اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۱۸۴۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۱۵ دی ۱۳۹۵ - 04 January 2017
نمایندگان مطرح کردند؛
نمایندگان مجلس بهترین راهکار برای جلوگیری از ورشکستگی صندوق های بیمه ای را افزایش ورودی به صندوق ها دانسته و تاکید کردند: افزایش سن بازنشستگی در شرایط کنونی به ورشکستگی صندوق‌های بیمه‌ای می‌انجامد.

بحران صندوق‌های بیمه‌ای سد راه اجرای افزایش سن بازنشستگی

سرویس اجتماعی عصرپرس: افزایش سن بازنشستگی درحال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا به دلیل افزایش سن امید به زندگی در دستگاه‌ها و نهادها اجرایی می شود، این درحالی است که به عقیده کارشناسان اگرچه در ایران نیز امید به زندگی افزایش داشته اما به دلیل مشکلاتی همچون نبود اعتبار لازم و مشکلات موجود درصندوق های بازنشستگی و بیمه ای افزایش سن بازنشستگی اجرایی نشده است؛ مهم ترین دلیل اجرایی نشدن افزایش سن بازنشستگی مشکلات و بحران های رو به تزاید صندوق ها است که می توان به عنوان مثال به عدم پایداری منابع و ناهماهنگی در ورودی و خروجی صندوق‌ها اشاره کرد.

به گزارش خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی می گویند؛ در حال حاضر تعداد ورودی به صندوق‌ها بسیار کمتر از خروجی یعنی تعداد بازنشستگان است، به عبارتی سالانه افراد بسیاری از سوی صندوق‌های بیمه‌ای بازنشسته می شوند اما جذب بیمه شده در این صندوق‌ها به دلیل مشکلات موجود دربازار کار بسیار پایین است؛ به همین دلیل بیشتر بودجه صندوق ها به پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان اختصاص می یابد این در حالی است که منابع پایداری برای پرداخت مستمری ها وجود ندارد بنابراین همین دلیل باعث شده که نتوان از استراتژی و سیاست افزایش سن بازنشستگی استفاده کرد.

ازسوی دیگر افزایش بیکاری و کاهش اشتغال یکی دیگر از دلایلی است که  افزایش سن بازنشستگی را درمسیر نامشخصی قرارداده است، درحال حاضرنیروی کار بسیاری در کشور بیکار هستند که به همین دلیل امکان ورود آنها به صندوق های بیمه ای به عنوان تامین کنندگان منابع مالی صندوق ها وجود ندارد. نمایندگان مجلس بر این باورند در این شرایط امکان افزایش سن بازنشستگی وجود ندارد زیرا از ورود افراد جوان به بازار کار به عنوان تامین کنندگان منابع مالی صندوق ها جلوگیری می شود.
پایدار نبودن منابع صندوق‌ها اجازه افزایش سن بازنشستگی را نمی دهد
عبدالرضا مصری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس دهم درخصوص پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس طبق اقدامات کارشناسی و پژوهشی و بر اساس منابع موثق مسائل و پیشنهادات خود را مطرح می‌کند، درباره پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی هم با توجه به اینکه سن امید به زندگی در اکثر کشورها بالارفته به طورطبیعی ادامه زندگی در ایران نیز با قوت و سلامت رتبه خوبی را کسب کرده که بر همین اساس چنین پیشنهادی مطرح شده است.


بحران صندوق‌های بیمه‌ای سد راه اجرای افزایش سن بازنشستگی

نماینده مردم کرمانشاه درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دو مبحث در دنیا باعث افزایش سن بازنشستگی شده است، افزود: مهم ترین موضوع برای افزایش سن بازنشستگی، افزایش امید به زندگی  و پایداری منابع صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی است که البته با روند فعلی اگربه جلو حرکت کنیم به طور طبیعی نمی توان افزایش سن بازنشستگی را در کشور اجرایی کرد زیرا صندوق ها از داشتن منابع پایدار محروم هستند.

وی با انتقاد از اینکه در جامعه ما بازنشستگی پیش ازموعد توسط صندوق‌ها اجرایی می شود، تصریح کرد: به طورحتم دراین شرایط منابع صندوق‌ها پاسخگوی نیازهای بازنشستگان نیست، بنابراین این موضوع ممکن است صندوق‌های بازنشستگی را تبدیل به یک بحران اجتماعی کند بنابراین اینکه بتوان الگوی کشورهای دنیا را در این زمینه اجرایی کرد امکان پذیر نیست زیرا منابع پایدار برای صندوق‌های بیمه ای پیش بینی نشده است.

مصری با بیان اینکه تا زمانی که نرخ بیکاری در کشور کاهش پیدا نکند نمی‌توان سن بازنشستگی را افزایش داد، افزود: باید اجازه پوست‌اندازی به صندوق ها داده شود تا عده ای خارج و عده ای جذب بازار کار شوند؛ تنها راه چاره این است که بخش خصوصی را فعال کرده و اجازه جذب نیرو برای این بخش اجرایی شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این شرایط می توان به طور آهسته بدنه دولت را کوچک کرد، تصریح کرد: اگر از بدنه دولت کم و بخش خصوصی فعال شد هم مسئله اشتغال حل شده هم ضریب پشتیبانی صندوق ها افزایش پیدا می کند؛ یعنی هرچه بیمه پرداز جدید افزایش پیدا می کند صندوق قوت بیشتری برای حمایت از بازنشستگان پیدا می کند.

افزایش سن بازنشستگی مانع جذب نیروی جوان
جلیل مختار سخنگوی کمیسیون اجتماعی ، نیز در خصوص پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر افزایش سن بازنشستگی به خانه ملت، گفت: افزایش سن در بحث بازنشستگی تبعات منفی به دنبال خواهد داشت، به عنوان مثال چنانچه سن بازنشستگی افزایش پیدا کند تا حدودی جذب نیروهای جوان و متخصص در نهادها و دستگاه ها با مشکل روبه رو خواهد شد؛ ضمن اینکه با افزایش سن بازنشستگی مشخص نیست که افزایش میزان سال های پرداخت حق بیمه چگونه خواهد بود.

بحران صندوق‌های بیمه‌ای سد راه اجرای افزایش سن بازنشستگی

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه افزایش میزان سال‌های پرداخت حق بیمه با افزایش سن بازنشستگی به نفع سازمان تامین اجتماعی خواهد بود، افزود: در کشورهای توسعه یافته افزایش امید به زندگی سبب شده افراد بازنشسته درمقطعی به عنوان جمعیت فعال شاغل مطرح شوند و به طور تقریبی از 30 سالگی شروع به کارکرده و با احتساب 35 سال فعالیت سن بازنشستگی به 65 سال بازنشسشته شوند ضمن اینکه افزایش امید به زندگی درکشورهای توسعه یافته سن زندگی افراد را به 85 سال ارتقاء داده است بنابراین اجرای چنین طرح هایی در این کشورها شاید قابل قبول باشد.

وی با بیان اینکه تامین اجتماعی با دریافت 30 سال حق بیمه باید به همین میزان هم مستمری پرداخت کند، تصریح کرد: با توجه به شرایط رکود اقتصادی و ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی پرداخت حقوق از طرف این صندوق‌ها با 35 سال خدمت به نفع هیچ صندوقی از جمله تامین اجتماعی نیست، البته افزایش امید به زندگی درسراسر دنیا یک موضوع فراگیربوده و این شرایط درکشورما نیز درچند سال آینده به وجود می آید.

مختار با تاکید براستفاده از تجربیات کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن دراتخاذ راهکارهایی برای افزایش سن بازنشستگی و جلوگیری از مشکلات صندوق های بازنشستگی، گفت: دراین شرایط کشورهای پیشرفته از مهندسی معکوس برای رفع مشکلات خوداستفاده می‌کنند یعنی با استفاده از روش هایی مشکل پرداخت بیمه و حقوق ناشی از افزایش سن بازنشستگی را حل کردند؛ بنابراین کارشناسان حوزه رفاه اجتماعی برای این موضوع باید از تجربیات کشورهای دیگر نیز استفاده کنند.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با افزایش سن بازنشستگی باید به موضوع اشتغال جوانان و کارآفرینی توجه ویژه داشت، افزود: سازمان تامین اجتماعی و صندوق های دیگر بازنشستگی باید به این مسائل توجه کنند، هرچند که بازهم باید تاکید کرد که افزایش سن بازنشستگی چالش بزرگی برای صندوق های بازنشستگی درپرداخت مستمری به وجود می آورد؛ همچنین مانع از اشتغالزایی و جذب جوانان خواهد بود.

تاکید بر افزایش سن بازنشستگی
مسعود رضایی عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس دهم درخصوص پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی از سوی مرکز پژوهشهای مجلس، گفت: در حال حاضر تعداد بازنشستگان در کل صندوق های بازنشستگی افزایش پیدا کرده و این میزان همچنان سیر صعودی دارد؛ در چنین شرایطی نخستین افرادی که متضرر می شوند بازنشستگان هستند زیرا محل تامین اعتبار برای پرداخت حقوق این قشر هر روز با کاهش روبروست زیرا تعداد بیشتری در صف بازنشستگی قرار می گیرند.

بحران صندوق‌های بیمه‌ای سد راه اجرای افزایش سن بازنشستگی

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، افزود: زمانی که خروجی صندوق ها بیش از ورودی ها باشد، به مثابه استخری است که ازیک سو آب از آن خارج می شود و از سوی دیگر آبی برای ورود به آن وجود ندارد، بنابراین شاهدیم که صندوق ها در حال حاضر به مرز نابودی رسیدند؛ در حال حاضر 18 صندوق درکشور فعالیت می کنند که حدود 16 صندوق درمرز نابودی قرار دارند به عنوان مثال صندوق بازنشستگی فولاد مبارکه که به اذعان خود مسئولان در آستانه مرگ قرار دارد.

وی تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر صندوق بازنشستگی فولاد مبارکه مانند جسدی است که هیچ نهاد و دستگاهی راغب به تحویل گرفتن آن نیست، بنابراین اگر فکر و چاره ای برای صندوق های بازنشستگی درنظرگرفته نشود؛ سرنوشت همه آنها شبیه صندوق بازنشستگی فولاد خواهد شد، ازاین رو بهتراست برای رهایی از برخی مشکلات سن بازنشستگی در کشور افزایش پیدا کند.

رضایی با اشاره به اینکه برخی افراد در سن بازنشستگی از بازدهی بالاتری در شغل خود برخوردار هستند، تصریح کرد: بازنشستگی در سنینی مانند 46 سالگی برای کشور مضر است که باید برای آن تدابیری همچون افزایش سن بازنشستگی اندیشیده شود، البته اگر ورودی به صندوق های و تعداد استخدام ها درحد قابل قبولی باشد بازنشستگی در سنین پایین قابل قبول است.

این نماینده مردم درمجلس دهم با بیان اینکه طبق سیاست های کلی نظام در کوچک سازی دولت و جلوگیری ازاستخدام ها باید بازنشستگی درسنین بالا انجام شود، گفت: بنابراین درشرایطی که میزان استخدام ها در حد بسیار پایینی قرار دارد، بهتر است دوران کاری به 35 سال و سن افراد درزمان بازنشستگی از 50 سال به 60 سال افزایش  پیدا کند؛ البته افزایش میزان سن بازنشستگی درلایحه برنامه ششم مطرح نشد اما پس از پایان بررسی لایحه برنامه می توان افزایش سن بازنشستگی را با ارایه لایحه و طرح پیگیری کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با یادآوری ضرورت افزایش سن بازنشستگی درکشور، تصریح کرد: افزایش سن بازنشستگی تاثیری در افزایش بیکاری ندارد، در واقع زمانی این موضوع در میزان بیکاری تاثیرگذار است که استخدامی در کشور انجام شود اما به دلیل آنکه استخدامی صورت نمی گیرد تاثیری در میزان بیکاری ندارد./

پایان پیام

نام:
ایمیل:
* نظر: