اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۱۳۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 14 May 2019
نمایندگان مجلس لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ را تصویب کردند.

تصویب لایحه موافقتنامه حمایت از سرمایه گذاری بین ایران و لوکزامبورگ

به گزارش عصرپرس از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 24 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ با 169 رأی موافق، 27 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 266 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس این گزارش لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ به شماره چاپ (557) که به این کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع گردیده بود در جلسه روز سه شنبه مورخ 18/07/96 با حضور مسئولین دستگاه های ذی ربط و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و با اصلاحاتی در ماده واحده به شرح ذیل به اتفاق آراء به تصویب رسید.

در لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ آمده است:

ماده واحده- موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ مشتمل بر یک مقدمه و نوزده ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می شود.

تبصره- در اجرای این موافقتنامه، رعایت اصول هفتاد و هفتم (77) و یکصد و سی و نهم (139) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، الزامی است.

موافقان لایحه موافقتنامه تشویق از سرمایه گذاری بین ایران و لوکزامبورگ

موافقان لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت از سرمایه گذاری بین ایران و لوکزامبورگ بر لزوم توسعه روابط اقتصادی و سرمایه گذاری و همچنین حمایت از بخش خصوصی در روابط دو یا چندجانبه کشورها تاکید کردند.

حسن بهرام نیا در نشست علنی امروز (سه شنبه، 24 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ به عنوان موافق لایحه مذکور، گفت: هیچ کشوری از تمام مزیت ها به صورت کامل برخوردار نیست بنابراین در این راستا باید سرمایه گذاران کشورهای مختلف با مزیت های نسبی برای سرمایه گذاری در ایران تشویق شوند.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجربه تحریم ها نشان داده که نمی توان به کشورهای غربی اعتماد کرد، افزود: کشورهای غربی در روزهای فشار و خطر برای کسب منافع خود همه چیز را زیر پا می گذارند لذا در این راستا باید روابط مستحکم تری با کشورهای همسایه و کشورهای کوچک ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه دولت باید براساس برنامه ششم توسعه سالانه 900 هزار شغل ایجاد کند که در این راستا به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد، ادامه داد: کشور لوکزامبورگ هم مرز با کشور آلمان، فرانسه و بلژیک است و از لحاظ سیاسی و اقتصادی کشوری باثبات بوده که تولید ناخالص داخلی آن 38.72 میلیارد دلار است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری بین دو کشور ایران و لوکزامبورگ استفاده کرد، تاکید کرد: دوک نشین اعظم لوکزامبورگ ماشین آلات و تجهیزات صادر و مواد معدنی وارد می کند که می توان از این ظرفیت برای سرمایه گذاری در صنایع کوچک و سایر صنایع استفاده کرد.

بهرام نیا با بیان اینکه باید از ظرفیت بالقوه کشور در راستای ایجاد اشتغال و افزایش رشد اقتصادی استفاده کرد، افزود: در شرایطی که کشور مشکلات معیشتی، تولیدی و اشتغال دارد باید از تمام ظرفیت ها برای رفع این مشکلات استفاده کرد که یکی از این ظرفیت ها ایجاد روابط سرمایه گذاری بین دو یا چند کشور است.

علیرضا رحیمی  به عنوان دیگر موافق لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ، گفت: مخالفان زمانی کنوانسیون های بین المللی را به کاپیتولاسیون ارجاع می دادند و امروز حتی عقب تر رفته و به دوران قاجار و قرارداد رژی تشبیه می کنند در حالی که تشویق و جلب همکاری های متقابل اساس تقابل سازنده بین کشورها است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران همانند سایر کشورها موافقتنامه های دو یا چند جانبه مختلف با کشورها دارد، افزود: اینکه عنوان شود کشور لوکزامبورگ کوچک بوده و نمی توان با آن تبادلات زیادی داشت، به هیچ وجه صحیح نیست بنابراین در حال حاضر نگاه مخالفان تصویب این لایحه بیشتر سیاسی است تا زیربنایی.

وی با تاکید بر اینکه لوکزامبورگ علیرغم کوچک بودن مرکز تبادلات مالی و اقتصادی به شمار می رود، ادامه داد: این کنوانسیون روابط دوجانبه دو کشور را ساماندهی می کند چرا که زمانی که شرکت های ما بخواهند با شرکت های اروپایی تعامل مالی و اقتصادی داشته باشند باید مصوبه ای برای حمایت از آن ها وجود داشته باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عده ای با بیان اصطلاح رژی و کاپیتولاسیون تمام زحمات دولت را برباد می دهند، تصریح کرد: تشویق شرکت های خصوصی برای سرمایه گذاری باید جزء اولویت های کشور باشد و باید با تمامی کشورها به جزء رژیم صهیونیستی ارتباطات اقتصادی داشت.

 


نام:
ایمیل:
* نظر: