اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۱۹۸۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - 31 August 2020
آیت الله رییسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه:
رییس قوه قضاییه گفت: نباید کارگاه‌هایی که توسط بانک‌ها تملک می‌شود، به تعطیلی کشانده شود، گزارشاتی که از استان‌ها داریم حاکی از تعطیلی برخی از این واحدهاست و این خلاف آنچیزی است که در جلسه با مدیران عامل بانک‌ها وعده داده شد.
نباید کارگاه‌هایی که توسط بانک‌ها تملک می‌گردد، به تعطیلی کشانده شود
به گزارش عصرپرس از مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت الله رییسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه گفت: پرچم عدالت خواهی و مبارزه با فساد توسط حسین بن علی علیه السلام برافراشته شده است.

وی افزود: دستگاه قضایی به طور خاص هم متولی نظارت بر اصلاح بستر‌های فسادزاست هم قضاوت عادلانه و هم مقابله با مفسدان.

رییس قوه قضاییه بیان داشت: شفاف سازی در نظامات اقتصادی و تحقق دولت الکترونیک را از دولت، پیگیری می‌کنیم. توصیه در این زمینه کافی نیست وظیفه ما اقدام و عمل براساس شاخص‌های قابل اندازه گیری است.

آیت الله رییسی با بیان اینکه حکومت امویان و عباسیان، نتیجه حاکمیت جهل بر جامعه اسلامی است، گفت: جامعه‌ای که جهل بر آن مسلط شود، قدرت‌های مستکبر برآن حاکم می‌شوند. اول تحریف حقایق می‌آید و سپس تحریم میکنند.

وی ادامه داد: فساد در حکومت اسلامی برچسب ناچسبی است و ذات نظام اسلامی پاک است و هاضمه آن، ضدفساد.

رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه فساد اداری در نظام اسلامی را برنمی تابیم، تاکید کرد: نباید کارگاه‌هایی که توسط بانک‌ها تملک می‌شود، به تعطیلی کشانده شود، گزارشاتی که از استان‌ها داریم حاکی از تعطیلی برخی از این واحدهاست و این خلاف آنچیزی است که در جلسه با مدیران عامل بانک‌ها وعده داده شد. از قضات دیوان عالی کشور بابت تصویب رای وحدت رویه در خصوص ضمانت اجرا نداشتن قرارداد‌های بانکی با سود بیش از نرخ مصوب بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار تشکر میکنم. مهمترین اثر این اقدام دیوان، حمایت حقیقی از تولید کنندگان بود. در موضوع پرونده‌های مرتبط با واگذاری‌ها درخصوصی سازی، دو جنبه وجود دارد، یکی جرایم افراد و دیگری بررسی نحوه واگذاری که آیا مطابق ضوابط صورت گرفته است؟

رییس قوه قضاییه در واکنش به مسائل مطرح شده در جلسه درخصوص برخی واگذاری‌های مساله دار در خصوصی سازی، دستور داد ضمن تسریع در رسیدگی به پرونده رییس سابق سازمان خصوصی سازی و مدیران متخلف برخی شرکتها، سازمان بازرسی، موضوع تعیین تکلیف خصوصی سازی‌های مساله دار و خلاف ضوابط و مقررات مانند شرکت‌های هفت تپه و پالایشگاه کرمانشاه را از سازمان خصوصی سازی و وزارتخانه‌های ذیربط پیگیری کند.

بررسی نحوه خصوصی سازی در کنار برخورد با مدیران متخلف

آیت‌الله رییسی گفت: در موضوع واگذاری‌ها باید دو نکته مورد توجه قرار گیرد؛ یک جنبه تخلف افرادی است که این واحد‌ها را مورد تملک قرار داده اند و دیگری بررسی نحوه واگذاری این واحدهاست که آیا شرایط مندرج در قانون برای واگذاری و صلاحیت افراد مورد توجه سازمان خصوصی سازی قرار گرفته یا نه؟ در واقع تمام قضیه فقط برخورد با مدیران متخلف نیست و باید نحوه واگذاری‌ها نیز مورد بررسی قرار گیرد.

بانک‌ها در رونق واحد‌های تولیدی تملیکی تخلف کردند

رییس قوه قضاییه همچنین به موضوع تعطیلی برخی کارگاه‌های تولیدی پس از تملک بانک‌ها اشاره کرد و گفت: گزارشاتی که از استان‌ها به ما رسیده، حاکی از آن است که برخی واحد‌های تولیدی که به دلیل بدهی توسط بانک‌ها تملک شده اند، به تعطیلی کشیده شده اند که این خلاف وعده مدیران عامل بانک‌ها و تأکید مقام معظم رهبری است.

رأی مهم دیوان عالی کشور برای حمایت از تولیدگران

آیت‌الله رییسی به صدور رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور درباره ضمانت اجرا نداشتن قرارداد‌های بانکی با سود بیش از نرخ مصوّب اشاره کرده و افزود: مهم‌ترین اثر صدور این رأی که دستورالعمل پیشین رئیس دستگاه قضا را تبدیل به قانون لازم الاجرا برای محاکم کرد، حمایت حقیقی از تولیدکنندگان بود.
نام:
ایمیل:
* نظر: