اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
کد خبر: ۲۰۱۲۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۶ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - 17 September 2020
وزیر فرهنگ و اشاد اسلامی به مناسبت نشست مجازی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمد حسین شهریار گفت: شهریار سخن، در زمره نام بزرگان قرار گرفت و در دهه پایانی عمرش آثاری ماندگار از عظمت روح فداکاری مردم ایران اسلامی آفرید.
پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز شعر و ادب فارسی
به گزارش عصرپرس، سید عباس صالحی امروز پنج‌شنبه (۲۷ شهریور)، مطابق با سالگرد درگذشت استاد شهریار و روز بزرگداشت زبان و ادبیات فارسی در پیامی به نشست مجازی روز شعر و ادب به دعوت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، نوشت: زبان مظهر وحدت و هم‌بستگی و تحکیم مبانی ملت و پاسداشت آن، موجب استقلال ملی و تاریخ این کشور چندین هزارساله است.

زبان مادری سرزمین فرهنگ‌مدار و هنرپرور ما، ایران سرشار از جلوه‌های احساس و عواطف انسانی و تجلیلگاه فرهنگ، دین، آیین، اسطوره، تاریخ و هویت ملی ماست که آشنایی با زوایای گوناگون آن برای هر فارسی‌زبانی شایسته و نیکوست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شعر فارسی عصاره رنج و لذت، بیم و امید، پژمردگی و بالندگی، بیداد و داد و عشق و بندگی است که با الهام شاعرانه، به دیوان و دفتر و زبان مشترک شاعران این مرز و بوم نقش بسته است. از پس قرن‌ها و اعصار سپهر ادب فارسی در مقابل گزنده تندبادهای حوادث، مقاوم مانده و از کرانه‌های فرا رود تا نیل و سند و گاهی میان اروند و هیرمند و آسیای میانه و تا چین و ماچین رواج و رونق یافته و مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است.

وی نوشت: از سوی دیگر شیرینی زبان و ادب فارسی شعر ما را به زبان هنر نزدیک‌تر ساخته و از رهگذر این مصاحبت و بهره‌گیری از نظم و ایجاز، آفاق را سیر کرده و حقایق ازلی- ابدی را در این گنبد مینایی صلا زده است. شعر فارسی در تاریخ هزاران ساله خود به زیباترین و ماندگارترین شکل، رسالت عشق و عرفان و توحید را با اوزان زیبایی‌شناسانه در جهان آفاق به گوش دو جهان رسانده است؛ همچنان زبان و ادبیات، افزون بر بهره های شنیداری در انتقال مفاهیم علمی و حکمی نیز مؤثر بوده است.

در تاریخ معاصر سرزمین ما، دوران دفاع مقدس که اکنون در آستانه چهلمین سال این حماسه دوران‌ساز هستیم نقطه‌ای الهام‌بخش برای شاعران و ادبیاتی بوده که در کنار ذوق هنری، دغدغه اجتماعی و عرق ملی و میهنی شان به جوش و خروش آمد. آنان که دفتر و دیوان خود را به سروده‌هایی از جنس ایثار و شهادت آذین بستند و نام خود را بر جریده عاشقی جاودان ساختند. شهریار شهریار سخن، حسین بهجت تبریزی در زمره این نام‌ها بود که در دهه پایانی عمرش آثاری ماندگار از عظمت روح فداکاری مردم ایران اسلامی آفرید.

وی تاگید کرد: با گرامی‌داشت بیست و هفتمین بیست و هفتم بیست و هفتم شهریور روز بزرگداشت شعر و ادب فارسی که به نام شاعر و غزل‌سرای برجسته و دل‌سوخته مزین است، این روز را به اهالی شعر و ادب تهنیت می‌گویم. فرصت را مغتنم شمرده و پیرو تأکیدات و دغدغه‌های مقام معظم رهبری که خود دل در گرو این زبان شیرین داشته و همواره به صیانت از آن توصیه نموده اند، یادآور می شم که قدر این موهبت الهی و ذوق و قریحه شاعرانگی را که یکی از خصیصه های ارزشمند هر ایرانی است، پاس داشته و در رونق و رواج آن تلاش نموده و در مراقبت از این گوهر کم نظیز از هیچ کوششی دریغ نورزم. 

 
 

نام:
ایمیل:
* نظر: