اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۲
کد خبر: ۱۶۹۶۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - 20 February 2020
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت شستن دست‌ها یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است.
به گزارش عصرپرس،با توجه به خبر منتشر شده در زمینه ابتلای دو نفر ایرانی، به ویروس کرونا در کشور رعایت نکات بهداشتی به عنوان خط مقدم پیشگیری از ابتلا به کرونا به شمار می‌رود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدابیر پیشگیرانه را برای مقابله با این ویروس اتخاذ کرده است، اما آنچه بیشتر متخصصان بر آن اتفاق نظر دارند رعایت بهداشت فردی برای ابتلا نشدن به ویروس کرونا است.

به گفته متخصصان، این بیماری معمولا علائمی مانند سرماخوردگی شدید و آنفلوانزا دارد و در فرد مبتلا به آنفلوانزا سه روز پس از بیماری ممکن است علائم تنفسی، کونومی ریوی، مشکلات مربوط به تاری دید و سندرم حاد تنفسی (ساری) مشاهده شود.

پزشکان می‌گویند: به این مهم باید توجه داشت که ویروس کرونا درمان خاصی ندارد و برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت بهداشت فردی، آداب تنفسی، استفاده از دستمال یا دستمال کاغذی در حین عطسه و سرفه و انداختن آن داخل نایلون و سطل زباله دربسته اهمیت زیادی دارد.

شست‌وشوی مداوم دست با آب و صابون برای پیشگیری از ویروس کرونا بسیار موثر است و این مهم همواره مورد تاکید است.

برخی افراد نیز نسبت به نگهداری حیوانات اهلی مبادرت می‌کنند و بعضا مشاهده شده می‌توانند ناقل این ویروس به انسان باشند و این موضوع نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

هنگام پخت و پز مواد غذایی به ویژه گوشت مصرفی نیز باید توجه کرد چرا که در صورت پخت ناقص این مواد می‌تواند ناقل این نوع بیماری به فرد باشد.

متخصصان با بیان اینکه ویروس کرونا دوره نهفتگی ۱۴ روزه دارد، می‌گویند: قدرت انتقال کرونا ویروس جدید به دیگران بالا است، اما فقط ۲ الی ۳ درصد مبتلایان جان خود را از دست می‌دهند و کشندگی آن از بیماری آنفلوانزا نیز پایین‌تر است.

این بیماری تا کنون بیش از ۲۶ کشور را به خود گرفتار کرده است ویروس کرونا در چین و برخی کشور‌های دیگر تا کنون افراد پیر بوده‌اند که بیماری زمینه‌ای دیگر مانند مشکلات سلامتی دیگری مثل بیماری‌های قلبی، فشار خون و دیابت داشتند.

اگر چه مسئولان بهداشتی و درمانی کشور در تلاش هستند تا شیوع ویروس کرونا را کنترل و آسیب‌های ناشی از این بیماری را به حداقل برسانند، اما این واقعیت را باید پذیرفت که هوشیاری مردم موثر‌ترین راه کنترل این ویروس است. شهروندان می‌توانند با رعایت بهداشت فردی و پرهیز از حضور در اماکن عمومی که زمینه را برای اپیدمی بیشتر بیماری فراهم می‌کند در پیشگیری و کنترل این ویروس کمک کنند.

ویروس کرونا علایمی شبیه آنفولانزا یعنی آب‌ریزش بینی، تب و سوزش گلو را از خود نشان می‌دهد. نسل تازه این ویروس در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد و تاکنون در سراسر جهان هزاران نفر را گرفتار کرده است.

بر اساس اعلام محققان راه قطعی برای از بین بردن این ویروس وجود ندارد و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت کردن نکات بهداشتی است.

 دست‌های خود را بشویید

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت شستن دست‌ها یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است. سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند دست‌های خود را اگر آلوده است با آب جاری و صابون بشویید و اگر دست‌ها آلوده نیست آنها را به طور مرتب شسته یا با دستمال مرطوب الکلی تمیز کنید.

شستن دست‌ها بعد از سرفه یا عطسه هنگام مراقبت از فرد بیمار قبل، در حین و بعد از تهیه غذا قبل از غذا خوردن، بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، بعد از تماس با حیوانات ضروری است.

از دیگران در مقابل بیماری محافظت کنید

هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانید، دستمال را پس از استفاده فوراً درون کیسه پلاستیکی گذاشته و به سطل زباله بیندازید، دست‌های خود را پس از سرفه یا عطسه کردن یا هنگام مراقبت از فرد بیمار با آب و صابون بشویید.

زمانی که نشانه‌هایی از سرفه و تب در بدن خود مشاهده کردید از ارتباط نزدیک، دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کنید.

از انداختن آب دهان در مکان‌های عمومی پرهیز کنید، اگر علایمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس در خود مشاهده کردید بعد از انجام دادن اقدامات اولیه پزشکی مراقبت‌های بهداشتی را به مراتب رعایت کنید.

 بهداشت مواد غذایی

بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت تخته گوشت و چاقوی مورد استفاده برای گوشت خام جدا از تخته گوشت و چاقوی مورد استفاده برای مواد غذایی پخته شده باشد.

دست‌های خود را در فواصل مابین لمس مواد غذایی خام و مواد غذایی پخته بشویید.

از خوردن گوشت حیواناتی که به دلیل بیماری فوت کرده‌اند، پرهیز کنید.

در مناطقی که بیماری شیوع پیدا کرده امکان مصرف محصولات گوشتی در صورتی که کاملاً پخته شده باشند وجود دارد اما رعایت کردن نکات بهداشتی در زمان پخت‌وپز غذا ضروری است.

رعایت نکات بهداشتی هنگام سفر

بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت هنگام سفر یا تردد با وسیله نقلیه عمومی در صورت داشتن علایمی مانند سرفه یا تب از سفر کردن تا حد امکان پرهیز کنید و یا هنگام سفر با وسایل نقلیه عمومی در صورت سرفه کردن جلوی دهان خود را با دستمال بگیرید و سپس زمان رسیدن به مقصد دست‌های خود را بشویید.

 نحوه استفاده از ماسک

در صورت استفاده از ماسک مطمئن شوید که دهان و بینی را کاملاً پوشش داده و از دست زدن به ماسک حین استفاده پرهیز کنید، بعد از استفاده از ماسک یکبار مصرف آن را فوراً دور انداخته و دست‌های خود را بشویید.

چنانچه حین سفر متوجه علایم خود شدید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، در صورت مراجعه به پزشک نیز وی را از سابقه سفر خود مطلع کنید.

در زمان سفر فقط غذای پخته شده مصرف کنید، در محیط عمومی سرفه یا عطسه نکنید، از تماس با حیوانات اهلی پرهیز کنید.

نکاتی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
نام:
ایمیل:
* نظر: