اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۷۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - 28 January 2019
ظریف در پاسخ به سوال ادیانی
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما در رابطه با برجام تعهدات کافی را گرفتیم و در این رابطه گزارش ها را ارائه کردیم،برجام آمریکا را در موضع بغرنجی قرار داده که امروز تمام تلاشش را انجام داده تا از منزوی بودن خارج شود.

برجام؛ آمریکا را در موضع انزوا قرار داده است

به گزارش عصرپرس از خانه ملت، محمدجواد ظریف در جلسه علنی امروز (دوشنبه ، 8 بهمن) مجلس شورای اسلامی در توضیحات خود درخصوص سوال سیدعلی ادیانی گفت: در نامه مقام معظم رهبری هیاتی با عنوان هیات نظارت تشکیل شد که مسئول رسیدگی مفاد نامه است و وزارت امور خارجه گزارش های خود را به صورت مرتب به هیات ارائه کرده و این هیات براساس مصالح کشور تصمیم می گیرد که چگونه عمل شود.

وی ادامه داد: کاری که جمهوری اسلامی و وزارت امور خارجه انجام داد، در نامه های متعدد از ابتدای اجرای برجام تاکنون موارد بدعهدی و نقض برجام توسط ایالات متحده و سایر اعضا را به اطلاع طرف مقابل رسانده و نسبت به اقدامات آنها اعتراض کرده است، از این رو اقداماتی که باید انجام می شد مورد تصویب هیات نظارت قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشور ادامه داد: در این حوزه وزارت امور خارجه در همان حد گزارش دهی بوده، از طرف دیگر وزارت امور خارجه براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی هر سه ماه یکبار گزارش را به مجلس ارائه کرده و این گزارش ها در پارلمان بررسی شده و اگر نیاز بوده نمایندگان مجلس تصمیم گیری انجام داده اند. از طرف دیگر ما معتقدیم از نظر منافع ملی جمهوری اسلامی و با در نظر گرفتن همه شرایط، بهترین انتخاب در این عرصه انجام شده و این انتخاب آمریکا را در موضع بغرنجی قرار داده که امروز تمام تلاشش را انجام داده تا از منزوی بودن خارج شود.

ظریف ادامه داد: ایراد گرفتن به دستاوردهای ایران کار راحتی است، اما نگاه کردن به شرایط واقعی و اینکه وزارت خارجه مجری تصمیمات نظام است، این نیاز کشور بوده و بنده وظیفه دارم در برابر خارجی ها از منافع ملی دفاع کنم.

برجام توانست آمریکا را در دنیا منزوی کند

وزیر امور خارجه تصریح کرد: برجام توانست آمریکا را در دنیا منزوی کند، در طول یک سال و نیم گذشته تمام تلاش خود را انجام داده تا از این عهدنامه که شما آن را ترکمانچای می خوانید، به نحوی خارج شود. حال آیا طرف ترکمانچای هیچ وقت تلاش کرد که از این عهدنامه خارج شود؟ چرا افتخارات ملی را اینگونه نامگذاری می کنید؟ رهبر معظم انقلاب، هیات نظارت را برای بررسی 9 شرط تعیین کردند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: شما می گویید که در قبال توافق برجام چه تعهدی از آمریکا گرفته اید؟ حال بروید از کسانی که توافق نفتا را امضا کردند را بپرسید که چه تعهدی از آمریکا گرفتند! بروید از کشورهایی که توافق نامه پاریس، یونسکو را امضا کردند، بپرسید که چه تعهدی برای عدم خروج آمریکا از توافق نامه گرفته اند؟ بروید از کسانی که شورای حقوق بشر را ایجاد کردند را بپرسید که چه تعهدی برای خارج نشدن آمریکا گرفته اند؟

وی گفت: چرا بدعهدی دولت رژیم جنایتکار آمریکا را به نام جمهوری اسلامی می نامید؟ چرا افتخار کشور را ترکمانچای نامگذاری می کنید؟، ما در رابطه با برجام تعهدات کافی را گرفتیم و در این رابطه گزارش ها را ارائه کردیم، اما رژیم آمریکا از این تعهد خارج شد، کما اینکه از هزاران تعهد دیگر خارج شده است. دولتی که به اصول مسلم حقوق بین الملل هیچ احترامی نمی گذارد، از این دولت چه توقعی دارید؟ چه کسی می گوید که ما براساس اعتماد در برجام عمل کردیم؟ ما برای تک تک اقداماتی که انجام دادیم، اقدام متقابل آن را پیش بینی کردیم. ما تا اورانیوم کیک زرد را از روسیه وارد نکردیم، اورانیوم غنی شده را از کشور خارج نکردیم. ما تا زمانی که پرونده PMD را حل نکردیم، در بحث نیروگاه اراک اقدامی انجام ندادیم.

ظریف افزود: تک تک اقدامات ما نه تنها نسیه نبود، بلکه ما نقد گرفتیم و بعد کارها را انجام دادیم، اما اگر دولت آمریکا بدعهدی کرده، اگر دولت آمریکا عهدشکنی کرده، شما باید بر سر دولت آمریکا بکوبید نه به فرزندان این ملت.  مقاومت این ملت بود که باعث شد آمریکا و 5 قدرت اروپایی به پای میز مذاکره بیایند و بعد آقای ترامپ بگوید که سر ما تا خرخره کلاه گذاشته شده است! چرا باور نمی کنید؟ آقای ترامپ باید برجام را ترکمانچای بنامد نه شما!!!

وی بیان کرد: دستاوردهای ملت را نباید اینچنین ارزان بفروشید، اینها دستاوردهای دیپلماسی نیست، بلکه دستاورد مقاومت این ملت بزرگ است. همان ملتی که ترامپ را بارها به زانو درآورده است. ترامپ 4 بار تلاش کرد تا آنچه در برجام از دست داده به دست آورد، اما هر بار در این رابطه شکست خورده و الان هم کاسه گدایی به دست گرفته و به دنبال برگزاری اجلاس لهستان است، اما تاکنون دو بار مجبور شده از برنامه های اجلاس عقب نشینی کند، زیرا جمهوری اسلامی ترامپ را مجبور به عقب نشینی کرده است.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، دستاوردهای این ملت بزرگ را عزیز بدانیم نه آنکه آن را خوار کنیم، وزارت امور خارجه گزارش اجرای برجام را به هیات نظارت و همچنین به مجلس ارائه کرده، شما نمایندگان می توانید تصمیم بگیرید و ما هر تصمیمی که شما بگیرید را انجام می دهیم. ما مشکلی نداریم، خیال می کنید که بنده مشکلی دارم که از برجام خارج شوم؟ اما تصمیم با من نیست بلکه تصمیم با کشور است، لذا بدانید برجام آنقدر برای کشور منافع داشته که ترامپ دو سال است برای از بین بردن این منافع تلاش می کند و امروز در دنیا منزوی شده است.

ظریف در پاسخ به سوال محبی‌نیاتلاش ایران برای ایجاد منافذ اقتصادی روی اروپا متمرکز نیست

وزیر امور خارجه با بیان اینکه تلاش ایران برای ایجاد منافذ اقتصادی روی اروپا متمرکز نیست، گفت: ما به اروپا چشم نداریم اما تلاش می‌کنیم تا ترامپ منزوی شود از این رو برای به انزوا کشیدن ترامپ، اروپا، روسیه و چین از اهمیت عمده‌ای برخوردار هستند.

محمد جواد ظریف در نشست علنی امروز (دوشنبه، 8 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال جهانبخش محبی نیا، گفت: وزارت امور خارجه در نظام جمهوری اسلامی ایران دستگاهی برای اجرای سیاست خارجی است و ما همواره تلاش می کنیم که تحلیل های درست و اطلاعات دقیق به تصمیم گیران برسانیم تا به حوزه سیاست خارجی کشور کمک رسانده شود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: وزارتخانه باید دیدبانی دقیق برای کشور باشد تا تحولات بین‌المللی رصد شده تا بر اساس این تحولات و اتفاقات تحلیل‌های مناسب ارائه شود. از طرف دیگر ما خوشحالیم که وزارت خارجه همواره با صداقت و حسن نیت عمل کرده و همان طوری که مقام معظم رهبری با لطف خودشان فرمودند که وزارت خارجه به عنوان دیدبان امین و صادق تحولات دنیا را به سمع و نظر مقامات عالی کشور می‌رساند و پس از تصمیم‌گیری تصمیم‌گیران برای اجرای این مفاد بهترین و کارآمدترین روش‌ها را استفاده می‌کنیم.

وی گفت: وزارت امور خارجه همواره با توجه به تهدیدات جدید برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به ویژه از طرف رژیم قانون شکن آمریکا تلاش کرده بهترین سیاست‌ها را دنبال کند، ما امروز در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، حال باید بپذیریم که ممکن است مشکلات، اشتباهات و کوتاهی‌هایی داشته باشیم اما آنچه که ایران را نسبت به بقیه نقاط برجسته کرده، استقلال خودمان است از این رو توانستیم شرایطی را فراهم کنیم که هیچ کشوری برای ما تصمیم‌گیری نکند و این مسئله یکی از نقاط برجسته انقلاب اسلامی است.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: این استقلال طبیعتاً با توجه به بستر زمانی و مکانی شکل گرفته، حال استقلال جمهوری اسلامی قطعاً با هزینه همراه است و وظیفه ما در این عرصه این بوده که فشارهای جهان سلطه علیه ملت ایران را به حداقل برسانیم؛ از این رو در دو سال گذشته رژیم ترامپ با سیاست‌های خود به میدان آمد.

توافق هسته‌ای دستاوردی بود که توانست 6 قطعنامه فصل هفتمی شورای امنیت را به پایان برساند

وی افزود: توافق هسته‌ای دستاوردی بود که توانست 6 قطعنامه فصل هفتمی شورای امنیت را به پایان برساند که حل این قطعنامه‌ها در تاریخ شورای امنیت بی‌سابقه بوده و هیچ کشوری نتوانسته بدون دادن خسارت‌های اساسی از ذیل فصل هفتم خارج شود. از طرف دیگر خروج ایران از ذیل فصل 7 برای آمریکا و رژیم صهیونیستی هزینه‌های بزرگی به همراه داشت چون آنها 30 سال تلاش کردند که ایران را به آن نقطه برسانند.

ظریف ادامه داد: آمریکایی‌ها در دو سال گذشته و رژیم صهیونیستی در 4 سال گذشته تمام تلاش خود و تمام امکانات مالی و سیاسی خود را به کار بستند اما ایران توانسته این فشارها را خنثی کند.

وی با بیان اینکه کسی نمی‌تواند فراموش کند که آمریکا یک قلدر اقتصادی در جهان است، گفت: دلار آمریکا در محافل اقتصادی بین‌المللی تأثیرگذار است اما همزمان در دو سال گذشته ترامپ حداکثر تلاش خود را برای همراه کردن اروپا صورت داده البته باید بگویم که ما به اروپا چشم نداریم اما تلاش می‌کنیم تا ترامپ منزوی شود از این رو برای به انزوا کشیدن ترامپ، اروپا، روسیه و چین از اهمیت عمده‌ای برخوردار هستند.

تلاش ایران برای ایجاد منافذ اقتصادی روی اروپا متمرکز نیست

وزیر امور خارجه با اعلام اینکه تلاش ایران برای ایجاد منافذ اقتصادی روی اروپا متمرکز نیست، تصریح کرد: تلاش ما در حوزه سیاسی است و این مسئله موجب شده که آمریکا 4 دور در شورای امنیت موفق نشود و ان شاءالله در اجلاس لهستان مانند اجلاس ریاض به موفقیت دست نخواهد یافت.

وی ادامه داد: من با تمام تلاش‌ها و توضیحات محبی نیا موافق هستم، وی متنی را ارائه کرد که می‌تواند مبنای انسجام و وحدت ملی در حوزه سیاست خارجی باشد، ما در دنیا حرف برای گفتن داریم، کشوری تأثیرگذار و منادی آرامش هستیم، کشوری هستیم که هم نیازمند آرامش بوده و نیاز به منطقه‌ای آرام داریم.

ظریف تصریح کرد: سیاست همسایگی ایران که توسط ریاست جمهوری مطرح شد همان سیاست پیگیری منطقه‌ای قوی است که آقای محبی‌نیا نیز در راستای این مسئله صحبت کردند. از این رو بنده به عنوان وزیر امور خارجه برای رسیدن به این اهداف تمام تلاش خود را می‌کنم.

انسجام و وحدت ملی عامل قدرت ملی جمهوری اسلامی است

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه انسجام و وحدت ملی عامل قدرت ملی جمهوری اسلامی است، افزود: قطعاً باید در یک سنگر واحد زیر سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری و بر اساس چارچوب‌های انقلاب اسلامی و حمایت‌های مردم حرکت کنیم.



برچسب ها
ظریف ، مجلس ، برجام
نام:
ایمیل:
* نظر: