اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۲۰۱۱۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۹ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - 16 September 2020
با حضور وزیر نیرو؛
همزمان با بیستمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، طرح‌های ارتقای توان عملی و رفع محدویت‌ تولید نیروگاه‌های رامین اهواز، اسلام‌آباد اصفهان، زاگرس، شازند و قدس سمنان با اعتباری بالغ بر 56 میلیارد تومان توسط وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.
طرح‌های ارتقای توان و رفع محدویت‌ تولید 5 نیروگاه کشور افتتاح شدبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از پاون، به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، نیروگاه‌ها با افزایش عمر و مدت زمان بهره­‌برداری با افت میزان تولید و راندمان مواجه می­‌شوند که برای جبران افت تولید و راندمان واحدها لازم است طرح‌های بهینه‌سازی در نیروگاه‌ها اجرا شود.

واحدهای بخار نیروگاه رامین اهواز با عمری قریب به 30 سال به دلیل شرایط آب و هوایی منطقه و سوخت مصرفی مایع دچار افت عملکرد و راندمان شده‌اند که اجرای طرح‌های بهینه‌سازی در نیروگاه رامین اهواز موجب رفع محدویت تولید واحدهای این مجموعه به میزان 40 مگاوات شده است.

در نیروگاه اسلام‌آباد اصفهان نیز به دلیل اشکالات موجود در برج خنک کن واحد سوم نیروگاه، توان تولیدی این واحد به میزان 30 مگاوات افت پیدا کرده بود که با برنامه‌ریزی و بازسازی کامل برج خنک‌کن علاوه بر کاهش میزان مصرف آب، محدودیت تولید این واحد هم مرتفع شده است.

 در نیروگاه شازند نیز ارتعاشات زیاد در یاتاقان‌ها مانع بارگیری کامل واحد به ویژه در فصل تابستان شده بود که با نصب نمونه جدید یاتاقان‌های خود تنظیم،‌ توانایی توربین برای تحمل جریان بخار افزایش یافت و محدودیت تولید ناشی از یاتاقان‌ها به میزان 10 مگاوات مرتفع شده است.

در نیروگاه سیکل ترکیبی زاگرس هم با نصب سیستم خنک‌کاری هوای ورودی بر روی دو واحد گازی حدود 30 مگاوات توان عملی نیروگاه افزایش یافته است. در نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان نیز ارتقای جزیی دو واحد گازی نیروگاه موجب افزایش هشت مگاواتی توان عملی این نیروگاه شده است.

اجرای طرح‌های رفع محدودیت تولید که با مشارکت سازندگان داخلی و با استفاده از توان تولید داخل محقق شده است، ثمراتی از قبیل: "کاهش نرخ خروج اضطراری و افزایش ضریب آمادگی واحدها"، "افزایش راندمان واحدها و کاهش مصرف سوخت" و "کاهش آب مصرفی نیروگاه‌ها" را در پی داشته است. همچنین توجیه اقتصادی این طرح‌‌ها از آن جهت حائز اهمیت است که هزینه‌­های انجام شده نسبت به افزایش توان حاصل شده به مراتب بسیار کمتر از هزینه سرمایه­گذاری مورد نیاز برای احداث واحد بخار جدید می­باشد.

گفتنی است: طرح‌های ارتقای توان عملی و رفع محدویت‌ تولید نیروگاه‌های رامین اهواز، اسلام‌آباد اصفهان، زاگرس، شازند و قدس سمنان موجب افزایش 118 مگاواتی توان تولید این واحدها شده است.


نام:
ایمیل:
* نظر: