اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۷۷
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۳ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - 03 August 2019
ایران، یکی از بزرگترین کشورهای مصرف کننده چادر مشکی در دنیاست و این در حالی است که بزرگترین وارد کننده آن نیز به شمار می آید، کارشناسان معتقدند دولت باید این نوع خاص از منسوجات را در زمره صنایع با اولویت بالا و دارای مشوق‌های حاکمیتی لحاظ کند تا برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان برای ورود به عرصه تولید، جذاب واقع شود.

داخلی سازی تولیدات چادر مشکی در اولویت وزارت صنعت

به گزارش عصرپرس به نقل از شاتا، طی چند سال اخیر و با توجه به احداث تعدادی واحد تولید کننده چادر مشکی در سطح کشور، تحول خوبی در حوزه تولیدات این محصول مهم نساجی به وجود آمده است اما هنوز تا رسیدن به خود کفای کامل فاصله زیادی وجود دارد.

براساس آمارهای ارائه شده نزدیک به 80 میلیون متر مربع پارچه چادری در کشور مصرف می شود که تنها نزدیک به 10 میلیون متر آن در کشور تولید می شود.

نکته قابل توجه اینجاست که همین میزان از تولیدات داخلی چادر مشکی، توانسته علیرغم برخی محدودیت ها، نامی معتبر در میان سایر برند های جهانی که ایران وارد کننده محصولات آن هاست؛ از آن خود کند و با اختصاص سهمی مناسب از بازار کشور حتی در کاهش ورادات چادر مشکی موثر واقع شود.

یکی از نکات حائز اهمیت در کمک به روند تولیدات داخلی این محصول نساجی، رعایت الزامات تعرفه ای در خصوص محصولات مشابه وارداتی بوده است که همزمان با افزایش تعرفه گمرکی واردات چادر مشکی در کشور از 10 درصد به 32 درصد در حال حاضر، فضا برای ورود محصول داخلی به بازار های کشور مهیاتر شده و شرایط مناسبتری از پیش برای تولید کنندگان داخلی چادر مشکی فرآهم آمده است که از ثمرات آن می توانیم به احیای 4 واحد نساجی تولید کننده این محصول در این حوزه در سطح کشور اشاره کرد.

داخلی سازی حداکثری محصولات وارداتی مثل چادر مشکی در اولویت وزارت صمت است

مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صمت در خصوص استراتژی این وزارتخانه برای افزایش تولیدات داخلی چادر مشکی، اظهار داشت: داخلی سازی حداکثری محصولاتی مهمی که نیازمند واردات هستند، امروز به استراتژی اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تبدیل شده است و در همین راستا از حضور سرمایه گذاران در این بخش ها استقبال می کنیم و حتی تسهیلات و مشوق های مناسبی هم در این خصوص به تولیدکنندگان داخلی محصولات وارداتی اعطا می کنیم.

افساه محرابی توضیح داد: در مجموع، صنعت نساجی کشور نیازمند استراتژی مشخصی است که طبق آن باید بتوانیم با افزایش تولیدات داخلی و رونق برند های ملی، بازار داخلی را از انواع محصولات ایرانی اشباع کرده و حتی روی فرصت های صادراتی نیز برنامه ریزی کنیم.

وی در خصوص قیمت تمام شده این محصول در سطح بازار گفت: با توجه به سهم پایین تولیدات داخلی در این محصول مهم مصرفی، با وجود تمام فعالیت هایی که برای افزایش تولید چادر مشکی در داخل کشور انجام گرفته و البته با وجود کاهش واردات، قیمت تمام شده این محصول برای مصرف کنندگان از جمله دغدغه هایی است که برای برقراری تعادل در قیمت عرضه آن اقداماتی در دستور کار است که در حال پیگیری بوده و به زودی این روند تغییر می نماید و شرایط بهتر از پیش خواهد شد.

تامین مواد اولیه ضرورت اساسی در تولید

حمایت از تولید داخلی یک اصل و ضرورت استراتژیک اقتصادی برای کشور به شمار می‌رود و در خصوص اقلامی همچون چادر مشکی که از بار ارزشی و فرهنگی خاصی برخوردار است، این الزام ده چندان می‌شود.

در حوزه تامین مواد اولیه تولید چادر مشکی در کشور با وجود افزایش تولیدات، می توان به این نکته اشاره کرد که در گذشته نخ مورد استفاده برای تولید این محصول، کاملا وارداتی بود؛ ولی خوشبختانه و با توجه به سیاست های ساخت داخل در این زمینه به خودکفایی خوبی رسیده ایم و واردات نخ برای تولید چادر مشکی کاهش قابل توجهی داشته است.

محرابی در این خصوص اعلام کرد: همواره بحث تامین مواد اولیه این واحدها در اولویت کاری این دفتر قرار داشته و تاکنون هماهنگی های لازم با استان های مربوطه و سایر مراجع ذیربط انجام شده است و در صورت هرگونه مشکلی این دفتر با قید فوریت نسبت به رفع آن ها اقدام می کند.

ضرورت نوسازی و بهسازی ماشین آلات و تجهیزات تولیدی صنعت نساجی کشور

مدیر عامل یکی از برندهای صاحبنام در عرصه تولید پارچه چادر مشکی در ایران در گفت و گویی کمبود ماشین آلات و تجهیزات مناسب را از مولفه‌های بسیار تاثیرگذار در توفیقات کم ایران در عرصه تولید این محصول عنوان می کند.

وی خاطرنشان می کند؛ آنچه تولید چادر مشکی در کشور را با مشکل روبرو کرده، تولید رنگ است که نیاز به فرمول خاصی دارد که هنوز ساخت ترکیبات این رنگ در کشور مراحل بومی شدن خود را طی می کند و در حال حاضر به اجبار بخش اعظمی از فناوری این محصول از سایر کشورها وارد می شود.

این تولید کننده تصریح کرد: دغدغه هایی از این دست مستلزم همکاری کارآمد صنعت با دانشگاه است که ضرورت دارد پلی مناسب میان این2 بخش برای افزایش همکاری ها ایجاد شود.

وی تاکید کرد: با کمک دانشگاه و پژوهشگاه های کشور شاهد پیشرفت های خوبی در صنایع مختلف کشور از جمله صنایع نساجی بوده ایم که امیدوارم با شناخت مناسبی که از نیازمندی های داخلی در حوزه نساجی به وجود آمده است، شرکت های دانش بنیان برای بروز و ظهور توانمندی های خود پیشقدم شوند.

مشوق های سرمایه گذاری

وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز در رویکردی متناسب با شرایط حاضر کشور به دنبال تبدیل محدودیت های صنعتی به فرصت های ساخت داخل است و در همین راستا در حمایت از تولید کنندگان داخلی به ویژه در حوزه صنایع نساجی، تسهیلات و برنامه های حمایتی خود را در جلب و جذب سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان توانمند، عملیاتی تر از پیش معرفی و اجرایی می نماید.


نام:
ایمیل:
* نظر: