اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
کد خبر: ۱۲۰۶۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۶ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - 03 February 2019
رییس مرکز ملی فرش ایران:
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: شناسنامه‌دار کردن فرش، به حفظ هویت فرش دستباف ایرانی و زمینه‌سازی لازم برای جلوگیری از جعل این کالا توسط کشورهای رقیب و اطمینان خاطر دادن به مشتری در هنگام خرید کمک می کند.

فرش های دستباف ایران شناسنامه ی واحدی برای صادرات ندارندبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، فرشته دستپاک در خصوص شناسنامه فرش دستباف گفت: شناسنامه‌دار کردن فرش، به حفظ هویت فرش دستباف ایرانی و زمینه‌سازی لازم برای جلوگیری از جعل این کالا توسط کشورهای رقیب و اطمینان خاطر دادن به مشتری در هنگام خرید کمک می کند.

وی ادامه داد: با توجه به تحریم فرش دستباف ما به دنبال آن بودیم که یک سازمان بین المللی که ارتباطات جهانی دارد را برای این کار انتخاب کنیم چرا که عملا امکان تحریم این سازمان در عرصه بین‌المللی وجود ندارد.

دستپاک گفت: کمک به توسعه و ارتقاء توانایی های فنی و تخصصی در حوزه صدور شناسنامه فرش دستباف، ایجاد و تقویت بانک های اطلاعاتی موضوع تفاهم نامه، فراهم کردن تمامی زیرساخت های فنی شامل نرم افزار و سخت افزار برای صدور شناسنامه فرش دستباف، فراهم کردن تمامی زیرساخت های فنی درج و نصب صدور شناسنامه فرش دستباف بر روی فرش دستباف و صدور شناسنامه فرش دستباف و نصب شناسنامه به مدت ۲ سال به صورت کاملا رایگان برای متقاضیان شناسنامه از جمله مواردی ست که در تفاهم نامه اخیر مرکز ملی فرش ایران و سازمان بین المللی سیتی وان لحاظ شده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان اشتغال فرش دستباف با اشاره به این که فرش دستباف ایرانی، نماد ظهور و بروز فرهنگ ایرانی است، اظهار داشت: هنر- صنعت فرش دستباف با کمترین سرمایه‌گذاری تحقق پیدا می‌کند، در حال حاضر 2 تا 2.5 میلیون نفر ( معادل 6 تا 8 میلیون نفر خانوار ) در کشور از طریق این صنعت امرار معاش می‌کنند.

دستپاک تاکید کرد که در دیدار از نمایشگاه دموتکس آلمان و بر اساس اظهارات شرکت کنندگان، فرش دستباف ایران رتبه اول را از نظر کیفیت و زیبایی به خود اختصاص داده است ولی متاسفانه بندر هامبورگ که در طی سال های متمادی در تسخیر تجار ایرانی فرش دستباف و انبار فرش دستباف بوده و از طریق این بندر فرش دستباف به بسیاری از کشورهای اروپایی صادر می گردید، جایگاه خود را از دست داده است و تعداد تاجران فرش در آن جا بشدت کاهش یافته است.

دستپاک در ادامه چنین اظهار کرد: ما برای مقابله با تحریم، در ملاقات با سفیر جمهوری اسلامی ایران در برونئی بر ضرورت ایجاد نمایشگاه دائمی فرش دستباف در کشور برونئی تاکید و ایشان قول دادند مقدمات این کار را فراهم کنند و اعزام متخصصان بازاریابی . اجرای تحقیقات بازار با هدف شناسایی دقیق فرصت‌ها و استفاده از ظرفیت های لازم به خصوص در کشورهای" آ سه آن " و ورود به بازارهای هدف جمله برنامه مهم و آتی مرکز ملی فرش ایران است.

دستپاک در ادامه گفت، خوشبختانه فرش دستباف ایران تقاضای بسیاری از بازارهای اروپایی ست که کشور بلژیک از جمله آن است، ما در صدد هستیم که از تمامی ظرفیت ها استفاده کنیم.

وی در خاتمه بیان کرد:فرش دستباف ایران بیش از همیشه نیازمند همکاری بخش های دولتی، سازمان های مردم نهاد، ذینفعان فرش دستباف و بیش تر از همه حمایت و همدلی رسانه ها است.


نام:
ایمیل:
* نظر: