشود فرد دچار سوء تغذیه و کمبود ریزمغذیها می شود و  زودتر به کووید19مبتلا  و شدت بیماری او نیز زیاد می شود.






نام:
ایمیل:
* نظر: