اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۱۶۱۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - 20 November 2019
مرکز انرژی سبز ایران (مانسا) با هدف توانمندسازی، کمک به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش بهره‌وری، با همکاری وزارت‌خانه‌های نیرو و محیط زیست آلمان در پژوهشگاه نیرو راه‌اندازی می‌شود.

مرکز انرژی سبز ایران در پژوهشگاه نیرو راه‌اندازی می‌شودبه‌گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از پاون، مجیدعمیدپور مدیر مرکز انرژی سبز ایران (مانسا) با اعلام این خبر گفت: این مرکز در پژوهشگاه نیرو مستقر شده و با حضور نمایندگان کشور آلمان در ماه آینده، افتتاح و فعالیت رسمی خود را آغاز خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه این مرکز بر اساس برنامه‌ همکاری وزارت محیط زیست آلمان و وزارت نیرو به‌عنوان نماینده ایران از حدود سه سال پیش شروع شده است، افزود: فاز اول این همکاری بیشتر متمرکز بر دوره‌های آموزشی با محوریت انرژی‌های تجدیدپذیر بوده و فاز دوم این پروژه از سال 2020 با همکاری وزارت نیرو و پژوهشگاه نیرو به‌عنوان مجری انجام می‌شود.

مشاور پژوهشگاه نیرو در امور انرژی و محیط زیست گفت: مرکز انرژی سبز ایران (مانسا) یک مرکز ملی است که با مشارکت عناصر اصلی حوزه انرژی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، افزایش بهره‌وری انرژی و سایر موضوعات حوزه انرژی فعالیت خواهد کرد.

عمیدپور تصریح کرد: به‌منظور راهبری مرکز انرژی سبز ایران، یک کمیته متشکل از وزارت نیرو با نمایندگی پژوهشگاه نیرو، وزارت نفت با نمایندگی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به‌عنوان نماینده دانشگاه‌های کشور ایجاد شده است و امور انرژی سازمان برنامه و بودجه به عنوان ارگان فرابخشی در این کمیته حضور دارد.

وی افزود: در فاز جدید این طرح، ارج نهادن به جایگاه بخش خصوصی در این فعالیت‌ها و توجه ویژه به مسئله بهره‌وری انرژی و مدیریت انرژی از موضوعات مهمی هستند که در دستور کار این مرکز قرار دارند.

عمید‌پور با اشاره به همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: تلاش داریم تا شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب و کارهای نوپایی که در حوزه انرژی شکل گرفته است را یاری کرده و بتوانیم با کمک نمایندگان بخش خصوصی، کسب و کارهای داخلی را به فناوری‌های نسبتا خوبی که در این حوزه در کشور آلمان وجود دارد متصل کنیم.

وی ادامه داد: ارتباطات بین دانشگاهی میان ایران و آلمان، تبادل محقق، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه انرژی، در دستور کار این مرکز است. البته این مرکز صرفا همکاری بین آلمان و ایران نخواهد بود و یک مرکز بین‌المللی است که هیچ‌گونه محدودیتی برای همکاری با سایر کشورهای فعال در حوزه انرژی و انرژی پاک، ندارد و قرار است با چند کشور دیگر در حوزه دانشگاه و کسب و کار همکاری کنیم.

گفتنی است، هدف نهایی طرفین ایرانی و آلمانی از این سرمایه‌گذاری، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای طی یک فرآیند سه تا پنج ساله، در اثر توسعه و به‌کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر و انجام پروژه‌های مدیریت مصرف است.


نام:
ایمیل:
* نظر: