اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۱۰۱۵۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - 12 September 2018
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا هشدار داد:
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم عزای حسینی، نسبت به رواج باج افزارها و افزایش سوءاستفاده‌های احتمالی در این ایام هشدار داد .

مراقب اهداف مجرمان سایبری در ایام محرم باشیم

به گزارش عصرپرس از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: سرهنگ دوم مهدی شکیب ادامه داد: متاسفانه برخی از مجرمان سایبری با سوءاستفاده از مناسبت‌های مختلف و به خصوص مناسبت‌های مذهبی به دنبال برانگیختن احساسات هموطنان و در نهایت سوءاستفاده از آنان می‌باشند. از آنجایی که در ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، میلیون‌ها انسان با اختلاف طبقات و نژاد و مذهب در هر کوى و برزن به عزادارى آن حضرت بپاخاسته و بیرق حسینى را به بپا می‌کنند، لذا این فرصت در اختیار مجرمان سایبری قرار دارد تا با سوءاستفاده از احساسات پاک هموطنان عزیز، اعمال مجرمانه خود را عملی نمایند.

وی افزود: لذا پیش‌بینی می‌شود در این ایام شاهد افزایش سایت‌های فعال در حوزه ارائه ادعیه، نواهای محرم، اپلیکیشن‌های مذهبی و ... باشیم. از این‌رو هموطنان عزیز باید مراقب منابع غیر معتبر باشند.

سرهنگ شکیب یادآور شد: یکی از اقدامات مجرمانه این افراد ارائه فایل‌ها و ادعیه‌های مذهبی برای دانلود می‌باشد که گاهاً برخی از آنها آلوده به بدافزار بوده و به محض دانلود، به سیستم قربانی نفوذ کرده و به دنبال عملی کردن اهداف طراح که سرقت اطلاعات می‌باشد، است. بنابراین هموطنان عزیز باید نسبت به دریافت فایل‌ها از منابع نا‌معتبر دقت لازم را داشته باشند و در هنگام دانلود و نصب این گونه نرم افزارها از دادن مجوز دسترسی‌های مشکوک خودداری نمایند.

وی افزود: برخی از نرم افزارها در هنگام نصب از کاربر درخواست می‌کنند تا برخی از مجوزها (از قبیل دسترسی به دفترچه تلفن، پیامک‌ها، تماس‌های تلفنی و...) را به نرم افزار بدهد. با کمی دقت می‌توان متوجه شد که این مجوزها هیچ ارتباطی به نوع فعالیت نرم افزار ندارند. لذا از نصب این گونه نرم افزارها خودداری نمایید.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری بهترین راه برای دریافت ادعیه و فایل‌های مذهبی را دانلود و یا خرید از سایت‌های شناخته شده و مارکت‌های معتبر دانست و گفت: فایل‌هایی که توسط اینگونه سایت‌ها ارائه می‌شود، فاقد هرگونه محتوای مجرمانه بوده و کاربران با خیالی آسوده می‌توانند از آنها برای ایام عزاداری بهره ببرند.

سرهنگ شکیب نقش شبکه‌های اجتماعی را در این ایام بسیار مهم دانست و گفت: راه‌اندازی کانال‌ها و گروه‌هایی، با عناوین مختلف که اقدام به فعالیت‌های مناسبتی در ایام محرم می‌نمایند، افزایش خواهد داشت. گاهی اوقات این کانال‌ها و گروه‌ها به دنبال ترویج  شبهات در دین بوده و یا با ادعای جمع‌آوری نذورات برای نیازمندان به دنبال کلاهبرداری از شهروندان هستند.

وی تاکید‌ کرد: کاربران عزیز در هنگام پرداخت نذورات و کمک‌های مورد نظر خود و یا خرید تجهیزات و البسه ویژه ماه محرم، مراقب سایت‌های جعلی فیشینگ باشند. مجرمان سایبری با طراحی صفحات جعلی شبیه به صفحات پرداخت بانک به دنبال سرقت اطلاعات بانکی هموطنان هستند. لذا دقت در آدرس سایت بسیار مهم بوده و دقت داشته باشند تمامی سایت‌های معتبر و مهم در فرم ورود اطلاعات خود از پروتکل https استفاده می‌کنند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در انتها کاربران را به سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir راهنمایی کرد و گفت: هموطنان عزیز می توانند درخواست های خود را در بخش سامانه پاسخگویی به فوریت های سایبری با پلیس فتا مطرح نمایند.

 

منبع:  پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا


نام:
ایمیل:
* نظر: