اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۱۶۲۵۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - 10 December 2019
تا یک سال آینده صورت می گیرد:
مدیر عامل شرکت ملی پالایش اعلام کرد: بعد از مصوبه شورای اقتصاد که تا سقف ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تبدیل خودرو‌های عمومی به خودرو‌های دو گانه سوز هزینه کند تا یکسال آینده این تعداد خودرو گازسوز خواهد شد.

گازسوز کردن یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودروی عمومیبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از صدا و سیما،علیرضا صادق آبادی در حاشیه مراسم امضاء تفاهم نامه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با شرکت ایران خودرو با هدف توسعه ناوگان دوگانه سوز گفت: بر اساس این تفاهمنامه قرار بر این شده است وزارت نفت تفاوت قیمت خودرو‌های تک سوز به دوگانه سوز را پرداخت کند.

وی افزود: بر همین اساس امروز با شرکت ایران خودرو تفاهم نامه‌ای امضا شد تا در ازای تولید خودرو‌های دوگانه سوز این تفاوت را که از ۳۳۰ تا ۴۴۰ دلار خواهد بود، وزارت نفت پرداخت کند.

معاون وزیر نفت در توضیح بیشتر این تفاهم نامه افزود: اجرای این تفاهم نامه به این شکل است که یک بانک به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی وام می‌دهد، ما نیز بازپرداخت اصل و فرع آن را متعهد می‌شویم در ادامه شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به کارخانه‌های خودروسازی و کارگاه‌های تبدیل هزینه گازسوز کردن خودرو‌ها را از این محل پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه بدین ترتیب هزینه گازسوز کردن خودرو‌ها برای مصرف کننده نهایی کمک بلاعوض خواهد بود، افزود: ما نیز از محل صادرات بنزین صرفه جویی شده این هزینه را جبران خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه پیش بینی‌ها این است که با گازسوز کردن یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودروی عمومی روزانه حدود ۱۰ میلیون لیتر بنزین صرفه جویی خواهد شد، گفت:: اگر قیمت صادراتی هر لیتر بنزین را ۵۰ سنت در نظر بگیریم روزانه حدود ۵ میلیون دلار، ماهیانه ۱۵۰ میلیون دلار، و سالانه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار درآمد عاید کشور می‌شود که ارزش ریالی آن حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری دولت در این طرح ۶۵۰۰ میلیارد تومان است گفت:: بدین ترتیب بازگشت سرمایه با اجرای این طرح ۳ یا ۴ ماهه خواهد بود.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در تشریح فواید بیشتر این طرح گفت:: با اجرای این طرح هم کمکی به مصرف کننده خواهد شد هم هزینه‌های حمل و نقل عمومی در زمینه بار و مسافر کاهش خواهد یافت.

صادق آبادی افزود: اجرای این طرح از نظر زیست محیطی نیز مفید بوده و ما می‌توانیم سوخت پاک را جایگزین مصرف بنزین کنیم.

وی زمان اجرای این طرح را حدود یک سال اعلام کرد و افزود: هم اکنون ظرفیت تکمیل خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز حدود ۲۰۰ هزار دستگاه است که تبدیل یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو حدود یک سال زمان خواهد برد.

در ادامه مدیر عامل شرکت ایران خودرو گفت: با اجرایی شدن این تفاهم نامه خودرو‌های دوگانه سوز با سرعت بیشتری به بازار عرضه خواهد شد و ما می‌توانیم نیاز بازار را پوشش دهیم.

فرشاد مقیمی با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت تولید موتور پایه گازسوز در شرکت ایران خودرو ۴ هزار دستگاه در روز است گفت:: با اجرای این طرح می‌شود این ظرفیت را افزایش داد.

وی در خصوص تولید ون‌های گازسوز نیز افزود: با مذاکرات انجام شده هم اکنون شرکت ایران خودرو آمادگی دارد سالانه ۴ هزار دستگاه از این ون‌ها را تولید و به مشتریان تحویل دهد.

مدیر عامل شرکت ایران خودرو همچنین از بهینه سازی سمند و وانت آریسان دوگانه سوز خبر داد و افزود: با تغییر در طراحی این خودرو‌ها و افزایش ظرفیت مخازن آن‌ها کاری کرده ایم که پیمایش آن‌ها با هر بار سوخت گیری افزایش یابد و هم اکنون خودروی سمند دوگانه سوز جدید با یک بار سوخت گیری تا ۳۰۰ کیلومتر پیمایش خواهد داشت.

مقیمی همچنین از تولید خودرو‌های نیمه سنگین و سنگین پایه گازسوز خبر داد و افزود: این کار در شرکت ایران خودرو دیزل آغاز شده و امیدواریم در آینده نزدیک این خودرو‌ها را به بازار عرضه کنیم.


نام:
ایمیل:
* نظر: