اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
کد خبر: ۱۵۸۸۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - 05 November 2019
فاز نخست اجرای طرح های کلان پژوهشی در حوزه اکتشاف به زودی با همکاری پنج دانشگاه مرجع خوارزمی، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی شاهرود کلید می خورد.

آغاز فاز نخست طرح های کلان پژوهشی در حوزه اکتشافبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از شرکت ملی نفت ایران، نشست هم اندیشی آغاز فاز نخست طرح های کلان پژوهشی عصر روز گذشته (۱۳ آبان ماه) به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی و با حضور مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران، روسا، مدیران ارشد، مجریان طرح های پژوهشی و اساتید برجسته دانشگاه های طرف قرارداد برگزار شد.

مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران در این نشست، ضمن ابراز خرسندی از گردهمایی نقش آفرینان و ذینفعان طرح های اکتشافی، اظهار کرد: خوشبختانه در کمتر از پنج ماه موفق شدیم فاز نخست طرح توسعه فناوری های حوزه اکتشاف را با تایید وزیر نفت و هیئت مدیره و همکاری صمیمانه و جدی طرف های درگیر در سطح شرکت ملی نفت ایران تصویب کنیم.

سید صالح هندی میزان سقف اعتبار مورد نیاز طرح های کلان پژوهشی در حوزه اکتشاف را حدود ۱۰۰ میلیارد تومان و ۱۴ میلیون دلار اعلام کرد و اظهار امیدواری کرد که این پروژه ها با جدیت هر چه تمام تر آغاز به کار کنند.

هندی بر مسئولیت دانشگاه ها به عنوان طرف قرارداد، تاکید مجدد کرد و پاسخگویی و مسئولیت اصلی در طول بازه زمانی ۱۰ ساله این قراردادهای کلان پژوهشی را متوجه دانشگاه دانست و گفت:  مسئولیت اصلی اجرای طرح بر عهده دانشگاه است زیرا اساتید به هر دلیلی ممکن است دانشگاه را ترک کنند. این قراردادها بلندمدت و ۱۰ ساله است از این رو اصلا نمی خواهیم به شخص وابسته باشیم.

وی با بیان اینکه پروژه هایی که قرارداد آنها با دانشگاه ها امضا شده پروژه صنعتی ای هستند که با دقت و حساسیت بر روند اجرای آنها نظارت می شود، گفت: بهتر است به طور مناسب تقسیم کار انجام شود در ضمن توصیه ما هم این است که از تمام پتانسیل دانشگاه ها استفاده شود.

هندی ادامه داد: در مراحل اجرای طرح های پژوهشی توجه به نقش راه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که نقشه راه هم عنصر هدایتگر و هم یکپارچه سازی است. استفاده از تخصص مدیریت کنترل پروژه و مدیریت فناوری بر مدیریت قرارداد هم مورد توجه و تاکید است.

اجرای ۱۴ مگا پروژه پژوهشی بالادستی در حوزه E&P

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تعریف ۱۴ پروژه بزرگ در حوزه اکتشاف و تولید، اظهار کرد: از این تعداد ۵ پروژه مربوط به حوزه اکتشاف و ۹ پروژه مربوط به حوزه تولید است که هدف از انجام این پروژه ها و قراردادهای بلند مدت استفاده از پتاسیل و ظرفیت شبکه ای از دانشگاه ها در داخل و خارج کشور است.

ابراهیم طالقانی با بیان اینکه فردگرایی در اجرای پروژه های پژوهشی از سوی دانشگاه ها دیگر جایی ندارد، اظهار کرد: این امر ضمن اینکه رسوب دانشی در دانشگاه ها به همراه ندارد سبب می شود که با رفتن، جابه جایی و بازنشستگی عضو هیئت علمی و یا اگر از سوی دانشجویان انجام می شود با فارغ التحصیلی آنها کار نیمه تمام رها شود.

وی افزود: خواسته و میل شرکت ملی نفت ایران این است که دانشگاه ها و دانشکده ها درگیر انجام پروژه باشند چون این پروژه ها تنها یک پروژه اکتشافی نیستند بلکه با اجرای آنها ما داریم یک بستر سازی و توانمندی فناوری را در کشور ایجاد و پایه گذاری می کنیم.

به گفته طالقانی، هم اکنون پژوهش و فناوری مورد تایید تمام مدیران ارشد است از این رو باید در اجرای این طرح ها به گونه ای عمل کرد که فضای اتکا به توان داخل تقویت شود.

وی با تاکید بر اینکه خروجی باید متناسب با اهداف طرح و برنامه باشد، اظهار کرد: در پروژه های پژوهشی مدیریت اکتشاف و در پروژه های میدان محور مدیران عامل شرکت ها نظارت مستمر بر اجرا دارند و مدیریت پژوهش و فناوری هم بر روی خروجی کار تمرکز دارد.

طالقانی هدف کلی از اجرای طرح های پژوهشی را ایجاد مراکز فناوری در حوزه های مختلف، ایجاد شبکه های علمی و فناوری در کشور، توانایی ارائه خدمات فناورانه و در نهایت کسب درآمدهای فناورانه اعلام کرد.

ایران باید در حوزه پژوهش و فناوری سرآمد باشد

رئیس دانشگاه شهید بهشتی ضمن قدردانی از اقدام مثبت وزارت نفت در مشارکت و همکاری با دانشگاه در حوزه اکتشاف و تولید، اظهار کرد: واقعیت این است که باید کمی تعجیل کنیم.کشوری که در حوزه ذخایر هیدروکربوری رتبه نخست جهان را داراست باید در حوزه پژوهش نیز سرآمد باشد.

سعداله نصیری قیداری با بیان اینکه فاز صفر پروژه های پژوهشی در حوزه اکتشاف به اتمام رسیده است، گفت: دانشگاه های طرف قرارداد با شرکت ملی نفت ایران از تمام پتاسیل خود برای تحقق فاز نخست این طرح ها نیز استفاده می کنند.

گفتنی است، چالش های موجود در اکتشاف منابع هیدروکربنی در سال ۱۳۹۶ از سوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران احصا و متعاقب آن پنج موضوع در قالب پنج طرح کلان پژوهشی به پنج دانشگاه مرجع ایران واگذار شد. این قراردادها در تاریح ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ بین شرکت ملی نفت ایران و روسای دانشگاه های خوارزمی، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی شاهرود به امضا رسید.


نام:
ایمیل:
* نظر: