اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۵ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - 18 February 2020
عضو شورای شهر تهران مطرح کرد:
عضو شورای اسلامی شهر تهران و رییس انجمن مامایی کشور در نشست تخصصی زنان و سلامت از آسیب های کاهش نرخ باروری در کشور گفت و بی توجهی به حرکت جمعیتی کشور را آسیب زا توصیف کرد.
کاهش نرخ باروری در ۱۰ سال گذشته
به گزارش عصرپرس، ناهید خداکرمی در این نشست که از سوی اداره کل امور بانوان شهرداری تهران برگزار شد، گفت: امروزه تعریف «سلامت» جامع و همه گیر شده و زنان به عنوان کسانی که حرکت نسلی را مدیریت و هدایت می کنند. 

وی افزود: نرخ باروری در کشور به زیر خط جانشینی رسیده و اگر بخواهیم نسل ما ادامه پیدا کند و جمعیت متوازن باشد باید حداقل مثل خود را تولید کنیم و نرخ باروری باید ۲/۱ باشد در حالی که امروز این عدد ۱/۸ است. 

وی ادامه داد: در ۱۰ سال اخیر به سرعت در حال افت نرخ باربری هستیم. در مسیر کاهش نرخ باروری همه حواس ها به سمت ازدواج می رود و اینکه والدین بچه نمی خواهند.

عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: هر سوء مدیریتی که در ۴۰ سال اخیر داشتیم و هر مدیریتی که در حوزه های مختلف مردم را ندید، بر حرکت جمعیتی کشور تاثیر گذاشت. وقتی از جمعیت حرف می زنیم نمی‌توانیم کسانی را که از کشور مهاجرت می کنند و از روستا به حاشیه های شهر می آیند نادیده بگیریم. در حالی که روستاها خالی از مردان جوان می شود و فقط زنان در آن باقی می مانند. این حرکت باعث بیشتر شدن سرعت پیری جمعیت می شود.

خداکرمی بیان داشت: مطالعات نشان داده کسانی که از نظر اقتصادی در وضعیتی هستند که می توانند فرزند بیشتری به دنیا بیاورند کمتر بچه دار می شوند و این مسئله یک عدم توازن را در جمعیت ایجاد می کند.

وی تصریح کرد: برخی از حواس و کاراکترهای انسان حاصل ژن و محیط اجتماعی است و اگر این را حذف کنیم نسلی که به وجود می آید از سطح هوش کمتری برخوردار خواهد بود. 

رییس انجمن مامایی کشور در ادامه افزود: در زنان ما سرعت پیشرفت و علم آموزی و تطابق با حرکت تکنولوژی در بسیاری از حوزه‌ها بیشتر از مردان است. آیا کسی از خود می‌پرسد که مردان کجا هستند و چه بر سر مردان ما آمده که این توازن حتی در دانشگاه ها در حال به هم خوردن است؟ 

این عضو شورای شهر تهران گفت: شما به عنوان زنانی که اهل رسانه و تفکر هستید باید به این سوالات پاسخ دهید و به دنبال جواب آن باشید. رسانه‌ها باید در این حوزه به دنبال پرسشگری و پاسخ باشند.

وی تاکید کرد: جنگ، تحریم و محدودیت ها خطر بزرگی هستند اما خطر کاهش نرخ باروری کمتر از این مسائل نیست. متولدین دهه ۶۰ از حدود سال ۲۰۳۰ میلادی به میانسالی و سالمندی می رسند و این زنگ خطر است. در کنار فضاهای غبارآلود سیاسی حاکم بر کشور فضاهای غبارآلود این چنینی هم داریم که باید توجه بیشتری به آن داشته باشیم. 

وی یادآور شد: در حوزه ازدواج؛ رشد علمی و تحصیلی زنان در کنار جنبه های مثبت، معضلی نیز ایجاد کرده و آن این است که سنت های ما همچنان بر مغز ما سوارند. به جای اینکه به دنبال حقوق از دست رفته خود مثل حق طلاق و سرپرستی بچه در برابر مردان باشیم، به دنبال فردی با تمام امکانات و تمام شرایط که با سطح شخصیتی و علمی ما مغایر است برای ازدواج هستیم.

خداکرمی با بیان اینکه اولین مانع ازدواج خانواده ها هستند، گفت: خانواده ها در مقوله ازدواج رویایی فکر می کنند و مسائل مادی را بیش از حد در مسائل عاطفی دخالت می دهند. باید تابوها را در روابط بشکنیم تا امر ازدواج تسهیل شود.

وی ادامه داد: نگاه جنسیت زده را باید از جامعه دور کنیم که البته این نگاه را خودمان به وجود می آوریم. در تحقیقی مشخص شد که زنان علیه خودشان در کسب جایگاههای مدیریتی دچار خشونت می شوند. در واقع این نگاه را تقویت می‌کنیم که البته همه این مسائل می‌تواند روی وضعیت اجتماعی و ازدواج تاثیر بگذارد.

خداکرمی خاطر نشان کرد: سعی کنیم آسیب ها به خود را کم کنیم و این نگاه بدبینانه قضاوت گر، چه از طرف مرد و چه زن را به سمت خوش بینی و اهمیت دادن به استقلال و هویت ببریم، اگرچه بسیاری از کنترل ها دست خودمان نیست. 

وی تاکید کرد: زنان با خواسته ها و صدایی که برای برابری و عدالت محوری دارند، می توانند فشارهای اجتماعی را کاهش دهند. 

به گزارش شهرنوشت، این عضو شورای شهر تهران در خاتمه گفت: سند سلامت شهر تهران را در دست تدوین داریم که با توجه به استخراج آمار و ارقام هایی که در نشست هایی مانند این نشست تهیه می شود. در مطالعات اولیه به این نتیجه رسیدیم که در بعضی از محلات یک سری از مسائلی در اولویت هستند و در برخی دیگر اولویت ها تغییر می کند. اگر این آمار ها را به صورت محلی استخراج کنیم می توانیم برنامه ای مبتنی بر اطلاعات برآمده از نقاط مختلف تهران را در این سند تعریف کنیم.
نام:
ایمیل:
* نظر: