اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۱۰۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - 17 September 2018
در نشست خبری؛
سجام سامانه رصد تخلفات توسط مردم است و بر اساس گزارش‌های ارسالی مردم تخلفات رسیدگی می‌شود.

سجام سامانه‌ای برای نظارت مردمی بر تخلفات

به گزارش عصرپرس؛ سید علی اصغر رفاهی در نشست خبری افزود: چند ماهی از فعالیت سامانه سجام (سامانه جامع اطلاعات مردمی) در سراسر کشور می گذرد و مردم می توانند به عنوان دیده بان پیشگیری به این سامانه ورود کنند و ما هم تعهد می کنیم که گزارش های مردم را اجرا کنیم.

مدیرکل پیشگیری های مردمی و امور مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه گفت: در شرایط فعلی و مشکلات اقتصادی، برخی جرایم در کشور ما به علت تخلفات در حال شکل گیری است و ما با این سامانه تلاش کرده ایم فضای گمنام برای وقوع جرم را در کشور از بین ببریم.

رفاهی ادامه داد: سامانه سجام بستری برای نظارت غیرمتمرکز است و مردم می توانند گزارش تخلفات را در سامانه سجام ثبت کنند.

وی افزود: سجام سامانه نظارت مردمی است که گزارش های ارسالی مردم درباره زمین خواری در سریعترین زمان ممکن به دست مقامات کشوری می رسد.

رفاهی ادامه داد: در حال حاضر بحث احتکار و برخی انبارهایی که کالاهای مورد نیاز مردم را احتکار کرده اند بسیار مهم است و مردم در صورت مشاهده به قید فوریت از طریق سامانه سجام اطلاع رسانی می شود.

وی گفت: چند شب قبل در خبرهای صداوسیما سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد مردم متخلفان قضایی را معرفی کنند و ما هم از مردم می‌خواهیم در این حرکت ملی سهیم شوند تا افراد متخلف شناسایی شوند.

وی افزود: احیای حقوق عامه هم بر اساس قانون از وظایف دستگاه قضاست و مردم چنانچه با تضییع حقوق عامه مواجه شدند، گزارش تخلفات در این زمینه را با سجام ارسال کنند.

رفاهی گفت: حوزه بانکداری یکی از موارد گلایه های مردم بابت اعطای وام های کلان به برخی اشخاص و دریافت سودهای غیرمتعارف در بانک‌هاست که منتظر گزارش های مستند مردم در این زمینه هستیم تا با جدیت پیگیری شود.

وی تصریح کرد: چنانچه شهروندان با قاچاق کالا و ارز مواجه شدند نیز با اسناد و مدارک برای ما ارسال کنند.

رفاهی با بیان این که پیگیری مسائل کارگری و کارفرمایی نیز از اولویت های ماست، افزود: چنانچه کارخانه هایی تعطیل یا در آستانه تعطیلی است کارگران این کارخانه ها موارد را اطلاع دهند تا با کمک های دستگاه قضا هم مشکلات کارخانه های تعطیل حل شود و هم از تعطیلی سایر کارخانه ها جلوگیری شود.

این مقام قضایی گفت: چنانچه مردم با تخلفات محیط زیست و تعرض به اراضی ملی و طبیعی یا همان زمین خواری مواجه شدند حتما با فیلم کوتاه موارد را در سامانه سجام ثبت کنند.

وی افزود: برخی افراد سودجو در حاشیه رودخانه ها و مناطق خوش آب و هوا اقدام به ساخت و ساز می کنند و بعد مسئولان اقدام به پیگیری و تخریب می کنند اما از مردم می خواهیم قبل از اقدام این افراد برای ساخت و سازهای غیرمجاز مراتب را به ما اطلاع دهند.

رفاهی گفت: چنانچه مردم متوجه ‌شوند فردی در یک اداره یا دستگاه اقدام به رشوه خواری یا تخلف می کند از طریق سجام به ما گزارش کنند ضمن این که ما هشدار می دهیم افرادی را در همه نهادهاو ادارات مستقر کرده ایم که این تخلفات را رصد کنند.

وی تصریح کرد: رویکرد ما پیشگیرانه است و قصد نداریم پرونده های قضایی را افزایش دهیم بلکه می خواهیم با پیشگیری میزان پرونده ها را کاهش دهیم.

ثبت بیش از ۲ هزار گزارش مردمی در "سجام"

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و امور مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه گفت: بیش‌از ۲ هزار گزارش مردمی از تخلفات در سامانه سجام ثبت شده است.

سید علی اصغر رفاهی افزود: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۷۵۰ گزارش مردمی در سجام ارسال شده که دردست پیگیری است و صحت بیش از ۹۰ درصد گزارش‌ها تایید شده است.

وی گفت: ما برای پیگیری استفاده از سلاح غیرمجاز هم در این سامانه اطلاعات محرمانه مردم را ثبت می‌کنیم و اقدامات لازم انجام خواهد شد.

رفاهی تصریح کرد: تاکنون سه موضوع اقدامات علیه محیط زیست، منابع طبیعی و حوادث کارگاهی اولویت داشته و در حال حاضر اقدامات پیشگیرانه در این سامانه توسعه یافته است.

این مقام قضایی در پاسخ به این سوال که وزیر بهداشت می‌گوید در حوزه دارو احتکار نداریم، اما برخی اقلام دارویی نایاب شده است آیا این مساله را هم پیگیری می‌کنید یا خیر؟ گفت: البته من از صحبت‌های وزیر بهداشت اطلاعی ندارم، اما چنانچه مردم با موارد احتکار دارو برخورد کنند می‌توانند از طریق سجام اطلاع رسانی کنند.

وی گفت: بنده به عنوان مقام قضایی مدرکی مبنی بر احتکار دارو به دستم نرسیده است.

رفاهی تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز فرار مالیاتی است و چنانچه، شهروندان از فرار مالیاتی دیگران مطلع شوند از طریق همین سامانه به ما اطلاع دهند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که از ابتدای راه اندازی سامانه سجام در حوزه زمین خواری چه میزان رسیدگی انجام شده افزود: بیش از ۵۰ مورد زمین خواری با همین گزارش‌های مردمی سجام پیشگیری شده است.

وی گفت: در حال حاضر تفاهم نامه‌هایی با سازمان جنگل‌ها، آبخیزداری و محیط زیست امضا شده، اما در حوزه جامعه کارگری، وزیر بهداشت، جامعه مهندسین، وزارت کار، سازمان تعزیرات، وزارت نیرو و میراث فرهنگی، پیش نویس تفاهم نامه‌ها آماده و تقدیم نهاد‌ها شده که در دست بررسی طرفین است.

این مقام قضایی گفت: مردم در این سامانه به مسئولان مرتبط می‌شوند، پاسخگویی سریع انجام می‌شوند و اطلاعات مردم نیز محرمانه ثبت خواهد شد.

 

منبع: صداوسیما


نام:
ایمیل:
* نظر: