به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از پاون، هوشنگ ملایی در جلسه بررسی وضعیت چاههای دارای آبشیرینکن که به میزبانی آب منطقهای هرمزگان برگزار شد، افزود: آب شیرینکنهایی که اکنون مورد استفاده قرار میگیرد تولید پساب کرده و اثرات زیست محیطی مخرب آن بر بافت فیزیکی خاک تاثیر گذاشته، آنرا از بین میبرد و آبهای زیرزمینی را نیز آلوده میکند.
وی اظهار داشت:
آب شیرینکنها باید در زمینهایی مورد استفاده قرار گیرد که علاوه بر پایین بودن کیفیت
منابع آبی آنها، نزدیک به دریا باشد، به خاک آسیب نرساند و آبخوان را تخریب نکند، زیرا
این خطرات غیر قابل جبران بوده و اگر دشتها از بین برود دیگر احیا نخواهند شد.
مدیرعامل شرکت
آب منطقهای استان هرمزگان خاطرنشان کرد: ۲۲هزار حلقه چاه در استان وجود دارد که با
توجه به شرایط استان و وجود خشکسالی، عدم بارش نزولات جوی و افت کمی و کیفی آب، کشاورزان
در برخی از دشتهای استان تمایل دارند از آب شیرینکن استفاده کنند.
ملایی با اشاره
به اینکه به دلیل خشکسالیهای اخیر دشتهای استان به خوبی تغذیه نشده و شاهد اضافه
برداشت نیز بودهایم اضافه کرد: بهدلیل عدم توازن در تغذیه و برداشت دشتهای استان
بهطور متوسط در برخی دشتها سالی 1.5 متر سطح آب آنها کاهش داشتهاست.
وی اضافه کرد:
لازمه صدور مجوز آب شیرینکن وجود نظارت است که ضمن رعایت الزامات زیست محیطی، از اضافه
برداشت جلوگیری شده و کشاورزی بهصورت گلخانه و در فضای بسته انجام گیرد تا شاهد افزایش
راندمان آب باشیم.